داروخانه آنلاین

  • خانه
  • مکمل ها
  • عوارض قرص بیوتین چیست؟ آیا مصرف قرص بیوتین ضرر دارد؟
عوارض قرص بیوتین و مصرف بیش از اندازه آن

عوارض قرص بیوتین چیست؟ آیا مصرف قرص بیوتین ضرر دارد؟

فهرست مطالبی که در این مقاله می‌خوانید.

بیوتین از مکمل‌هایی است در جهان بسیار پر مصرف است؛ اما اگر این ماده مغذی مفید برای بدن طبق اصول صحیح و درست مصرف نشود، پیامدهای منفی ناشی از عوارض قرص بیوتین را به همراه خواهد داشت. به گفته “استایل کریز”بیوتین یک ویتامین محلول در آب است که در تعدادی از مواد غذایی مانند بادام، غلات، تخم‌مرغ، ساردین، گردوی آمریکایی، میوه‌های خشک شده، خیار، جو دوسر، توت‌فرنگی، شیر گاو و مخمر آب جو وجود دارد. بیوتین که به اسم ویتامین ب 7 و یا ویتامین اچ‌ هم شناخته می‌شود در سال‌های اخیر در بین افراد از محبوبیت بیشتری برخوردار شده است و به شکل مکمل به راحتی در دسترس افراد قرار می‌گیرد.

عوارض قرص بیوتین

اگر بیش از اندازه از این ماده مغذی استفاده شود عوارض جانبی به همراه خواهد داشت؛ بنابراین توصیه می‌شود قبل از این که قبل از مصرف یک مکمل با پزشک مشورت کنید و یا اگر قصد انجام این کار را هم ندارید درباره مضرات بیوتین مطالعه کنید تا از به وجود آمدن هر نوع واکنش نامطلوب جلوگیری شود.

ممکن است موجب آکنه شود

از عوارض قرص بیوتین وجود بیش از اندازه آن در بدن است که می‌تواند باعث بروز آکنه کیستیک روی چانه و خط فک شود. این ویتامین باعث افزایش تولید سبوم، چربی پوست می‌شود و شرایط برای انباشت گرد و غبار فراهم‌تر می‌شود. ولی این نکته را در نظر داشته باشید که بعد از مدتی که از مصرف بیوتین می‌گذرد، آکنه از بین می‌رود.

در روز بهتر است کمتر از 2500 میکروگرم مصرف داشته باشید. دورانی که بیوتین مصرف می‌کنید حتماً از آب زیاد استفاده کنید تا در معرض ابتلا شدن به آکنه قرار نگیرید.

ممکن است موجب واکنش‌های آلرژیک شود

امکان دارد تعدادی از افراد با مصرف مکمل‌های بیوتین دچار آلرژی شوند که یکی از عوارض قرص بیوتین می‌تواند باشد.

عکس‌العمل‌های آلرژیک شایع نیستند، ولی مواردی در این زمینه ثبت شده است. از عکس‌العمل‌های این نوع آلرژیک می‌توان به مواردی مانند احساس تهوع، ایجاد راش‌های پوستی خارش‌دار، تورم گلو و صورت، احساس تنگی یا درد در ناحیه سینه اشاره کرد

اگر زمانی بعد از مصرف مکمل‌ها با هر کدام از این علائم و یا مضرات بیوتین مواجه شدید حتماً به پزشک مراجعه کنید.

تکرر ادرار شکل می‌گیرد

یکی از عوارض قرص بیوتین تکرر ادرار در افراد است. گزارش‌هایی در این زمینه وجود دارد که نشان می‌دهد افرادی که بیش از اندازه بیوتین مصرف می‌کنند نیاز به دفع ادرار زیاد دارند. از مضرات بیوتین مصرف بالای آن است که باعث عرق کردن فرد به صورت غیرطبیعی شود.

ممکن است موجب اسهال شود

از عوارض قرص بیوتین مصرف دوزهای بالای آن است که امکان دارد باعث گرفتگی معده و اسهال شود. در چنین مواقعی متوقف کردن فوری مصرف بیوتین بهترین گزینه و راه حل است.

حالت تهوع شکل می‌گیرد

آن عده از اشخاصی که از قرص بیوتین استفاده می‌کنند بعضی مواقع طی مراحل اولیه مصرف با احساس حالت تهوع به شکل خفیف روبه‌رو می‌شوند. به مرور زمان، این نوع عوارض قرص بیوتین رو به بهبودی می‌رود.

ممکن است سطح گلوکز خون را افزایش دهد

با مطالعاتی که انجام شده به این نتیجه رسیده‌اند که استفاده از مکمل‌های بیوتین برای کسانی که دچار بیماری دیابت هستند گزینه خوبی محسوب نمی‌شود چون که این ویتامین باعث افزایش تولید گلوکز و اسیدهای چرب در بدن می‌شود. اگر دچار بیماری دیابت هستید قبل از این که مصرف بیوتین را شروع کنید با پزشک خود مشورت کنید.

با داروهای دیگر تداخل ایجاد می‌کند

نوع دیگر از عوارض قرص بیوتین می‌توان از تداخل آن با قرص‌های دیگر اشاره نمود. بیوتین امکان دارد تعاملی منفی با داروهای ضد تشنج و داروهای کاهنده کلسترول داشته باشد و یا استفاده طولانی مدت از آنتی‌بیوتیک‌ها ممکن است باکتری‌هایی که بیوتین تولید می‌کند را از بین ببرد. استفاده از دوزهای بالای مکمل‌های بیوتین می‌تواند باعث کاهش کارایی این قبیل داروها شود.

افیوژن پلوروپریکارد ائوزینوفیل

در یک مورد، برای یک خانمی که مکمل بیوتین را به همراه ویتامین ب 5 استفاده کرده بود با شرایط بسیار نادر افیون پلوروپریکارد ائوزینوفیل دیده شده است. این عکس‌العمل موقعی اتفاق می‌افتد که خون و هوا وارد محیط حفره پلور اطراف ریه‌ها می‌شوند که موجب عفونت ریه می‌شود و شرایطی را فراهم می‌کند که ممکن است این نوع از عوارض قرص بیوتین زندگی فرد را در معرض خطر قرار دهد.

ممکن است موجب مشکلات ریوی حاد شود

در تعدادی از افراد مصرف دوز بالای بیوتین می‌تواند سبب مسائل ریوی حاد و یا انافلاکسی شود. در این شرایط مراجعه فوری به پزشک توصیه می‌شود.

اقدامات پیشگیرانه از عوارض در هنگام مصرف بیوتین

همه عوارض قرص بیوتین که در بالا به آن‌ها اشاره شد، خوشایند نیستند؛ اما اگر از روش‌های صحیح برای مصرف این مکمل‌ها استفاده کنید با این عوارض روبرو نخواهید شد. با توجه به تعدادی از اقدامات توصیه شده می‌توانید از همه فواید بیوتین برای سلامت بدنتان استفاده کنید و لذت ببرید.

  • به اندازه کافی آب بنوشید؛ زیرا کم آبی بدن امکان دارد سطوح بیوتین در بدن را کاهش دهد.
  • از مصرف کردن الکل، سیگار و مواد مخدر دوری کنید؛ زیرا مصرف الکل و مواد مخدر باعث کم آبی بدن می‌شود که در نتیجه منجر به کمبود بیوتین می‌شود.
  • از مصرف کردن بیشتر از دو سفیده تخم‌مرغ در روز اجتناب کنید.
  • اگر جزو افرادی هستید که برای اولین بار می‌خواهید از مکمل استفاده کنید، بهتر است از دوز پایین شروع کنید و به مرور زمان آن را افزایش دهید.
  • زمانی که معده خالی است مکمل مصرف نکنید. مصرف مکمل بیوتین حتماً به همراه وعده‌های غذایی باشد تا موجب ایجاد عوارض قرص بیوتین برای معده نشود.
  • بیشتر از مقداری که نیاز دارید به مکمل‌های بیوتین بدن خود را عادت ندهید. شما همواره می‌توانید از منابع غذایی، بیوتین مورد نیاز بدن خود را فراهم کنید.

سفارش شده است که مکمل‌های بیوتین با مولتی ویتامین‌های دیگر استفاده شود تا از به وجود آمدن هر نوع عدم تعادل ویتامینی جلوگیری شود.

قبل از این که شروع به مصرف قرص بیوتین بکنید حتماً با پزشک خود مشورت کنید. پزشک را از گونه مشکل زمینه‌ای که به آن مبتلا هستید، مطلع کنید تا مقدار دوزی که در سلامتی بدن شما مؤثر است را برای شما تجویز کند. هر وقت با عوارض جانبی روبرو شدید حتماً بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.

مقدار مصرف توصیه شده برای بیوتین

به طور کلی، تعداد مصرف توصیه شده برای افراد در روز برای بیوتین شامل مواردی است که در زیر می‌خواهیم به آن‌ها اشاره کنیم:

  • 0 تا دوازده ماهگی 7 میکروگرم
  • 1 تا 3 ماهگی 8 میکروگرم
  • 4 تا 8 ماهگی 12 میکروگرم
  • 9 تا سیزده سالگی 20 میلی‌گرم
  • 14 تا 18 سالگی 25 میلی‌گرم
  • افراد بزرگتر از 19 سالگی 30 میلی‌گرم
  • خانم‌های باردار 30 میلی‌گرم
  • مادران شیرده 35 میلی‌گرم

قرص‌های بیوتین به طور معمولی شامل سه ترکیب 10 میکروگرم، 50 میکروگرم و 100 میکروگرم در دسترس افراد هستند.

سخن آخر

همه‌ی مکمل‌ها از مزایا و معایبی برخوردارند که باید از خصوصیات منفی و مثبت آن‌ها آگاه باشیم تا در مواقعی که دچار عوارض آزاردهنده و خطرناک شدیم به پزشک مراجعه کنیم. اگر پزشک تشخیص دادند که مصرف ماده‌ای که در حال حاضر داریم استفاده می‌کنیم قطع شود، مصرف آن را قطع کنیم و ترکیب دیگری را در صورت امکان جایگزین آن کنیم. بیوتین هم از این جریان جدا نیست و در کنار کاربردهای مفیدی که برای سلامتی بدن دارد، ضرر بیوتین را هم می‌تواند به همراه داشته باشد. پس بهتر این است که مکمل‌های بیوتین را به صورت طبیعی و به اندازه مورد نیاز بدن مصرف کرد تا دچار عوارض قرص بیوتین و علائم مربوط به استفاده بیش از حد آ ن نشویم. از مضرات بیوتین می‌توان به مشکلات ریوی، تکرر ادرار و اسهال هنگام استفاده‌ی بیش از حد اشاره کرد.

اشتراک‌گذاری مطلب:

1 در مورد “عوارض قرص بیوتین چیست؟ آیا مصرف قرص بیوتین ضرر دارد؟”

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا