آشنایی با انواع مو

آشنایی با انواع جنس مو

فهرست مطالبی که در این مقاله می‌خوانید.

هر شخص جنس موی متفاوت با دیگری دارد. روش مراقبت از مو و برخورد با انواع مو مانند: موی خشک، موی چرب، موهای صاف، وز، فر و … با یکدیگر فرق دارد. اولین قدم برای محافظت از موها شناخت جنس آن است. در این مقاله چگونگی تشخیص جنس مو می‌پردازیم. شاید برای هر کدام از شما پیش آمده، که در مورد موی خود، احساس خوبی نداشته باشید، اما می‌توان با اطمینان گفت که هیچ جای نگرانی نیست. زیرا راه‌کارهای آزمایش شده زیادی در زمینه نگه‌داری مو وجود دارد که کمک زیادی در جهت ترمیم مو به شما خواهد کرد. علاوه بر این امروزه، محصولات مراقبت از موهای متنوعی، جهت انواع موهای چرب، بی‌روح و کدر، شکسته و یا کم حجم موجود است که می‌توانید از آن‌ها بهره بگیرید. همین‌طور، رژیم‌های غذایی و ویتامین‌های مورد نیاز برای درمان موهای آسیب‌دیده شما در نظر گرفته شده است. ماسک ترمیم کننده مو

برای خرید ماسک ترمیم کننده مو میتوانید از سایت داروخانه آنلاین دراکت به همرا مشاوره رایگان اقدام نمائید.

انواع مو

موهای هر فرد منحصر به فرد است و انواع مختلفی دارد. شناخت نوع مو به شما کمک می‌کند تا مراقبت‌های بهتری از موهای خود داشته باشید و بهترین محصولات را برای آن‌ها انتخاب کنید.

• موی صاف:

این موها مستقیم و صاف هستند و هیچ پیچ خوردگی یا تاب خوردگی در آنها دیده نمی‌شود. این موها معمولا براق هستند و شستشوی آنها بسیار ساده است.

• مو موج دار:

این موها کمی ضخیم هستند و حالت S انگلیسی دارند. این موج زیبایی خاصی را به مو بخشیده است و جلوه آن را دو چندان کرده است. اما این موها نیاز به مراقبت بیشتری در مقایسه با موی صاف دارند.

• موی فر:

این موها ضخیم و موج دار هستند. معمولا، این موها خشک هستند و همین امر باعث می‌شود که مشکلاتی مانند موخوره در آنها به وجود بیاید.

انواع جنس مو

داشتن موهایی زیبا و سالم تأثیر بسیار زیادی در زیبایی چهره دارد؛ به همین دلیل نگهداری صحیح از انواع موها و جلوگیری از ریزش مو و سایر بیماری‌های مو یکی از دغدغه‌های روزمره افراد شده است. اولین گام برای رسیدگی و مراقبت صحیح از موها و همچنین دست‌یابی به بهترین مدل مو شناختن انواع مو و جنس آن است. موها به چهار دسته کلی تقسیم می‌شوند:
  • موهای چرب

چربی موها ناشی از غده‌های چربی داخل پوست که به فولیکول‌های مو متصل هستند می‌باشد. چربی بیش از حد موها می‌تواند به دلیل پرکار بودن غدد چربی یا بیماری غدد درون ریز مثل تخمدان پلی کیستیک و یا پرکاری غده فوق کلیوی باشد که موجب افزایش تولید هورمون‌های مردانه می‌شود.
  • موهای خشک:

مصرف مواد قلیایی و الکل خالص از مهم‌ترین دلایل خشکی موهای سر است. موها هر چقدر خشک تر باشند، شکننده‌تر می‌شوند و با شانه کردن معمولی و یا شستشوی ساده می‌ریزند. همچنین احتمال بروز موخوره و شوره در سر افرادی که دارای پوست سر و موی خشک هستند نیز زیاد است.
  • موهای مختلط:

موهای نزدیک سر چرب هستند اما در انتهای ساقه‌های مو خشکی و موخوره دیده می‌شود. این حالت مو بیشتر در خانم‌هایی که دارای موهای بلند هستند دیده می‌شود. نگهداری و مراقبت از این موها بسیار سخت است، چرا که چربی زیاد پوست سر را باید با شستشوی زیاد کنترل کنیم. از طرف دیگر این شستشو ممکن است اوضاع قسمت‌های انتهایی موها را بدتر از قبل کند. برای جلوگیری از این اتفاق باید به گونه‌ای کف سر را بشوییم که قسمت‌های انتهایی مو زیاد شسته نشوند و شامپو مدت زیادی روی آن‌ها باقی نماند. همچنین باید برای قسمت‌های خشک مو از نرم‌کننده‌های مخصوص استفاده کنیم.
  • موهای معمولی:

در موهای سالم به علت میزان متعادل ترشح چربی، موها چربی را به خود جذب کرده و زیباتر جلوه می‌کنند. در پوست سر این جنس مو از افراد هیچ گونه آثاری از قرمزی، خارش و پوسته پوسته شدن وجود ندارد. این موها هنگام لمس نرم و انعطاف پذیرند. حفظ این حالت نرمال و فعالیت غدد چربی موها بستگی به رعایت بهداشت روزانه و رژیم غذایی فرد دارد.

چگونه جنس موی خود را تشخیص دهیم؟

شناخت مو به شما کمک می‌کند که بتوانید به بهترین شکل از موهای خود نگهداری کنید.
  • به حمام بروید و به خوبی موهای خود را شستشو دهید. بعد از حمام موهای خود را در یک حوله بپیچید و با فشار آهسته موها را خشک کنید. از حرکت حوله روی موها یا ماساژ پوست سر خودداری کنید. بعد از گذشت 48 ساعت قسمتی از موها را کنار بزنید تا فرق سر دیده شود. با نوک انگشت بر روی پوست سر بکشید. اگر نوک انگشت کاملاً چرب و براق شده باشد، در این صورت جنس موها چرب است. اگر هیچ اثری از چربی روی انگشت نباشد و زبری در انگشت حس شود، مو و پوست سر شما خشک است. و اگر موها نرمال و طبیعی باشند علاوه بر اینکه روی انگشت اثر زیادی از چربی دیده نمی‌شود، در هنگام ماساژ پوست سر نیز زبری حس نمی‌کنید. در این حالت جنس موها نرمال و طبیعی هستند.
  • روش دیگر برای تشخیص انواع مو این است که باید به حمام بروید و به خوبی موهای خود را شستشو دهید. بعد از حمام موهای خود را در یک حوله بپیچید و با فشار آهسته موها را خشک کنید. از حرکت حوله روی موها یا ماساژ پوست سر خودداری کنید. بعد از گذشت 48 ساعت قسمتی از موها را کنار زده به طوری که فرق سر دیده شود. قطعه‌ای کاغذ خشک را به اندازه 2 در 2 سانتی‌متر بریده و در روی پوست سر قرار دهید و با نوک انگشت به آن فشار وارد می‌کنیم. پس از یک دقیقه کاغذ را برداشته و آن را دقیقاً بررسی می‌نماییم. اگر در هر دو طرف کاغذ، لکه چربی باشد، پوست سر شما چرب است. اگر هیچ گونه اثری از چربی بر روی کاغذ وجود نداشته باشد، پوست سر خشک است، و اگر فقط یک طرف کاغذ چربی را نشان می‌داد، جنس موها نرمال و طبیعی است.

روش‌های نگهداری از مو و راز داشتن موی سالم

از انواع مو باید در برابر آفتاب، باد و باران محافظت کنید. قرار گرفتن در معرض آفتاب، گرما، گرد و غبار، آلودگی و… برای موها مضر است. این‌ موارد می‌تواند منجر به خشک شدن مو و پوست سر و افزایش حساسیت شود. برای داشتن موی سالم بهتر است به وسیله چتر یا کلاه موهای خود را بپوشانید. از موهای خیس بیشتر مراقبت کنید. موهای خیس بسیار شکننده‌اند و به راحتی می‌ریزند. هنگام خیس شدن، ساقه و ریشه موهای شما مستعد آسیب دیدن است. هنگام استفاده از شامپو با موهایتان خشن بر خورد نکنید. همچنین از شانه مو بعد از دوش خودداری کنید. استفاده منظم از نرم‌کننده هم در نگهداری مو و راز داشتن موی سالم به شما کمک می‌کند. نرم‌کننده نقش حفظ رطوبت موجود در ساقه مو را دارد. آن‌ها را نباید بر روی پوست سر استفاده کرد. از حرارت بیش از حد برای مو استفاده نکنید. از اعمال گرمای بیش از حد روی مو خودداری کنید. گرما باعث از بین رفتن رطوبت موهای شما می‌شود و آن‌ها را خشک و وز می‌کند. حتی گاهی گرمای بیش از حد می‌تواند موهای شما را بسوزاند. فقط در صورت لزوم و در شرایط ضروری از، اتو و فر کننده مو استفاده کنید و به خاطر داشته باشید که پیش از مصرف آن‌ها حتماً از محافظ مو استفاده کنید. از کش موی بسیار تنگ استفاده نکنید. در عوض، می‌توانید موهای خود را با یک بند پارچه‌ای ببندید. کش موی سفت، موهای شما را محکم می‌کشد و اصطکاک آن را افزایش می‌دهد.

ضخامت مو

وقتی در مورد ضخامت انواع مو صحبت می‌کنیم، دقیقاً منظورمان قطر تارهای مو است. ضخامت تار مو است که تعیین می‌کند موهایتان تا چه حدی حالت پذیر است. به طور کلی موها می‌توانند دارای سه نوع ساختار موی متفاوت باشند: نازک، متوسط و ضخیم. راحت‌ترین و در دسترس‌ترین روش تشخیص ضخامت مو این است که، یک تار موی خودتان را از برس سرتان برداشته و بر روی یک سطح صاف و هموار قرار دهید. یک نخ خیاطی معمولی (ترجیحاً هم رنگ تار مو) را به اندازه تقریبی تار موهایتان، در کنار تار مو قرار دهید. اگر موهایتان نازک‌تر از نخ خیاطی به نظر می‌رسید، پس شما موهایی نازک دارید. اگر ضخامت موی شما بیشتر از نخ بود، پس احتمالاً دارای موهایی ضخیم هستید. هر چیزی بین این دو، نشان می‌دهد که دارای موهایی با ضخامت متوسط هستند. موهای نازک اغلب لخت هستند و نمی‌توانند به خوبی فر (توسط دستگاه فر کننده مو) را حفظ کنند. موها با ضخامت متوسط معمولاً به راحتی حالت را حفظ می‌کنند. موهای ضخیم معمولاً برای مدت طولانی می‌توانند فر را حفظ کنند، اما اغلب به سختی حالت می‌پذیرند و انعطاف‌پذیری کمی دارند. کلام آخر قطعاً هر فردی مایل به داشتن موهایی سالم، پر پشت، بدون موخوره، بدون ریزش و شکنندگی می‌باشد و داشتن موهایی نرم و براق برای هر فردی مطلوب است. ما در این مقاله  با انواع مو و کلیات جنس مو صحبت کردیم و همچنین در این مقاله به این شناخت جنس مو چگونگی تشخیص آن اشاره کردیم. علاوه بر این امروزه، محصولات مراقبتی متنوعی، جهت انواع موها موجود است که می‌توانید از آن‌ها بهره بگیرید.

سوالات متداول

آیا جنس مو تحت تأثیر عوامل ژنتیکی است؟

بله! مطالعات نشان می‌دهند که جنس مو ژنتیکی است و از بدو تولد مشخص می‌شود. اما نحوه نگهداری و انجام کارهای زیبایی مانند رنگ و دکلره ممکن است مدل مو را کمی تغییر دهد.

خیر! این کار تنها به صورت موقت امکان پذیر است. به طور مثال، افرادی که موی صاف دارند، موهایشان را فر کنند و افرادی که موی فر دارند، موهایشان را صاف کنند.

هر نوع مو نیازهای خاص خود را دارد و استفاده از محصولات نامناسب می‌تواند به موها آسیب برساند. به عنوان مثال، محصولاتی که برای موهای چرب مناسب هستند، ممکن است برای موهای خشک بسیار مضر باشند.

بله! آلودگی می تواند به مو اسیب برساند و آن را کدر کند. همچنین، تابش نور زیاد ممکن است باعث آسیب به فولیکول مو شود و آنها را خشک کند.

نویسنده

زهرا شیخ الاسلام

من زهرا شیخ الاسلام هستم. تحصیلاتم در رشته انفورماتیک پزشکی از دانشگاه شهید بهشتی بوده و دارای سابقه کاری در بیمارستان هستم و علاقه به تولید محتوا در زمینه پزشکی و داروسازی رو دارم.

اشتراک‌گذاری مطلب:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا