کاندوم و زیگیل تناسلی

آیا کاندوم مانع زگیل تناسلی می شود؟

فهرست مطالبی که در این مقاله می‌خوانید.

یکی از بیماری های مقاربتی زنان و مردان زگیل تناسلی است. این بیماری مسری بوده و به راحتی به طرفین سرایت نماید. یکی از راه های پیشگیری از سرایت، عدم نزدیکی مستقیم طرفین به هم در حین رابطه جنسی است. استفاده از کاندوم مانع نزدیکی مستقیم زوجین حین رابطه جنسی می شود.

آیا کاندوم مانع زگیل تناسلی می شود؟ یا اینکه کاندوم می تواند از سرایت و درگیری فرد سالم پیشگری نماید؟ در این مقاله به این موضوع خواهیم پرداخت.

زگیل تناسلی چه نوع بیماری است؟

زگیل تناسلی به صورت برجستگی هایی بر روی واژن زنان و یا آلت تناسلی مردان ظهور می کند. ممکن است قسمت های دیگر واژن مانند دهانه رحم و یا مقعد در زنان و نیز بیضه و مقعد در مردان را نیز درگیر نماید. شکل آن به صورت برجسته، مسطح و در اندازه های کوچک و بزرگ است. در بسیاری از افراد این بیماری بدون درد بوده و فرد شکایتی از آن نمی کند. ولی در برخی از افراد ممکن است با خارش، سوزش، خونریزی و درد همراه بوده و مشکلات زیادی را برای فرد به وجود آورد. در موارد حاد تر ممکن است منجر به بیماری های دیگری مانند انواع سرطان ها نیز بشود. در هر حال درمان و پیشگیری از سرایت آن به شریک جنسی بسیار اهمیت دارد و استفاده از کاندوم یکی از روش های پیشگیری است.

زگیل تناسلی چگونه به فرد منتقل می شود؟

زگیل تناسلی اگر در اندازه های کوچک باشد، ممکن است قابل شناسایی نبوده و فرد قادر به تشخیص آن نباشد. در این صورت پزشک معالج می تواند با بررسی دقیق به وجود یا عدم وجود این بیماری پی ببرد. راه هایی مانند نمونه برداری و نیز بررسی دقیق واژینال یا آلت تناسلی توسط پزشک می تواند کمک کننده باشد. از طرفی این ویروس ممکن است ماه ها در بدن فرد وجود داشته و هیچ علائمی نیز از وجود آن نباشد. در این صورت فرد تشخیص نخواهد داد که از چه زمانی دچار این بیماری شده است. ولی بهتر است قبل از هر رابطه جنسی با شریک جنسی خود صحبت کرده و در این مورد آگاه سازی لازم را انجام دهید.

اینکه این بیماری چگونه به فرد سالم منتقل می شود نیز سوالی است که ممکن است برای بسیاری از افراد ایجاد شود. هرگونه رابطه جنسی اعم از رابطه واژینال، مقعدی و دهانی می تواند عامل سرایت این بیماری باشد.حتی ممکن است بر روی ناحیه ای که ارتباط برقرار می شود نیز علائمی از بیماری نباشد، ولی در هر حال به راحتی قابل سرایت است. بنابراین بهتر است پیشگیری های لازم از جمله استفاده از کاندوم در این خصوص انجام شود. در این صورت احتمال تماس مستقیم بسیار اندک بوده و در نتیجه امکان سرایت این بیماری نیز کاهش می یابد.

قرص نووهیل فاران شیمی تقویت کننده سیستم ایمنی بدن

خرید قرص نووهیل فاران شیمی تقویت کننده سیستم ایمنی بدن

چگونه می توان از بروز این بیماری پیشگیری نمود؟

توصیه می شود قبل از اینکه به فکر درمان باشید، پیشگیری از این بیماری را مدنظر قرار دهید. برای این منظور راه های مختلفی وجود دارد. از جمله این روش ها می توان به واکسن زدن افراد بالای 9 سال اشاره کرد. یکی دیگر از راه های ایمن نیز می تواند استفاده از کاندوم باشد. کاندوم می تواند روابط جنسی واژینال و مقعدی را کنترل نموده و پیشگیری های لازم را انجام دهد. ولی برخی افراد دارای روابط جنسی دهانی نیز هستند و این افراد بهتر است از کاندوم زگیل تناسلی استفاده نمایند. البته این که کاندوم به صورت کامل بتواند از سرایت این بیماری جلوگیری نماید، به صورت یقین وجود ندارد. زیرا ممکن است این بیماری بر روی کشاله های ران و یا اطراف نواحی تناسلی که امکان پوشش با کاندوم وجود ندارد نیز مشاهده شود.

در مواقعی ممکن است حتی اثرات این بیماری در این نواحی نیز قابل تشخیص نباشد که کار را کمی سخت تر می کند. در این صورت کاندوم نمی تواند یک روش قطعی و صد در صد برای پیشگیری از سرایت این بیماری محسوب شود. بهترین روش برای پیشگیری را می توان واکسن دانست. بنابراین بهتر است قبل از تکمیل درمان از روابط جنسی پرخطر اجتناب کرده و از سرایت این بیماری جلوگیری نمایید.

خرید کاندوم

برای خرید کاندوم میتوانید از سایت داروخانه آنلاین دراکت به همراه مشاوره راگیان اقدام نمائید.

دوره درمان زگیل تناسلی چه مدت است؟

همانطور که گفتیم حتی با وجود استفاده از کاندوم نیز احتمال سرایت این بیماری وجود دارد. بنابراین تکمیل دوره درمان و زدن واکسن راه های ایمن تری به شمار می روند. ولی اینکه دوره درمان آن چه مدت طول می کشد، بستگی به نوع زگیل تناسلی دارد. در برخی از موارد با وجود تکمیل درمان، احتمال بازگشت این بیماری وجود دارد. درمان این بیماری از طریق روش های مختلف صورت می گیرد. از جمله آن ها می توان به لیزر درمانی، منجمد کردن با اسپری زگیل تناسلی و در نهایت عمل جراحی اشاره کرد.

این بیماری در افراد با سیستم های ایمنی مختلف ماندگاری زمانی متفاوتی دارد. افرادی که از نظر سیستم ایمنی قوی تر هستند سریع تر بهبود پیدا می کنند. ولی توصیه می شود مدت ها بعد از درمان نیز روابط جنسی خود را کنترل نموده و تا اطمینان کامل از بهبود و عدم بازگشت بیماری صبور باشید.

کلام آخر

بیماری زگیل تناسلی یکی از انواع بیماری های مسری است که به راحتی از شخص بیمار به فرد سالم منتقل می شود. این بیماری ممکن است تا مدت ها و یا حتی سال ها در بدن حالت نهفته داشته باشد و سپس بروز نماید. حتی ممکن است نشانه هایی از بروز بیماری در فرد دیده نشود. ولی به سرعت می تواند منتقل شده و طرفین را درگیر نماید. بهتر ین راه تشخیص بیماری مراجعه به پزشک و انجام مراحل تشخیص و سپس درمان است. در این مدت استفاده از کاندوم به صورت صد در صد نمی تواند مانع از انتقال بیماری شود. زیرا احتمال وجود زگیل تناسلی در نواحی کشاله ران و سایر قسمت هایی که با کاندوم پوشش داده نمی شود، وجود دارد. بنابراین بهتر است تا اتمام دوره درمان و حتی مدت ها بعد از آن ، روابط جنسی کنترل شده ای داشته باشید.

سوالات متداول

آیا استفاده از کاندوم زنانه نیز می تواند به پیشگیری از زگیل تناسلی کمک کند؟

کاندوم زنانه، به عنوان یک روش پیشگیری از بارداری و بیماری های مقاربتی، تا حدودی می تواند از انتقال زگیل تناسلی جلوگیری کند. با این حال، به دلیل ساختار آن و نواحی وسیع تری که ویروس HPV می تواند در دستگاه تناسلی پراکنده شود، نسبت به کاندوم مردانه کارایی کمتری دارد. قسمت هایی از آلت تناسلی که ممکن است آلوده به ویروس باشند، ممکن است به طور کامل توسط کاندوم زنانه پوشیده نشوند. بنابراین، برای حداکثر ایمنی، استفاده همزمان از کاندوم مردانه و زنانه یا سایر روش های پیشگیری مکمل، توصیه می شود.

از لحاظ تئوری، انواع مختلف کاندوم (لاتکس، پلی یورتان و …) در پیشگیری از انتقال زگیل تناسلی یکسان عمل می کنند. همه آن ها مانع فیزیکی ایجاد می کنند که از تماس مستقیم مایعات بدن و انتقال ویروس جلوگیری می کند. اما مهم ترین عامل موثر در جلوگیری از انتقال زگیل تناسلی، استفاده صحیح و مداوم از کاندوم است. عوامل دیگری مانند کیفیت کاندوم، اندازه مناسب و عدم وجود پارگی نیز بر میزان اثرگذاری آن موثر هستند.

استفاده همزمان از کاندوم و واکسن HPV، بهترین استراتژی برای پیشگیری از زگیل تناسلی و سرطان های مرتبط با HPV محسوب می شود. واکسن HPV با تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر انواع مختلف ویروس HPV، از ابتلا به عفونت اولیه جلوگیری می کند. در صورتی که فردی قبلاً به ویروس زگیل تناسلی مبتلا شده باشد، کاندوم با ایجاد یک مانع فیزیکی، از انتقال ویروس به دیگران جلوگیری می کند. در مجموع، ترکیب این دو روش، راهکار مناسبی برای پیشگیری از ابتلا به زگیل تناسلی می باشد.

بله، یکی از ویژگی های بارز عفونت HPV، عدم وجود علائم در بسیاری از افراد مبتلا است. بسیاری از افراد ممکن است سال ها با ویروس زگیل تناسلی زندگی کنند بدون اینکه هیچ زگیل تناسلی یا سایر علائم را تجربه کنند. این افراد می توانند به راحتی ویروس را به شریک جنسی خود منتقل کنند. به همین دلیل، انجام تست HPV به ویژه قبل از شروع فعالیت جنسی و برای افرادی که شرکای جنسی متعددی دارند، بسیار مهم است.

شستشو بعد از رابطه جنسی، اگرچه یک عادت بهداشتی مهم است، اما نمی تواند خطر ابتلا به زگیل تناسلی را به طور کامل از بین ببرد. ویروس HPV می تواند به سرعت به سلول های پوست نفوذ کند و شستشو نمی تواند این ویروس را از بین ببرد. همچنین، ویروس زگیل تناسلی می تواند در نواحی پنهان دستگاه تناسلی قرار گیرد که با شستشو به راحتی از بین نمی رود. برای پیشگیری از زگیل تناسلی، استفاده از روش های محافظتی مانند کاندوم و واکسن HPV بسیار موثرتر است.

نویسنده

زهرا شیخ الاسلام

من زهرا شیخ الاسلام هستم. تحصیلاتم در رشته انفورماتیک پزشکی از دانشگاه شهید بهشتی بوده و دارای سابقه کاری در بیمارستان هستم و علاقه به تولید محتوا در زمینه پزشکی و داروسازی رو دارم.

اشتراک‌گذاری مطلب:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا