• خانه
  • دارو
  • آشنایی با قرص متازیرو + نحوه مصرف و عوارض مصرف آن
قرص متازیرو

آشنایی با قرص متازیرو + نحوه مصرف و عوارض مصرف آن

فهرست مطالبی که در این مقاله می‌خوانید.

متازیرو، دارویی است که به دسته داروهای بتابلاکر تعلق دارد. این دارو به طور وسیعی در درمان بیماری های قلبی-عروقی همچون فشار خون بالا، آنژین و اختلالات ریتم قلب مورد استفاده قرار می گیرد. متازیرو با کاهش فشار روی قلب و بهبود جریان خون، به کاهش علائم بیماری های قلبی و افزایش کیفیت زندگی بیماران کمک شایانی می کند. به طور خلاصه، متازیرو دارویی ایمن و موثر برای کنترل درد قفسه سینه، تنظیم فشار خون و بهبود عملکرد قلب است. در ادامه به معرفی دقیق تر، عوارض و موارد مصرف قرص متازیرو خواهیم پرداخت.

قرص متازیرو چیست؟

قرص متازیرو که دارای ماده موثر متوپرولول سوکسینات می باشد؛ جهت درمان بیماری های قلبی و عروقی مورد استفاده قرار می گیرد. این دارو با کاهش ضربان قلب و فشار خون، به قلب کمک می کند تا خون را با قدرت و کارایی بیشتری به اندام های بدن پمپاژ کند. متازیرو معمولاً برای درمان فشار خون بالا، درد قفسه سینه (آنژین)، نارسایی قلبی و همچنین پس از سکته قلبی تجویز می شود. علاوه بر این، در برخی موارد برای کنترل برخی بی نظمی های ضربان قلب مثل تاکیکاردی نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
مکانیزم اثر متازیرو به این صورت است که گیرنده های بتا در قلب و عروق را مسدود می کند. این گیرنده ها معمولاً با تحریک سیستم عصبی باعث افزایش ضربان قلب و تنگ شدن رگ ها می شوند؛ اما متازیرو با مسدود کردن این گیرنده ها، از افزایش بیش از حد ضربان قلب و تنگ شدن رگ ها جلوگیری می کند. در نتیجه، فشار خون کاهش می یابد و قلب به اکسیژن کمتری نیاز پیدا می کند.

نحوه مصرف و عوارض قرص متازیرو

نحوه مصرف قرص متازیرو

داروی متازیرو را دقیقاً طبق دستور پزشک مصرف کنید. به طور معمول این قرص روزانه یک مرتبه تجویز می گردد. بعضی از انواع این متازیرو (انواع دارای متوپرولول تارتارات) بایستی در کنار غذا یا سریعاً پس از خوردن استفاده شوند تا جذب آنها توسط بدن کامل باشد. اما انواع دیگر (حاوی متوپرولول سوکسینات) را می توانید با یا بدون غذا مصرف کنید. هنگام مصرف قرص متازیرو به نکات زیر توجه کنید:
● قرص را خرد نکنید یا نجوید. انجام این کار ممکن است عوارض جانبی دارو را افزایش دهد. همچنین، قرص را به قطعات کوچکتر تقسیم نکنید مگر اینکه پزشک به شما اجازه داده باشد.
● اگر داروی شما به شکل کپسول است، آن را به طور کامل ببلعید. اگر نمی توانید کپسول را به طور کامل ببلعید، می توانید آن را باز کرده و محتویات آن را به مایعی که پزشک برای شما تجویز کرده است اضافه کنید و سپس مخلوط را بنوشید. توجه داشته باشید که باید ظرف یک ساعت این مخلوط را مصرف کنید.
● از مصرف نوشیدنی های الکلی همراه با متازیرو خودداری کنید. الکل می تواند اثرات این دارو را تغییر داده و عوارض جانبی آن را افزایش دهد.
● درصورتیکه متازیرو برای مقابله با فشار خون بالا استفاده شده است، امکان دارد چند هفته زمان ببرد تا کاملاً اثر کند.
● برای پیشگیری از درد قفسه سینه، حمله قلبی مجدد یا سردردهای میگرنی، مصرف منظم این دارو طبق دستور پزشک بسیار مهم است.
● در هنگام بروز درد قفسه سینه یا حمله میگرن، از متازیرو برای تسکین درد استفاده نکنید.
● برای تسکین حملات ناگهانی درد قفسه سینه یا میگرن، از داروهای دیگری که پزشک برای شما تجویز کرده است استفاده کنید (مانند قرص های نیتروگلیسیرین که زیر زبان گذاشته می شوند یا داروهای تریپتان مانند سوماتریپتان).
● چنانچه بعد از استفاده از داروی متازیرو شرایط بیمار بهتر نشد یا حال وی وخیم تر شد (مثلاً فشار خون فرد بالا رفت یا درد قفسه سینه یا میگرن او تشدید گردید) حتماً از دکتر متخصص کمک بگیرید.

مقدار مصرف قرص متازیرو

برای کاهش عوارض احتمالی، پزشک ممکن است دوز اولیه قرص متازیرو را کم در نظر بگیرد و به مرور آن را افزایش دهد. به طور دقیق از دستورالعمل های پزشک خود پیروی کنید. میزان داروی تجویز شده به وضعیت سلامتی شما و پاسخ بدنتان به درمان بستگی دارد.

زمان مصرف قرص متازیرو

به منظور تأثیرگذاری حداکثری این دارو، آن را به طور منظم و در ساعات مشخصی از روز مصرف کنید. هرگز بدون مشورت با پزشک مصرف متازیرو را قطع نکنید؛ قطع ناگهانی این دارو می تواند عوارض جدی برای شما به همراه داشته باشد.

قرص قلب و عروق

برای خرید قرص قلب و عروق میتوانید از سایت داروخانه آنلاین دراکت اقدام نمائید.

عوارض جانبی قرص متازیرو

هر دارویی، به همراه فوایدی که دارد، ممکن است عوارضی نیز به همراه داشته باشد. اما دکتر معالج با توجه به فواید قرص متازیرو در مقایسه با عوارض احتمالی آن، این قرص را برایتان تجویز نموده است. برخی از عوارض جانبی رایج متازیرو عبارتند از:
● احساس خواب آلودگی و کسالت
● سرگیجه و گیجی
● خستگی مفرط
● اسهال
● کاهش ضربان قلب
● کاهش میل جنسی (این عارضه بسیار نادر است)
برای کاهش احتمال سرگیجه، هنگام برخاستن از حالت نشسته یا خوابیده، این کار را به آرامی انجام دهید. همچنین، ممکن است در برخی موارد، پوسته خالی قرص در مدفوع شما مشاهده شود که جای نگرانی ندارد.
متازیرو ممکن است جریان خون در دست ها و پاهایتان را کاهش داده و باعث احساس سرما در آن ها شود. سیگار کشیدن این عارضه را تشدید می کند. برای کاهش این اثر، لباس گرم بپوشید و از سیگار کشیدن اجتناب کنید.
در صورت ایجاد هر کدام از عوارض ذیل، سریعاً به دکتر مراجعه نمایید:
● ضربان قلب بسیار کند
● سرگیجه شدید و غش کردن
● کبودی انگشتان دست و پا
● مشکل در تنفس
● تشدید علائم نارسایی قلبی (مانند تنگی نفس، تورم پاها، خستگی شدید، افزایش وزن ناگهانی)
● تغییرات روحی و روانی (مثل گیجی، تغییرات خلقی، افسردگی)
در موارد بسیار نادر، ممکن است به داروی متازیرو حساسیت نشان دهید. در صورت بروز علائم حساسیت مانند بثورات پوستی، خارش، تورم (به ویژه در ناحیه صورت، زبان یا گلو)، سرگیجه شدید و مشکل در تنفس، فوراً به اورژانس مراجعه کنید.

موارد احتیاطی در مصرف قرص متازیرو

در زمان استفاده از قرص متازیرو موارد زیر را در نظر داشته باشید:
● پیش از آغاز مصرف داروی متازیرو، در صورت داشتن هرگونه حساسیت به ترکیبات این دارو یا سایر داروهای مسدودکننده بتا (مانند آتنولول یا پروپرانولول)، حتماً پزشک یا داروساز خود را مطلع سازید. این دارو ممکن است حاوی موادی باشد که باعث واکنش های آلرژیک شوند. برای دریافت اطلاعات بیشتر، از دکتر یا داروساز کمک بگیرید.
● پیش از مصرف متازیرو، پزشک را از تمام سوابق پزشکی خود، به ویژه در صورت داشتن بیماری های زیر آگاه سازید: برخی اختلالات ریتم قلب، مشکلات تنفسی مانند آسم و برونشیت مزمن، بیماری های کبدی، آلرژی های شدید، اختلالات گردش خون، اختلالات روحی و روانی مانند افسردگی و بیماری عضلانی میاستنی گراویس.
● مصرف متازیرو می تواند موجب گیجی و خواب آلودگی گردد. از رانندگی با وسایل نقلیه یا کار کردن با ماشین آلات سنگین دوری نمایید. همچنین، از مصرف همزمان الکل یا ماری جوانا پرهیز کنید.
● در صورت انجام عمل جراحی، پزشک را از مصرف متازیرو آگاه سازید.
● اگر به دیابت مبتلا هستید، متازیرو ممکن است علائم اولیه افت قند خون را پنهان کند. بنابراین، به طور مرتب قند خون خود را کنترل کرده و نتایج را با پزشک در میان بگذارید. در صورت مشاهده علائم افزایش قند خون، فوراً به پزشک مراجعه کنید.
● کودکان در معرض خطر بیشتری برای افت قند خون هستند، به ویژه پس از استفراغ یا عدم مصرف منظم غذا. برای پیشگیری از این مشکل، کودکان باید رژیم غذایی مناسبی داشته باشند.
● مصرف متازیرو در دوران بارداری تنها با تجویز پزشک امکان پذیر است. این قرص امکان دارد برای جنین ضرر داشته باشد.
● مصرف متازیرو در دوران شیردهی معمولاً بی خطر است؛ با این حال، پیش از مصرف آن با پزشک مشورت کنید.

تداخل دارویی قرص متازیرو

تداخلات دارویی می تواند بر روی نحوه اثرگذاری داروها تاثیر گذاشته و احتمال بروز عوارض جانبی خطرناک را افزایش دهد. قرص متازیرو ممکن است با داروهای زیر تداخل داشته باشد:
● داروهای تنظیم کننده ضربان قلب مانند لومفنترین، پروپافنون و کینیدین
● داروهای ضد افسردگی مثل فلوکستین و پاروکستین
● مکمل ها و قرص های سرماخوردگی و سرفه
● داروهای غیر استروئیدی ضد التهاب مثل ناپروکسن و ایبوپروفن
● انواع مکمل های غذایی
● گیاه خار مریم

کلام پایانی

قرص متازیرو به عنوان یک درمان مؤثر برای بیماری های قلبی و عروقی شناخته شده است. با این حال، همانند سایر داروها، این دارو نیز دارای عوارض جانبی و محدودیت هایی در مصرف است. بنابراین، مصرف متازیرو باید تحت نظر پزشک و با رعایت دقیق دستورالعمل های مصرف صورت پذیرد.
داروخانه آنلاین دراکت، با ارائه انواع داروها به صورت آنلاین، امکان دسترسی آسان و سریع به داروهای مورد نیاز شما را فراهم کرده است. شما می توانید با تنها چند کلیک، داروی متازیرو را از منزل یا محل کار خود سفارش داده و در کمترین زمان ممکن آن را درب منزل تحویل بگیرید. علاوه بر این، مشاوران آنلاین دراکت آماده اند تا به صورت رایگان اطلاعات لازم در مورد انواع مکمل ها و داروها را در اختیار شما قرار دهند.

نویسنده

زهرا شیخ الاسلام

من زهرا شیخ الاسلام هستم. تحصیلاتم در رشته انفورماتیک پزشکی از دانشگاه شهید بهشتی بوده و دارای سابقه کاری در بیمارستان هستم و علاقه به تولید محتوا در زمینه پزشکی و داروسازی رو دارم.

اشتراک‌گذاری مطلب:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا