با انواع مشکلات و بیماری‌های مو آشنا شوید

با انواع مشکلات مو و بیماری‌های آن آشنا شوید

فهرست مطالبی که در این مقاله می‌خوانید.

یکی از فاکتورهای زیبایی در افراد مو است که نقش بسیار مهمی در زیبایی ظاهر افراد دارد. مو رابطه مستقیمی با اعتماد به نفس افراد دارد به همین علت است که مراقبت و حفظ سلامتی آن برای افراد به‌ویژه خانم‌ها استرس‌زا است. با شناخت مو و بیماری‌های آن می‌توانید در مدت کوتاهی آن را درمان کرده و موهای بسیار زیبا و براقی داشته باشید. آشنایی با انواع بیماری مو، به تشخیص بهتر و درمان سریع‌تر آن کمک می‌‌کند.

آشنایی با انواع بیماری‌های مو

در این مقاله به معرفی انواع بیماری مو و مشکلات مو می‌پردازیم.

شوره سر چیست؟

شوره‌ها دانه‌های ریزی هستند که موقع شانه کردن روی لباس می‌ریزند. شوره باعث خارش کف سر هم می‌شود.

علت به‌وجود آمدن شوره

قارچ‌هایی که در سر وجود دارند موجب به‌وجود آمدن شوره سر که نوعی بیماری مو است، می‌شوند. این را هم در نظر داشته باشید که قارچ‌ها همیشه باعث ایجاد شوره سر و مشکلات مو در همه افراد می‌شود. شوره سر دو قسمت خشک و چرب است که در نوع خشک پوسته‌ها به سر نمی‌چسبد و به‌صورت پوسته نازک در شانه و اطراف گردن دیده می‌شود. در نوع چرب پوسته‌ها بزرگتر و چرب بوده لذا به هم چسبیده و نمی‌ریزند و یک حالت متراکم در پوست سر ایجاد می‌شوند. عوامل گوناگونی در به‌وجود آمدن شوره سر دخیل هستند که عبارت‌اند از:

  • التهاب پوست سر که موجب تقسیم شدن سلول در کف سر می‌شود و شرایط را برای رشد و زدن شوره سر به‌وجود می‌آورد.
  • استرس و اضطراب می‌تواند عامل دیگری در ایجاد شوره سر باشد.
  • هوای سرد هم یک عامل مهم دیگری در ایجاد شوره سر است.

درمان شوره

با استفاده از شامپوهای ضد شوره که شامل زینک، کتوکونازول و سلنیوم سولفید است مو و کف سرخود را شستشو دهید و از شوره زدن و بیماری مو جلوگیری کنید. راه دیگر که می‌توان اشاره کرد خوردن سبزیجات و استفاده از ویتامین ب است که به شوره نزدن سر کمک می‌کند.

موخوره

موخوره نوع دیگری از بیماری مو است که باعث شکافتن و تقسیم شدن مو به دو قسمت می‌شود که اغلب به دلیل خشکی مو ایجاد می‌شود. عواملی که باعث به‌وجود آمدن مو خوره و مشکلات مو می‌شوند عبارت‌اند از:

  • رنگ کردن موها به صورت مداوم
  • کمبود مواد مغذی ذر بدن
  • گرمای زیاد
  • شانه کردن موی خیس
  • خشک کردن مو با حوله
  • استفاده از سشوار، اتو و…

انواع موخوره و درمان آن

موخوره انواع مختلفی دارد که به شکل‌های دوشاخه، سه شاخه، درختی، کره‌ای، پر شکل، دو شاخه دوبل، ناقص و غیره هستند. اگر موخوره را درمان نکنید ریشه موها سست می‌شود و ریزش پیدا می‌کند. برای این که از این بیماری مو و ریزش آن جلوگیری کنید، سالی یک یا دو بار انتهای مو را به‌اندازه چند سانتی متر کوتاه کنید. برای آبرسانی به مو از ماسک آبرسان استفاده کنید و برای ایجاد رطوبت در موهایتان سعی کنید در رژیم غذایی‌تان از آب، سبزیجات و میوه‌ها استفاده کنید. افرادی که بیماری‌های گوارشی دارند هم به دلیل این که به خوبی نمی‌توانند مواد غذایی و ویتامین‌ها را جذب کنند در معرض ابتلا به موخوره قرار می‌گیرند.

بیماری مو الوپسی

هنگامی که موهای قسمتی از سر، ریش، ابرو یا هر نقطه‌ای از بدن که شامل مو هستند به صورت گرد، مثل سکه دچار ریزش می‌شود به آن ریزش سکه‌ای یا الوپسی می‌گویند. الوپسی انواع مختلفی دارد که هر یک از آن‌ها باعث ریزش و مشکلات مو در ناحیه‌ای از سر و بدن می‌شوند. در نوع اول مو به صورت منطقه‌ای و در قسمت‌های کم می‌ریزد و در نوع دوم ریزش در قسمت سر و گوش به‌وجود می‌آید. در نوع سوم هم در موهای ابرو و مژه و قسمت‌های دیگر بدن ریزش ایجاد می‌شود و در نوع آخر همه موهای بدن می‌ریزد و بدن خالی از مو می‌شود.

درمان الوپسی

درمان این نوع بیماری مو بر اساس سرکوب سیستم ایمنی در قسمت‌هایی است که ریزش مو اتفاق می‌افتد. البته این درمان قطعی برای این نوع بیماری مو نیست و برای همه نتیجه نمی‌دهد. این روش بیشتر برای افرادی موثر است که ریزش موهای آن‌ها کمتر از 50 درصد می‌باشد.

تزریق کورتیزون

تزریق کردن کورتیزون یکی از روش‌های مؤثر برای درمان الوپسی مو و بیماری آن است. این روش از درمان توسط متخصص انجام می‌شود. مراحل کار به این شکل صورت می‌گیرد که با یک سوزن ریز اطراف قسمت‌هایی که ریزش مو دارد را پیدا کرده و تزریق می‌کنند که امکان دارد درد و سوزش داشته باشد.

محلول ماینوکسیدیل

با مالیدن 5 درصد محلول ماینوکسیدیل هر دو روز یک نوبت و استفاده از کرم کورتیزون می‌توانید به رشد مجدد موها کمک کنید.

بیماری مو مرواریدی

علت اینکه مروارید را بر روی این نوع از بیماری مو نام‌گذاری کرده‌اند، شباهتان به دانه‌های مرواریدی شکلی است که در اثر کشیدن شسوار و وسایل حرارتی و گرمایی جهت فر کردن، خشک کردن، صاف کردن و حالت دادن به موها به‌وجود می‌آید. در این نوع بیماری مو، قسمت‌هایی از موها متورم می‌شوند و به حالت مروارید در می‌آیند که موجب ضعیف شدن و شکنندگی مو می‌شود. این عوامل که بیماری مرواریدی را به‌وجود می‌آورند عبارت‌اند از:

  • استرس و اضطراب
  • کم‌کاری یا پرکاری تیروئید
  • کمبود ویتامین‌ها و مواد مغذی
  • سندرم تخمدان پلی‌کیستیک

درمان بیماری مرواریدی

قبل از درمان بیماری مروارید باید بدانید که کدام یک از عواملی که در بالا گفته شد، باعث به‌وجود آمدن بیماری این بیماری در موی شما است. اگر بیماری مو بر اثر کمبود ویتامین و مواد مغذی است باید در رژیم غذایی‌تان از این مواد استفاده کنید. ولی اگر علت آن موارد دیگر است، حتماً برای درمان مو و بیماری از پزشک متخصص راهنمایی بخواهید تا از بیماری‌های دیگر مو جلوگیری شود. اگر از وسایل حرارتی و سشوار استفاده می‌کنید، حرارت آن‌ها را به حداقل برسانید تا از ایجاد بیماری مو جلوگیری کرده باشید.

کچلی

این نوع از بیماری مو در اثر قرارگیری مو در محیطی گرم و مرطوب یا کمبود امکانات و عدم رعایت بهداشت به‌وجود می‌آید. این بیماری بسیار مسری است و اگر شما در کنار فردی که این بیماری را دارد قرار بگیرید شما هم به بیماری کچلی مبتلا می‌شوید. این بیماری مو به‌وسیله حیواناتی که در خانه نگهداری می‌شوند مانند سگ و گربه هم منتقل می‌شود. مشکلات مو و کچلی بیشتر در کودکان وجود می‌آید و در بزرگسالان به ندرت اتفاق می‌افتد.

مواردی که ابتلا به کچلی را افزایش می‌دهد عبارت‌اند از:

  • تماس داشتن با افرادی که بیماری مو و کچلی دارند
  • حیوانات خانگی
  • غفلت از سایر بیماری‌های قارچی بدن
  • عرق کردن ناحیه سر
  • استفاده مشترک از وسایل شخصی مانند حوله، بالش، ملحفه و برس و غیره

درمان کچلی

اگر بیماری کچلی را به موقع درمان نکنید امکان این است که این بیماری به سایر نقاط بدنتان سرایت کند. همچنین باعث طاسی و ریزش مو به صورت دائمی نیز خواهد شد. استفاده از محلول ماینوکسیدیل در درمان بیماری کچلی می‌تواند مؤثر واقع شود. فیناستراید هم در رشد دوباره موها بسیار مفید و مؤثر است.

شکنندگی موها

شکنندگی عارضه دیگری است که نه تنها زیبایی ما را تاثیر قرار می‌دهد، بلکه دلیل بر این است که ما از سلامتی برخوردار نیستیم حالا به هر دلیلی می‌تواند باشد. اگر تار مو به هر علتی ضعیف باشد و رطوبت خود را از دست بدهد، با هر فشار اندکی که به آن وارد می‌شود دچار شکنندگی شده و کنده می‌شود؛ این ریزش، رشد یکنواخت موها را دچار مشکل می‌کند، به صورتی که قبل از به اتمام رسیدن چرخه کامل عمر هر تار مو، ریزشان را مشاهده خواهیم کرد. یک سری از عواملی که باعث به‌وجود آمدن شکنندگی مو می‌شوند را اشاره می‌کنیم که عبارت‌اند از:

  • دست کاری فیزیکی
  • رژیم غذایی ضعیف
  • نبودن رطوبت و چربی
  • بیماری
  • استرس و اضطراب

درمان شکنندگی مو

برای درمان و معالجه‌ی این موها که نوعی بیماری مو است، باید علت و دلیل به‌وجود آمدن این بیماری را پیدا کنیم. قبل از هر کاری باید موها را تا آنجا که امکان دارد کوتاه کرد.

عفونت‌ها و التهابات مو

اگر عامل به‌وجود آورنده ریزش مو باعث تخریب فولیکول مو شود، ریزش مو برگشت‌پذیر نخواهد بود. از جمله اساسی‌ترین و شایع‌ترین علل این نوع از ریزش و بیماری مو عفونت‌ها هستند و قارچ‌ها شایع‌ترین عفونت‌ها را در مو تشکیل می‌دهند.

درمان عفونت‌ها و التهابات مو

برای درمان عفونت‌ها و التهابات آن را با آب و صابون به صورت مرتب شستشو دهید. موارد زیر نیز برای تسریع سرعت بهبود عفونت و التهابات مفید هستند.

  • کمپرس گرم
  • استفاده از مواد ضدعفونی‌کننده و آنتی‌بیوتیک‌ها
  • رعایت بهداشت

سخن آخر

اگرموی شما دچار مشکلات مو است و می‌خواهید بیماری آن را درمان کنید، بهتر است که به پزشک مراجعه کنید و چک آپ کامل دهید. حفظ سلامتی بدن در حفظ موهای شما تأثیر زیادی دارد. بعد از بررسی آزمایش با صلاح‌دید پزشکتان، مکمل‌هایی که برای درمان مو و بیماری شما تجویز شد را شروع کنید. انتخاب شامپو اهمیت زیادی در درمان انواع بیماری مو دارد. همیشه موهای خود را به خوبی بشویید و هیچ وقت اجازه ندهید که آلودگی و کثیفی بر روی پوست سرتان بماند. یا می‌توانید از ماسک‌های خانگی برای تقویت و حفظ سلامتی و بهتر شدن موهایتان استفاده کنید.

نویسنده

احسان یاقوتی

در 28 سالگی بعد از کنجکاوی در دنیای سئو و طراحی سایت، به مدیریت محتوا و ایجاد محتواهایی متفاوت و جذاب علاقه مندشدم. که البته همه اینها به مهندسی معماری که در دانشگاه خوندم ارتباط خاصی نداره :)

اشتراک‌گذاری مطلب:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا