مزایای مصرف بیوتین برای بدنسازان

مزایای مصرف بیوتین برای بدنسازان

فهرست مطالبی که در این مقاله می‌خوانید.

از جمله مکمل‌هایی که به بدنسازان توصیه می‌شود ویتامین B7 یا بیوتین است. مصرف بیوتین در بدنسازی ضروری است و  از خواص بیوتین پیشگیری از ریزش مو است. بیوتین یکی از ویتامین‌های محلول در آب است و مصرف بیش از اندازه آن باعث ایجاد مشکلات گوارشی نشده و دفع می‌شود. این ویتامین ضخامت تارهای مو را افزایش می‌دهد و سبب تقویت و تغذیه آن‌ها می‌شود. بسیاری از غذاهای پروتئینی مانند مرغ، تخم‌مرغ، لوبیا، عدس، نخود، مغزها و دانه‌ها حاوی مقادیر مناسبی از بیوتین هستند. در صورتی که کمبود این ویتامین در بدن وجود داشته باشد، با مصرف قرص بیوتین نیز می‌توان این کمبود را جبران کرد. مزایای بیوتین برای بدنسازان بسیار است؛ لذا به متابولیسم، کربوهیدرات‌ها و اسیدهای آمینه کمک کرده و در تجزیه چربی‌های بدن و تبدیل آن‌ها به قندی که بتوان از آن به عنوان منبع انرژی استفاده کرد، نقش دارد.

مصرف بیوتین در بدنسازی

یکی از ویتامین‌های ضروری در بدنسازی ویتامین B دوازده است. این ویتامین نقش بسیار مهمی در حفظ سلامت بدن دارد. کمبود این ویتامین سبب بروز مشکلات زیادی از جمله خستگی مزمن می‌شود. تحقیقات نشان داده‌اند که مصرف این ویتامین به حفظ انقباض و رشد عضلات کمک می‌کند. بنابراین مربیان همواره بر این امر تاکید می‌ورزند که ورزشکاران باید از مکمل حاوی ویتامین B دوازده استفاده کنند. مصرف بیوتین در بدنسازی جز یکی از ویتامین‌های ضروری به حساب می‌آید که ورزشکاران باید به آن اهمیت بسیار زیادی بدهند. بیوتین به حفظ متابولیسم بدن کمک می‌کند و منبع انرژی در بدن به شمار می‌رود. از دیگر ویتامین‌های گروه بی که ویتامین‌های ضروری در بدنسازی به حساب می‌روند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.
  • B2 یا (ریبوفلاوین)
  • B3 یا (نیاسین)
  • B6 یا (پیریدوکسین)
بیوتین

برای خرید قرص بیوتین میتوانید از سایت داروخانه آنلاین دراکت به همراه مشاوره رایگان اقدام مائید.

آیا بدنسازان باید بیوتین مصرف کنند؟

بله،چون که خواص بیوتین در بدنسازی در حفظ سلامت پوست، مو و ناخن و مصرف کربوهیدرات در طول تمرین که قبلاً گفته شد مشهود است؛ پس مصرف بیوتین برای ورزشکاران مناسب است.

فواید بیوتین برای بدنسازان

یکی از خواص بیوتین در بدنسازی این است که سطح کراتین در بدن را بهبود می‌بخشد. کراتین بخش عمده‌ای از ساختار مو و ناخن را تشکیل می‌دهد و به همین دلیل است که بیوتین بیش از هر چیز دیگری برای درمان ریزش مو و افزایش سلامت بافت فولیکول مو مورد استفاده قرار می‌گیرد. ریزش مو، خستگی، بی‌خوابی، درد عضلانی، خشکی پوست، خشکی چشم، خشکی مو و حالت تهوع از علائم کمبود بیوتین در بدن هستند. اغلب افرادی که کمبود بیوتین دارند، با کمبود ویتامین D یا آهن نیز مواجه هستند. بدنسازی و حفظ تناسب اندام اهمیت بسیار زیادی دارد. بسیاری از افراد تلاش می‌کنند تا با انجام ورزش‌های سخت به تناسب اندام برسند. اما اگر از مکمل‌های مناسب استفاده نکنند بافت‌های عضلانی از بین می‌روند و هرگز فرد نمی‌تواند به تناسب اندام برسد. یکی از مکمل‌هایی که باید در این دوران مصرف شوند استفاده از مکمل‌های ویتامین‌دار است. برخی از بدنسازان برای افزایش میزان پروتئین موجود و کاهش زمان آماده‌سازی غذا تخم‌مرغ خام میل می‌کنند. اگر چه این متد تأثیرگذار است اما مصرف تخم‌مرغ خام خطر ابتلا به باکتری سالونلا را در پی دارد، این باکتری با پخته شدن کشته می‌شود. یکی دیگر از دلایل عدم مصرف تخم‌مرغ خام آویدین است. آویدین یک گلیکوپروتین محلول در آب است که در تخم‌مرغ خام وجود داشته و به بیوتین متصل می‌شود. اگر بیوتین به آویدین محدود شود، دیگر قابل استفاده برای بدن نبوده و احتمال کمبود آن افزایش می‌یابد.

لزوم استفاده از بیوتین در بدنسازی

اغلب ورزشکاران که به صورت حرفه‌ای به فعالیت می‌پردازند، در کنار رژیم غذایی خود به توصیه مربی بدنسازی به منظور کسب نتیجه بهتر از مکمل‌های بدنسازی نیز استفاده می‌کنند. اما باید بدانید که هر چقدر هم مزایای بیوتین برای بدنسازی را دانسته و مصرف کنید، اما رژیم غذایی مناسبی نداشته باشید باز هم به نتیجه دلخواه خود نخواهید رسید. یک راه مؤثر برای پیشگیری از کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی در بدنسازی استفاده از بیوتین در بدنسازی است. با این حال همیشه در ابتدا توصیه می‌شود که فرد رژیم غذایی خود را اصلاح کند و بعد باز هم اگر کمبودی وجود داشت به سراغ مکمل‌های تغذیه‌ای برود. لزوم استفاده از بیوتین در بدنسازی برای این است که بدن انسان در طی روز قادر به انجام صحیح کلیه عملکردهای خود باشد، به تنوع گسترده و پیچیده‌ای از مواد مغذی که شامل ویتامین‌ها و مواد مغذی می‌شوند نیاز دارد. در هر قسمت از بدن که کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی مشاهده شود، مسیر متابولیکی تغییر کرده و بازدهی مطلوب به سرعت کاهش می‌یابد. در این زمان استفاده از یک مولتی‌ویتامین به منظور جبران کمبود مواد مغذی در بدن انجام واکنش‌های متابولیک را میسر می‌کند. بیوتین برای ورزشکاران و بدنسازان و افرادی که به هر دلیلی فعالیت جسمی بالایی دارند ممکن است بیش از یک فرد عادی که فعالیت چندانی ندارد به مواد مغذی نیاز داشته باشند. خرید پروتئین وی

برای خرید پروتئین وی میتوانید از سایت داروخانه آنلاین دراکت به همراه مشاوره رایگان اقدام نمائید.

بهترین زمان مصرف بیوتین

قرص بیوتین بهتر است با معده خالی مصرف شود. ۱ ساعت قبل از غذا و ۲ ساعت بعد از غذا بهترین زمان مصرف قرص بیوتین است. در صورتی که مصرف بیوتین با معده خالی اختلالات گوارشی برایتان ایجاد کند، می‌توانید این مکمل را همراه با غذا میل نمایید. همچنین، ویتامین B با افزایش سطح انرژی در بدن شما مرتبط است که آن را به یک مکمل ایده آل برای روز تبدیل می کند و در صورت مصرف در شب ممکن است خواب شما را مختل کند.

زمان مصرف بیوتین در بدنسازی

مواد مغذی طیف گسترده‌ای از ویتامین‌ها و مواد معدنی را شامل می‌شوند و برخی از آن‌ها می‌توانند در صورت مصرف هم‌زمان در جذب یکدیگر اختلال ایجاد نماید. به طور مثال کلسیم جذب آهن در بدن را کاهش می‌دهد بنابراین هر دو مکمل هرگز نباید هم‌زمان با هم مورد استفاده قرار گیرند. ویتامین‌های گروه B در متابولیسم بدن و فرآیند تبدیل غذا به انرژی نقش موثری دارند. در میان این دسته از ویتامین‌ها ویتامین B6 و B12 در سوخت و ساز بدن در فعالیت‌های بدنسازی مهم‌تر از بقیه به شمار می‌آیند. بهترین زمان مصرف بیوتین در بدنسازی قبل از ورزش و با معده خالی است. در این حالت این گروه از ویتامین‌ها می‌توانند در تأمین انرژی نیز مؤثر باشند. کلام آخر در پایان باید یک بار دیگر یادآور شویم که اگر بدنسازی انجام می‌دهید و تمرینات شما از شدت زیادی برخوردار است، ممکن است با کمبود مواد مغذی در بدن خود مواجه باشید بنابراین در مورد مصرف بیوتین در بدنسازی با توجه به شرایط جسمی خود حتماً با یک پزشک یا مشاور تغذیه مشورت کنید.

سوالات متداول

چقدر بیوتین باید مصرف کرد؟

میزان موردنیازروزانه بیوتین برای هر فرد با توجه به سن و شرایط او تعیین می گردد:

خانم‌های باردار: 30 میکروگرم

خانم‌های شیرده: 30 میکروگرم

از بدو تولد ( جنین ) تا 6 ماهگی: 5 میکروگرم

نوزاد بین 7 تا 10 ماهگی: 6 میکروگرم

نونهالان بین 1 تا 3 سال: 8 میکروگرم

نونهالان بین 4 تا 8 سال: 12 میکروگرم

کودکان بین 9 تا 13 سال: 20 میکروگرم

نوجوانان بین 14 تا 18 سال: 25 میکروگرم

بزرگسالان 19 سال به بالا: 30 میکروگرم

بله ، بطور کلی بیوتین از جمله مکمل های ایمن و کم خطر است اما ممکن است درصورت مصرف بیش از حد عوارضی را به دنبال داشته باشد مانند:

حساسیت پوستی،واکنش آلرژیک،واکنش گوارشی،بروز آکنه، احتمال بروزجواب مثبت کاذب یا منفی کاذب روی انواع آزمایشات آزمایشگاهی ،تداخل با داروهای ضد تشنج،تولید بیش از حد ادرار،کاهش سطح ویتامین C و در نتیجه تضعیف سیستم ایمنی ،افزایش سطح قند خون ،کاهش سطح ویتامین B6 و تاثیر برسیستم عصبی ،ایجاد مشکلاتی در ترشح انسولین و اختلال درعملکرد کبد،در موارد نادر ممکن است منجر به ریزش مو شود.

بله، بیوتین(ویتامین B7) کمک می‌کند تا غذایی را که می‌خورید برای جلسه تمرین به انرژی تبدیل کنید. این ویتامین چربی‌ها و پروتئین‌ها را در بدن شما با سرعت بیشتری متابولیزه می‌کند تا بتوانید انرژی مورد نیاز خود را دریافت کنید. یک قرص بیوتین می‌تواند به سوخت سلول‌های بدن کمک کند تا عضلات شما بعد از تمرین، قوی‌تر بازسازی شوند.

یکی از بهترین روش‌های تأمین بیوتین یا ویتامین B7، مواد غذایی است که مصرف می‌کنیم.مانند: مخمر آبجو، لبنیات مانند شیر،غلات کامل و حبوبات ،زرده تخم‌مرغ ،آجیل‌ها از جمله بادام، گردو و بادام‌زمینی، تخمه آفتابگردان ،گوشت‌های سفید و قرمز از جمله جگر، ماهی سالمون، گوشت گاو و خوک ،محصولاتی که از سویا تولید می‌شوند،سبزیجات و میوه‌جات تازه مانند گل کلم، اسفناج، سیب‌زمینی شیرین.

یکی دیگر از روش‌های تأمین بیوتین، مکمل‌ها هستند. برخی افراد تحت شرایطی نمی‌توانند از رژیم‌های غذایی حاوی این ویتامین تبعیت نمایند یا میزان نیاز بدن آن‌ها بیشتر از مقداری است که از طریق مواد غذایی به بدن می‌رسد؛ در این صورت باید تحت نظر پزشک، دوز مناسب از مکمل‌ها را مصرف نمایند. مکمل‌ها معمولاً به صورت قرص، کپسول یا آمپول وجود دارند.

یکی از بهترین روش‌های تأمین بیوتین یا ویتامین B7، مواد غذایی است که مصرف می‌کنیم.مانند: مخمر آبجو، لبنیات مانند شیر،غلات کامل و حبوبات ،زرده تخم‌مرغ ،آجیل‌ها از جمله بادام، گردو و بادام‌زمینی، تخمه آفتابگردان ،گوشت‌های سفید و قرمز از جمله جگر، ماهی سالمون، گوشت گاو و خوک ،محصولاتی که از سویا تولید می‌شوند،سبزیجات و میوه‌جات تازه مانند گل کلم، اسفناج، سیب‌زمینی شیرین.
یکی دیگر از روش‌های تأمین بیوتین، مکمل‌ها هستند. برخی افراد تحت شرایطی نمی‌توانند از رژیم‌های غذایی حاوی این ویتامین تبعیت نمایند یا میزان نیاز بدن آن‌ها بیشتر از مقداری است که از طریق مواد غذایی به بدن می‌رسد؛ در این صورت باید تحت نظر پزشک، دوز مناسب از مکمل‌ها را مصرف نمایند. مکمل‌ها معمولاً به صورت قرص، کپسول یا آمپول وجود دارند.

نویسنده

زهرا شیخ الاسلام

من زهرا شیخ الاسلام هستم. تحصیلاتم در رشته انفورماتیک پزشکی از دانشگاه شهید بهشتی بوده و دارای سابقه کاری در بیمارستان هستم و علاقه به تولید محتوا در زمینه پزشکی و داروسازی رو دارم.

اشتراک‌گذاری مطلب:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا