تاثیر امگا3 بر پوست

آیا امگا3 فشار خون را بالا می برد؟

فهرست مطالبی که در این مقاله می‌خوانید.

از تاثیر امگا3 بر فشار خون چه می دانید؟ از سوی پزشکان استفاده از مکمل امگا3 و همچنین موادی که این ماده مغذی را به صورت طبیعی در خود دارند، بسیار سفارش شده است. اما در این مقاله قصد داریم به طور کامل به بررسی تاثیر این ماده مغذی بر فشار خون بپردازیم. رژیم های غذایی حاوی مغزها، روغن ماهی، و دانه های روغنی خوراکی، سرشار از امگا3 هستند که می توانند شدت فشار خود افراد را به خوبی کنترل کنند. بسیاری از افراد بین سنین ۲۰ تا ۶۰ سال به بیماری پرفشاری خون مبتلا هستند و اگر هم در جوانی مبتلا نشده باشند، معمولا در سنین بالا به این بیماری دچار می شوند. حال باید به دنبال عوامل تغذیه ای بود تا به پیشگیری از این بیماری کمک کند و یا در درمان آن از قرص لوزارتان کمک گرفت. درست است که رابطه امگا3 و فشار خون به این صورت است که تنها بخش کوچکی از پیشگیری و درمان فشار خون بالا را به عهده دارد، اما همین بخش کوچک هم می توانید بسیار مهم باشد. عوامل مختلفی همچون جنس، وزن، سن، ورزش و مصرف نمک جزو مهم ترین عوامل ایجادکننده این بیماری به شمار می آیند. اما جالب است بدانید که طی تحقیقاتی که انجام شده است، افرادی که در رژیم غذایی خود منابع غنی امگا3 را مصرف کرده باشند، به طور متوسط نسبت به افرادی که رژیم غذایی فاقد امگا3 دارند، کمتر دچار پرفشاری خون می شوند. مکمل امگا 3

برای خرید امگا 3 میتوانید از سایت دراوخانه آنلاین دراکت به هماره مشاوره رایگان اقدام نمائید.

تاثیر امگا3 بر فشار خون چگونه است؟

تغییر در رژیم غذایی روزانه و کاهش وزن اضافی بدن، به شدت روی کاهش فشار خون تاثیر دارد. اما امگا3 و فشار خون چه رابطه ای با هم دارند؟ اضافه کردن مواد حاوی امگا3 به رژیم غذایی می تواند فشار خون را کنترل کند و از بالا رفتن آن جلوگیری کند. طی تحقیقات انجام شده محققان روی افرادی که در رژیم خود از منابع امگا3  استفاده کرده اند، میانگین فشار خون سیستولیک (رقم بالا در خواندن فشار خون)، در افرادی که از رژیم غذایی امگا3 استفاده کرده اند، مقدار 4.51 میلی کمتر شده است. همچنین فشار خون دیاستولیک (رقم پایین در خواندن فشار خون) به طور میانگین به میزان 3.05 میلی متر کاهش پیدا می کند. همچنین طی تحقیقی دیگر در مورد رابطه امگا3 و فشار خون، افرادی که از مکمل های امگا3 مانند روغن ماهی استفاده کرده اند، فشار خون سیستولیک آن ها به میزان 1.75 میلی متر کاهش داشته است. میزان فشار خون دیاستولیک نیز به اندازه 1.1 میلیمتر کاهش یافت.

آیا قرص امگا 3 برای یبوست و فشار پایین خوب است؟

قرص‌های امگا 3، به دلیل داشتن اسیدهای چرب ضروری، می‌توانند به بهبود عملکرد گوارشی کمک کنند. این اسیدهای چرب می‌توانند حرکات روده را تسهیل کرده و در نتیجه به کاهش یبوست کمک کنند. با این حال، تأثیر امگا 3 بر یبوست به طور مستقیم اثبات نشده و اگر مشکل یبوست مزمن دارید، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید تا از سایر عوامل موثر و مناسب برای درمان استفاده شود. امگا 3 به دلیل توانایی‌اش در کاهش التهاب و بهبود سلامت عروق خونی، معمولاً برای کاهش فشار خون بالا توصیه می‌شود. اما اگر فشار خون شما به طور طبیعی پایین است، مصرف مکمل‌های امگا 3 ممکن است منجر به کاهش بیشتر فشار خون شود، که می‌تواند خطرناک باشد. بنابراین، اگر فشار خون شما پایین است، قبل از شروع مصرف امگا 3، حتماً با پزشک خود مشورت کنید.

میزان امگا3 در چه موادی بیشتر است؟

در بخش قبل گفته شد که امگا3 در چه موادی یافت می شود.ماهی های چرب مانند ماهی آزاد، شاه ماهی، ماهی خال مخالی، ساردین، قزل آلا و ماهی ماکرو سرشار از این ماده مغذی هستند که البته باید حتما ماهی خریداری کنید که عاری از جیوه باشد. وگرنه بهتر است از مکمل های فاقد جیوه برای تامین امگا3 استفاده کنید. همچنین روغن ماهی حاوی مقادیر زیادی از این ماده است. از بین دانه ها نیز روغن کانولا، تخم کتان و گردو سرشار از امگا3 هستند. می توانید مصرف این مواد را در برنامه غذایی روزانه خود بگنجانید. استفاده از امگا3 در وعده های غذایی و یا استفاده از مکمل های امگا3 نه تنها بر کاهش فشار خون تاثیرگذار است، بلکه از ابتلا به بیماری های قلبی نیز جلوگیری می کند.

قرص امگا 3 را چگونه مصرف کنیم؟

مقدار توصیه‌شده امگا 3 بسته به نیازهای فردی و وضعیت سلامت عمومی، متفاوت است. به طور کلی، دوز معمول روزانه برای بزرگسالان بین 500 تا 1000 میلی‌گرم EPA و DHA (دو نوع اسید چرب امگا 3) همراه با وعده‌های غذایی،به‌ ویژه وعده‌هایی که شامل چربی هستند است. برای مشاهده نتایج مثبت، مصرف امگا 3 باید به‌صورت مداوم و در درازمدت باشد. اثرات این مکمل ممکن است بعد از چند هفته تا چند ماه نمایان شود. اگر داروهای دیگری مصرف می‌کنید یا مشکلات سلامتی خاصی دارید، قبل از شروع مصرف امگا 3، با پزشک خود مشورت کنید تا از تداخلات احتمالی جلوگیری شود.

مصرف امگا3 چه اثرات جانبی به دنبال دارد؟

تاثیر امگا3 بر فشار خون به هیچ عنوان قابل چشم پوشی نیست. اما باید به این نکته نیز توجه داشته باشید که مصرف تنها 2 الی 3 گرم امگا3 در طول روز برای فرد کافی است. در صورتی که بیش از این مقدار مصرف شود، لخته شدن خون را مختل کرده و احتمال خونریزی را افزایش می دهد. روغن ماهی و یا مکمل های امگا3 برای بیماران پرفشاری خون حتما باید زیر نظر متخصص استفاده شود. همچنین افرادی که در خونریزی اختلال دارند، دچار کبودی می شوند و یا از مکمل هایی مانند وارفارین، آسپرین، کلوپیدوگرل، ایبوپروفن ها، ویتامین E و یا از سیر استفاده می کنند، باید در مصرف امگا3 احتیاط کنند. عوارضی همچون تهوع، سوزش سر دل و نفخ جزو اثرات جانبی استفاده از مکمل امگا3 هستند. استفاده از دوزهای بالای روغن ماهی، فعالیت ایمنی بدن را دچار اختلال می کند.

سوالات متداول

چقدر امگا-3 باید مصرف کرد؟

مقدار توصیه‌شده برای بزرگسالان معمولاً بین 500 تا 1000 میلی‌گرم در روز از EPA و DHA است، اما برای مشکلات خاص ممکن است دوز بیشتری نیاز باشد. بهتر است مقدار دقیق را با پزشک خود مشورت کنید.

 بله، امگا-3 می‌تواند فشار خون را کاهش دهد و در صورت مصرف همزمان با داروهای فشار خون، ممکن است اثر آن داروها را تشدید کند. بنابراین، قبل از مصرف امگا-3 با پزشک خود مشورت کنید.

 بله، مصرف ماهی‌های چرب مثل سالمون و ساردین به عنوان منبع امگا-3 بی‌خطر است، اما بهتر است به دلیل احتمال وجود فلزات سنگین، مصرف آن‌ها را به 2-3 وعده در هفته محدود کنید.

نویسنده

زهرا شیخ الاسلام

من زهرا شیخ الاسلام هستم. تحصیلاتم در رشته انفورماتیک پزشکی از دانشگاه شهید بهشتی بوده و دارای سابقه کاری در بیمارستان هستم و علاقه به تولید محتوا در زمینه پزشکی و داروسازی رو دارم.

اشتراک‌گذاری مطلب:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا