داروخانه آنلاین

مولتی ویتامین باعث چاقی می شود

آیا مولتی ویتامین چاق کننده است؟

فهرست مطالبی که در این مقاله می‌خوانید.

امروزه جمع زیادی از مردم به دلایل مختلف نیازمند مصرف مکمل های مولتی ویتامین و مینرال هستند. برای رفع این نیاز با تجویز پزشک نسبت به خرید مولتی ویتامین ها و مصرف آن اقدام می نمایند؛ اما ممکن است در زمان مصرف این سوال مهم برای آن ها پیش آید که آیا مولتی ویتامین چاق کننده است؟ در این زمان مساله ای که اتفاق می افتد این است که افراد به دلیل ترس از تغییر وزن مصرف مولتی ویتامین را خودسرانه قطع می کنند؛ اما از این حقیقت بی خبرند که با قطع انواع مولتی ویتامین فقط بدن خود را از دریافت این ماده ضروری و حیاتی بدن محروم می کنند. اگر شما می خواهید از تأثیر انواع مولتی ویتامین ها مطلع شوید، در این مقاله به شما توضیحات لازم را در خصوص ویتامین ها و تأثیر آن ها بر کاهش یا افزایش وزن ارائه می دهیم.

چرا باید مولتی ویتامین مصرف کنیم؟

اولین مطلبی که باید بدانید، بدن شما با عدم دریافت مولتی ویتامین ها دچار کمبود مواد مغذی می شود. برای مثال اگر شما بعضی از ویتامین ها، مانند ویتامین B و زینک را مصرف کنید، بعد از گذشت زمان کوتاهی از مصرف آن ویتامین ها، افزایش اشتها و گرسنگی سراغتان می آید. مسلماً برای رفع گرسنگی دست به کار می شود. حالا فرض کنید این حالت مدام تکرار شود و شما از رژیم غذایی خود مراقبت نکنید و بی مهابا در پی رفع گرسنگی باشید. قطعا با ادامه این کار، دچار اضافه وزن خواهید شد و از سوی دیگر اگر به دلیل ترس از چاقی از مصرف مواد مغذی و انواع ویتامین ها از جمله ویتامین D و کلسیم صرف نظر نمایید؛ بنابراین نیاز به ولتی ویتامین ها ضروری به نظر می رسد. ولی ممکن است برای برخی افراد این سوال پیش آید که آیا مولتی ویتامین چاق کننده است؟

انواع ویتامین های تاثیرگذار بر کاهش یا افزایش وزن

در پاسخ به این پرسش که آیا مولتی ویتامین چاق کننده است؟ باید گفت ویتامین ها می توانند به روی بدن شما تاثیرات متفاوت داشته باشند و موجب تغییر وزن شما شوند. اگر شما برای تناسب اندام و کاهش وزن اقدام می کنید، ضروری است در کنار مولتی ویتامین ها از رژیم غذایی مناسب نیز استفاده نمایید. برای مثال ویتامین زینک (روی) برای افزایش اشتها در کودکان تجویز می شود. انواع ویتامین های تاثیرگذار بر کاهش یا افزایش وزن عبارت اند از:

ویتامین A

از ویتامین A بیشتر برای تقویت مو و سلامت پوست مصرف می شود و اگر به مقدار کافی استفاده شود، با افزایش متابولیسم بدن به کاهش وزن شما کمک می کند. این ویتامین یک آنتی اکسیدان است که از دو منبع حیوانی و گیاهی تامین می شود.

ویتامین B

ویتامین B1 (تیامین) این ویتامین با کاهش اشتها به غذا و افزایش مصرف انرژی در زمان استراحت فرد کمک فراوانی به چربی سوزی در بدن می کند.پیرودوکسین با کاهش ویتامین B6 در بدن سطح سروتین در مغز کاهش یافته و در نهایت منجر به افزایش اشتها می شود این ویتامین علاوه بر تاثیرگذاری بر وزن شما باعث سوخت و ساز پروتئین در بدن می شود. ویتامین B12، این ویتامین محلول در آب است و در صورت مصرف بیش از اندازه از طریق ادرار از بدن خارج می شود. بهترین زمان مصرف این ویتامین صبح هاست.

این ویتامین باعث افزایش اشتها می شود به گونه ای که شما برخلاف اینکه به غذا نیاز داشته باشید مواد خوراکی بیشتری را استفاده کنید. علاوه بر مطالب ذکر شده، کمبود این ویتامین منجر به کم خونی بدن می شود. برخی از مواد غذایی که حاوی این ویتامین است شامل: تخم مرغ، مرغ، میگو، لبنیات، ماهی های چرب و بوقلمون است. البته بهتر است برای عملکرد مطلوب ویتامین B12، با ویتامین B6 و فولیک اسید مصرف شود.

ویتامین E

این ویتامین همانند ویتامین A و D در چربی حل می شود و در صورت مصرف بیش از نیاز بدن علاوه بر آسیب رساندن به کلیه و کبد افزایش وزن را به همراه خواهد داشت.

ویتامین D

برای جذب بهتر کلسیم و سلامتی استخوان‌ ها بدن به ویتامین D نیازمند است اما این ویتامین نقش های دیگری را هم در بدن به عهده دارد مانند تقویت عملکرد سیستم ایمنی، سلامت قلب و عروق و کاهش التهاب؛ احتمال زیادی دارد بدن شما با کاهش سطح ویتامین D به اضافه وزن و چاقی مبتلا شود در این صورت بهتر است شما با مشورت پزشک از مکمل های ویتامین D استفاده نمایید.

ویتامین c

این ویتامین نوعی چربی سوز محسوب می شود و با سوزاندن چربی، انرژی بدن را تأمین می کند. اگر این ویتامین در بدن کم باشد علاوه بر افزایش چاقی شکمی، باعث به وجود آمده حالتی در بدن می شود که به آن کم خونی می گویند در این حالت سلول‌ های قرمز را به اندازه کافی تولید نمی کند. با کم خونی تنگی نفس، خستگی عضلانی، ضربان نامرتب قلب، تغییر خلق و خو، سرگیجه و فراموشی و در نهایت کاهش وزن سراغ شما می آید.

عوارض مولتی ویتامین ها

ضروری است هر دارویی بر اساس تجویز پزشک، مصرف شود؛ زیرا اگر بیشتر از دوز فاکتور شده استفاده نمایید، ممکن است عوارض جانبی برای بدن شما داشته باشد. برای مثال یکی از عوارضی که در زمان استفاده بیش از حد مولتی ویتامین ها به وجود آید، دریافت بیش از حد بتاکاروتن و ویتامین A توسط افرادی سیگاری است. چون که این موارد خطر ابتلا به سرطان ریه را افزایش می دهند. همچنین اینکه آیا مولتی ویتامین چاق کننده است؟ باید گفت دوز مناسب این دارو الزامی است و در صورت استفاده فراوان و مشاهده علائم غیر طبیعی، پزشک خود را از این موضوع مطلع نمایید.

تداخل دارویی مولتی ویتامین ها

امکان دارد برخی مولتی ویتامین ها با سایر داروها تداخل داشته باشند، یا بر عملکرد داروها در بدن تاثیرگذار باشند. لذا نباید به هیچ عنوان، با این داروها مصرف شوند. از جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

قرص ادرارآور یا قرص آب

  • ترتینوئین یا ایزوترتینوئین
  • داروهای فشار خون یا قلب
  • آنتی بیوتیک ها
  • ضد اسیدها
  • داروی سولفا یا داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی، ایبوپروفن، ناپروکسن، سلکوکسیب، دیکلوفناک، ایندومتاسین، ملوکسیکام و غیره

سخن پایانی

امروزه اکثر مردم برای حفظ و بهبود سلامتی و افزایش انرژی خود در طول روز از مواد معدنی و ویتامین ها و انواع مولتی ویتامین ها استفاده می کنند. مولتی ویتامین ها با تامین مواد مغذی مورد نیاز بدن موجب افزایش انرژی، دفع مواد مضر و دفاع از بدن شما در مقابل بیماری ها می شوند. ممکن است مصرف مولتی ویتامین ها تاثیرات منفی یا مثبتی را بر وزن آن ها داشته باشد. لازم است در این صورت علاوه بر رعایت برنامه غذایی خود، عدم تداخل داروهای مصرفی را مد نظر قرار دهند. برای افرای که این مساله مطرح می شود که آیا مولتی ویتامین چاق کننده است؟ باید گفت این را باید در نظر بگیرید که مصرف هر دارو و مولتی ویتامین باید با تشخیص پزشک و نیاز بدن شما تجویز و مصرف شود.

 

اشتراک‌گذاری مطلب:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا