بیماری پوستی

بیماری‌های پوستی نشان از کمبود کدام ویتامین ها است؟

فهرست مطالبی که در این مقاله می‌خوانید.

سلامت پوست از عوامل بسیار زیادی تأثیر می‌گیرد و از این‌رو با بروز هرگونه بیماری پوستی در ابتدا باید به دنبال علت بروز آن بیماری برویم. جالب است بدانید که انواع بیماری‌های پوستی به دلیل عدم رعایت نکات ساده و پیش پا افتاده رخ می‌دهند. در جایی که ما می‌توانیم با استفاده از چند نوع ویتامین و داشتن یک روتین پوستی زیبایی پوست خود را برای سالیان سال حفظ کنیم و از پیری زودرس پوست پیشگیری نماییم. در ادامه به تعدادی از شایع‌ترین بیماری‌های پوستی و کمبود ویتامین‌ها در بدن که باعث بروز آن شده است اشاره می‌کنیم.

انواع بیماری‌های پوستی:

انواع بیماری های پوستی و علائم و ویژگی آن ها در ادامه توضیح داده شده است :
  • آکنه

یکی از شناخته‌ترین بیماری‌های پوستی آکنه است که مختص نوجوانان بوده و علت وجود آن هورمونی نیست. در آمریکا، آکنه بزرگسالان، بسیار شایع است و افراد بین 18 تا 55 سال بیشتر درگیر آن هستند. برای خانم‌ها در سن بالا امکان دارد دلیل این تغییرات نوسان هورمون باشد، ولی برای افراد دیگر، دلیل این مسئله، ممکن است رژیم غذایی شیرین و پرچرب، با تعداد کمی ویتامین و مواد مغذی باشد. گرفتن یک رژیم غذایی که در آن مواد مغذی لازم برای بدن کافی نیست، برای مدت زیادی، حتی بعد از عوض کردن و سالم‌تر کردن روش زندگی، تاثیرات زیادی برای پوست دارد.

ویتامین‌های مناسب برای بهبود بیماری پوستی آکنه

  • آ
  • ویتامین ای
  •  ب 2 و ب 6
  • ویتامین سی
  • نیاسین
  • بیوتین
  • روی
  • لسیتیت
ماسک صورت

برای خرید ماسک صورت میتوانید از سایت داروخانه آنلاین دراکت به همراه مشاوره رایگان اقدام نمائید.

واریس یا رگ‌های عنکبوتی

این خطوط ریز آبی، شریان‌هایی هستند که در زیر سطح پوست قرار دارند. این شریان‌ها معمولاً در صورت، گردن و قفسه سینه مشاهده می‌شوند. ولی در نواحی پاها، بازوها و پشت ظاهر می‌شوند. هر چند این رگ‌ها با افزایش سن ایجاد می‌شوند؛ اما نیاز نیست که آن‌ها را به عنوان «بخشی از پیر شدن» بدانیم.

ویتامین‌های مؤثر در بیماری واریس

کمبود آنتی‌اکسیدان، بیوفلاونوئیدها، گلوکزآمین یکی از علت‌های به وجود آمدن بیماری پوستی است، ولی با افزایش کلسیم می‌توانید در بهتر شدن آن تأثیر بگذارید؛ استفاده از مکمل‌ها بهترین راه برای افزایش مواد مغذی است، این درمان را با عوض کردن رژیم غذایی هم می‌توانید انجام دهید؛ استفاده از سبزیجات برگ‌دار و توت را بیشتر کنید، از چای سبز به جای قهوه استفاده کنید، در روز آب زیاد مصرف کنید و از مواد فرآوری شده استفاده نکنید.

تاول

هدف از تاول‌ها، آن نوع تاول‌هایی را شامل نمی‌شوند که به علت تنگ بودن کفش، موقع وزنه زدن زیاد یا استفاده از بیل باشد، نیست؛ بلکه درباره تاول‌های کوچکی صحبت می‌کنیم که بدون علت و بیشتر در ناحیه دهان، دستگاه تناسلی یا قسمت‌های حساس پوست به وجود می‌آید.

ویتامین‌های مؤثر برای بهبود تاول:

علت این نوع تاول‌ها امکان دارد نشان‌دهنده کمبود ویتامین ای باشد؛ اما در صورت مشاهده این نوع بیماری به پزشک مراجعه کنید تا مطمئن شوید آلرژی یا مسئله جدی‌تری نباشد. تهیه ویتامین ای بسیار راحت و مقرون به صرفه است که در کم شدن و یا از بین رفتن آکنه تأثیر دارد و موجب بهبود زخم‌ها و علائم کشیدگی پوست می‌شود.

لکه‌های پوستی

اغلب احساس می‌کنیم لکه‌های پوستی قهوه‌ای، به دلیل بالا رفتن سن به وجود می‌آید، اما غیر از سن، بیشتر به سالم بودن کبد مربوط است. به همین علت است که بعضی وقت‌ها به لکه‌های قهوه‌ای، لکه‌های کبدی هم می‌گویند.

ویتامین‌های مؤثر برای بهبود لکه‌های پوستی:

استفاده از ویتامین ب12 و آنتی‌اکسیدان‌ها را بیشتر کنید. سبزیجات برگ‌دار، غلات سبوس‌دار، مرکبات و توت بیشتری به لیست مواد غذایی روزانه خود اضافه کنید و یا بعضی از مکمل‌های روزانه را برای بهبود مواد مغذی به لیست صبحانه خود اضافه کنید.

خشکی پوست بدن

یکی از شایع‌ترین و اذیت‌کننده‌ترین انواع بیماری‌های پوستی، خشکی پوست بدن است که در هوای نامطلوب میانه، زیاد به وجود می‌آید هوای سرد و هوای گرم در هرسالی باعث خشکی پوست می‌شود.

ویتامین‌های مؤثر برای درمان خشکی:

اسیدهای چرب ضروری مثل امگا3 یکی از موثرترین حفاظت کننده‌های پوست به حساب می‌آیند. ای اف آ در حفظ سلامت و رطوبت بدن مؤثر است. ای اف آ را مانند روغنی موتور مد نظر داشته باشید که باعث کارکرد بهتر موتور می‌شود. خشکی و خارش پوست، ترک خوردن نوک انگشتان، کنده شدن پوست، برجستگی‌های کوچک قرمز در پشت بازوها و حتی خشکی چشم، همه این بیماری‌های پوستی می‌توانند از علائم کمبود ویتامین ای اف آ به وجود آمده باشند.

اگزما و زخم‌های پوستی

اگزما یک بیماری پوستی شایع است که درمان آن سخت است. وجود آلرژی و جمع شدن مواد سمی در بدن، علت اگزما می‌تواند باشد؛ بنابراین توصیه می‌شود که آزمایش آلرژی و سم‌زدایی انجام شود؛ البته گاهی کمبود ویتامین نیز در به وجود آمدن این بیماری پوستی مؤثر است.

ویتامین‌های مؤثر برای درمان اگزما:

کمبود ویتامین‌های 6 ب 2 ب سی، روی، منیزیم و اسیدهای چرب ضروری، همه موارد می‌توانند در به وجود آمدن اگزما نقش داشته یا یکی از مهم‌ترین عامل به وجود آن باشند. مصرف یک مولتی‌ویتامین قوی، به اتفاق یک تغذیه سالم و ارگانیک، شروع خوبی است. استفاده نکردن از مواد شیمیایی و شوینده‌های شیمیایی لباس در منزل باعث از بین رفتن اگزمای مداوم و تحریکات پوستی می‌شود.

ادم یا تورم پوست

یک اصطلاح پزشکی که برای تورم پوست به کار می‌رود کلمه آدم است. این بیماری پوستی زمانی به وجود می‌آید که یک مایع موجود در رگ‌های خونی کوچک، در اطراف بافت‌ها نشت کند. علت به وجود آمدن تورم می‌تواند از داروها، عفونت‌ها، بارداری و یا بسیاری از مشکلات پزشکی باشد. کمبود برخی از ویتامین‌ها هم می‌تواند در ایجاد آدم مؤثر باشد. کمبود ویتامین 6 ب، روی، ویتامین سی و منیزیم، بعضی وقت‌ها امکان دارد منجر به آدم شود. و یا به آن کمک کند. استفاده از مکمل‌ها و تغییر رژیم غذایی، به طور معمول در بهتر شدن این وضعیت بسیار کمک‌کننده است و گاهی کاملاً آن را از بین می‌برد.

گرگرفتگی

این نوع بیماری پوستی بیشتر از منطقه از بدن شروع می‌شود و در اندام‌های انتهایی پخش می‌شود. به عنوان مثال گرگرفتگی، در قسمت تنه گرما و قرمز شدن ناگهانی پوست ایجاد می‌شود و بعد در سر و پایین بازوها گسترش می‌یابد. با توجه به این که این تغییرات به وجود آمده در هورمون به دوران یائسگی بیشتر ارتباط دارد ولی همه افراد از جمله مردان را نیز شامل می‌شود. کمبود ویتامین ای، بور منیزیم یا کلسیم امکان دارد یکی از علت‌های به وجود آمدن این حالت باشد. آلرژی و استرس هم می‌تواند یکی دیگر از علت‌های اصلی گرگرفتگی باشد.

ویتامین‌های مؤثر جهت درمان:

به صورت روزانه استفاده از یک ویتامین قوی و مخلوط کردن پودر کلسیم، منیزیم در آب، نوشیدنی‌های انرژی‌زا و یا اسموتی‌های که شامل پروتئین هستند پیشنهاد می‌شود. ولی جهت احتیاط، بهتر است جهت بررسی‌های بیشتر به پزشک مراجعه کنید.

کبود شدن آسان

اگر به صورت مکرر در بدن خود کبودی مشاهده می‌کنید و نمی‌دانید چگونه به وجود آمده‌اند، امکان دارد با کمبود ویتامین کا، سی و یا 2 ب هستید این کبودی‌ها در هر نقطه‌ای از بدن به وجود می‌آیند. ولی بیشتر در بازوها و پاها که اغلب در معرض ضربه هستند رخ می‌دهد (و یا لکه‌های قرمز روی ساق پا)؛ و یا مانند لکه سیاه روی صورت مشاهده می‌شود. ایجاد تغییر در رژیم غذایی سالم می‌تواند در طول چند ماه مشکل کبودی را از بین ببرد. مصرف یک مولتی‌ویتامین قوی هم می‌تواند مفید باشد.

سیاهی دور چشم

دلیل کبودی دور چشم یقیناً خستگی و یا داشتن استرس و اضطراب است. اگر بیشتر وقت‌ها احساس خستگی می‌کنید، صرف نظر از این که چه مدت می‌خوابید، ممکن است دچار کمبود ویتامین‌های زیر باشید:
  • کلسیم
  • ویتامین ب 12 و دیگر ویتامین‌های گروه ب مانند تیتامین، ریبوفلامین، نیاسین، بیوتین و فولات
  • منیزیم
مصرف کمپلکس قوی ویتامین ب و پودر کلسیم، منیزیم می‌تواند به بر طرف شدن خستگی کمک کند.همچنین استفاده از کرم دور چشم میتواند برای سیاهی دور چشم بسیار مفید باشد و باعث کاهش آن شود. برای افرادی که در زندگی روزانه خود دچار استرس بالایی هستند، استفاده از مکمل‌های مقوی غده آدرنال هم مناسب است. اگر دچار خستگی مزمن هستید حتماً به پزشک مراجعه کنید.

کمبود چه ویتامینی باعث پوسته پوسته شدن صورت میشود؟

کمبود ویتامین B7 یا همان بیوتین منجر به پوسته پوسته شدن صورت می شود چون وظیفه اصلی ویتامین B7 حفاظت از سلامت پوست، مو و ناخن است اگر بدن شما با کمبود این ویتامین مواجه شود در ناحیه پوست و مو با مشکلاتی از جمله خشکی مواجه خواهید شد. راه های مختلفی برای تامین ویتامین B7 مورد نیاز بدن وجود دارد که بهترین آن استفاده از خوراکی های سالم حاوی بیوتین است. البته پوسته پوسته شدن صورت دلایل مختلفی دارد از جمله :کمبود آب بدن فرد/آلرژی/تغییر فصل/افزایش سن/کمبود ریز مغذی هایی مانند املاح و مواد معدنی/استفاده از صابون ها و شوینده های نامناسب/ضدعفونی کردن بیش از حد پوست/شستن صورت و حمام کردن با آب گرم/استفاده از پارچه های خشن و زبر برای خشک کردن پوست صورت/آلودگی هوا و وجود گرد و غبارو ….

ترک دست کمبود چه ویتامینی است؟

کمبود ویتامینE مهمترین ویتامینی است که سبب ترک دست می شود زیرا ویتامین E آنتی اکسیدانی فوق العاده قوی است که می تواند به سلامت پوست افراد کمک کند و همچنین ویتامین C هم نقش مهمی دارد در واقع ویتامین c به تولید کلاژن کمک بسزایی می کند در کل ویتامین ها میتوانند بافت های آسیب دیده را ترمیم و به شادابی پوست کمک کنند.

کمبود کدام ویتامین باعث قارچ پوستی می شود؟

ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن از عواملی است که احتمال ابتلا به قارچ های پوستی را افزایش می دهد و درواقع کمبود ویتامین‌هایی مانند A و D می‌تواند به افزایش خطر ابتلا به عفونت منجر شود درواقع برخی ویتامین‌ها مانند ویتامین‌های B و ویتامین D ممکن است اثرات ضد قارچی داشته باشند و همچنین کمبود سایر ویتامین‌ها مانند C و B12 نیز می‌تواند بر سیستم ایمنی تأثیر منفی گذاشته و احتمال عفونت را افزایش دهد.. سخن پایانی شما دچار هر کدام از انواع بیماری‌های پوستی باشید احتمال دارد دلیل آن از کمبود ویتامین باشد که برای سلامتی پوست بدن ضروری است. با استفاده از ویتامین‌هایی که در بالا هم اشاره شد می‌توانید این کمبودها را جبران کنید. ولی اگر احساس کردید که بیماری پوستی شما به صورت مزمن است حتماً در رابطه با بیماری پوستی و کمبود ویتامین در بدن با پزشک مشورت کنید تا مناسب‌ترین درمان را برای شما تجویز کند.

سوالات متداول

چگونه می‌توانم اطمینان حاصل کنم که مشکلات پوستی من ناشی از کمبود ویتامین هستند؟

در صورتی که عوامل دیگری که سبب مشکلات پوستی می شوند را بشناسیم به طور دقیق تری میتوانیم علت مشکلات پوستی را به کمبود ویتامین ربط دهیم البته در این مسیر بهتر است هر چه زودتربا پزشک متخصص نیز مشورت کنیم.

بله البته ویتامین‌های محلول در آب که شامل ویتامین C و ۸ ویتامین گروه B می با‌شند به‌راحتی از بدن از طریق ادرار دفع شده و در بافت‌های بدن ذخیره نمی‌شوند. به همین دلیل، حتی اگر در دوزهای بالا مصرف شوند، مشکلات کمتری را برای فرد ایجاد می‌کنند. با این حال، مصرف بسیار بالای بعضی از این ویتامین‌ها در طولانی مدت دارای عوارض جانبی است. به عنوان مثال، در مورد ویتامین C امکان افزایش خطر تشکیل شدن سنگ‎های کلیوی اگزالاته با مصرف دوز بالای ویتامین C وجود دارد یا مسمومیت با ویتامین B6 به‌مرور زمان منجر به آسیب های جبران‌ناپذیر عصبی می شود ، ویتامین B3 می‌تواند به آسیب کبدی منجر شود. در خصوص ویتامین A عوارض و زخمهای پوستی، افسرگی و اثرات روانی، ویتامین D آسیب به کلیه، اختلالات گوارشی و شکنندگی استخوان، ویتامین E سکته‌ مغزی هموراژیک به دلیل پاره شدن عروق و کاهش توانایی بدن در استفاده از سایر ویتامینهای محلول در چربی وجود دارد همچنین ویتامین Kنیز اگرچه پتانسیل کمی برای ایجاد مسمومیت دارد، اما می‌تواند با داروهای خاصی مانند وارفارین و آنتی بیوتیک‌ها تداخل ایجاد کند. توجه داشته باشید که این‌ها عوارضی هستند که افراد سالم هنگام مصرف دوزهای بالای ویتامین‌ها تجربه می‌کنند. ممکن است افراد بیمار واکنش‌های جدی‌تری به مصرف بیش از حد یک ویتامین نشان دهند.

نویسنده

زهرا شیخ الاسلام

من زهرا شیخ الاسلام هستم. تحصیلاتم در رشته انفورماتیک پزشکی از دانشگاه شهید بهشتی بوده و دارای سابقه کاری در بیمارستان هستم و علاقه به تولید محتوا در زمینه پزشکی و داروسازی رو دارم.

اشتراک‌گذاری مطلب:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا