داروخانه آنلاین

نشانه های حساسیت به کاندوم

علائم حساسیت به کاندوم چیست؟

فهرست مطالبی که در این مقاله می‌خوانید.

استفاده از لاتکس و مواد شیمیایی مختلف در ترکیبات کاندوم باعث شده است که بسیاری از زنان و مردان به محض استفاده از آن ها دچار حساسیت هایی شوند. بد نیست بدانید که تماس با لاتکس و استنشاق ذرات آن نیز می تواند باعث ایجاد آلرژی در افراد مختلف شود. این واکنش ها دارای علائمی هستند که آشنایی با آن ها در درمان و پیشگیری از بروز آن ها کمک زیادی می نماید. این علائم در زنان و مردان متفاوت بوده و به شکل های مختلف بروز می کنند. معمولا این علائم سریعاً آشکار شده و به سرعت در بدن منتشر می شوند. بنابراین بهترین اقدام مراجعه به پزشک است تا عوارض و درد کمتری تجربه شود.

علائم حساسیت به کاندوم در زنان چیست؟

علائم حساسیت در زنان را می توان به شکل های زیر مشاهده کرد:

احساس خارش در واژن

اولین علائمی که در این خصوص بروز می کند، احساس خارش در ناحیه واژن است. ممکن است حتی به داخل واژن نیز رسوخ کرده و در این ناحیه نیز احساس خارش کنید. درجات این عارضه نیز متفاوت است و می تواند از کم یا خیلی زیاد باشد. ولی بهتر است در صورت مشاهده اولین علائم، از استفاده مجدد کاندوم جلوگیری نمایید.

سوزش در ناحیه واژن

یکی دیگر از علائم معمول این مشکل، احساس سوزش در ناحیه واژن است. این سوزش می تواند بسیار آزاردهنده باشد و بهتر است سریعاً به پزشک مراجعه نمایید.

راش و بثورات پوستی

این علامت در ناحیه واژن مشاهده می شود و رنگ آن نیز متمایل به صورتی است.

تاول در قسمت های مختلف واژن

این عارضه بستگی به شدت حساسیت در زنان دارد. ممکن است در برخی موارد ناحیه واژن را بپوشاند و فرد را دچار مشکل زیادی نماید.

علائم حساسیت به کاندوم در مردان

این علائم در مردان در نقاطی دیده می شود که به صورت مستقیم با کاندوم در ارتباط بوده اند. معمولا این واکنش ها موضعی است و در برخی موارد نادر ممکن است به کل بدن سرایت کند. این علائم در مردان عبارت اند از:

  • خارش در ناحیه تناسلی

  • قرمزی، تورم و التهاب در ناحیه تناسلی

  • تاول و یا جوش های ریز و درشت در این ناحیه

  • کهیر و بروز نقاط برآمده در نقاط تماس

آشنایی با علائم حساسیت شدید به کاندوم

در قسمت های بالا در مورد علائم شایع حساسیت به کاندوم صحبت کردیم. در برخی موارد این عوارض شدیدتر هم شده و نیاز است سریعاً به پزشک مراجعه شود. این علائم عبارت اند از:

  • تورم در نواحی که با کاندوم تماس نداشته است.
  • احساس خارش در ناحیه گلو
  • آبریزش و گرفتگی بینی
  • کهیر در نقاط غیر تماسی با کاندوم
  • التهاب و قرمز شدن پوست بدن
  • شوک آنافیلاکتیک که با علائمی چون مشکل در تنفس، بلع و نیز تورم ناحیه دهان، گلو و صورت همراه است.

علت ایجاد حساسیت به کاندوم چیست؟

بهتر است قبل از اینکه از این وسیله پیشگیری از بارداری استفاده کنید، در مورد علل بروز این حساسیت بیشتر بدانید. علائمی مانند خارش و یا سوزش و … در اثر پاسخ ایمنی بدن به ورود عوامل مهاجم ایجاد می شود. ممکن است این علائم با خوردن برخی میوه ها مانند موز، کیوی، آووکادو، گوجه فرنگی و … نیز در بدن ظاهر شوند. زیرا دارای ماده ای به نام لاتکس هستند که عامل آلرژی و بروز حساسیت در بدن است. یکی از ترکیبات استفاده شده در تولید کاندوم، لاتکس است و به همین دلیل برخی افراد در مقابل آن واکنش نشان می دهند. بدن در صورت استفاده از این وسیله، به عنوان عامل مهاجم برخورد کرده و واکنش نشان می دهد که به شکل علائم بالا ظاهر می شوند.

غیر از لاتکس نونوکسینول 9 نیز در تولید کاندوم مورد استفاده قرار می گیرد. این ماده اسپرم کش است و یکی از عوامل حساسیت زا به شمار می رود. بنابراین علت بروز حساسیت به کاندوم خود این وسیله نبوده، بلکه مواد بکار رفته در تهیه آن باعث ایجاد این مشکل می شوند.

چگونه می توان حساسیت به کاندوم را رفع کرد؟

حساسیت و آلرژی در هر موردی که اتفاق بیفتد، با استفاده از دارو و یا پماد قابل درمان نیست. با این داروها تنها می توان شدت واکنش ها را کمتر و در صورت بروز علائم، آن ها را رفع نمود. بهترین راه، عدم استفاده از کاندوم هایی است که از لاتکس ساخته شده اند. برخی از انواع این کاندوم ها را در این قسمت معرفی می کنیم:

  • کاندوم پلی اورتان که از پلاستیک ساخته شده است. از مزایای آن می توان به نازک بودن آن و در نتیجه انتفال احساس بهتر به زوجین اشاره کرد. ولی باید گفت این کاندوم ها حالت کشسانی ضعیفی دارند و ممکن است پاره شوند. از این کاندوم نوع زنانه و مردانه آن تولید می شود.
  • کاندوم پلی ایزوپرن که از پلاستیک غیر صنعتی است ولی تنها نوع مردانه آن وجود دارد. این کاندوم ها قابلیت ارتجاعی بهتری دارند و احتمال سوراخ و یا پاره شدن آن ها کمتر است. از نظر قیمت نیز پایین تر از کاندوم پلی اورتان هستند.
  • کاندوم لمب اسکین که از روده های گوسفند تولید می شود و بسیار طبیعی است. از نقاط ضعف این کاندوم ها می توان به عدم مراقبت کامل از بارداری و نیز عفونت و بیماری های مقاربتی اشاره کرد. از این کاندوم نیز نوع مردانه آن تولید و عرضه می شود.

کلام آخر

کاندوم یکی از راه های پیشگیری از بارداری و بیماری های مقاربتی به شمار می رود. ولی یکی از معایب آن بروز علائم حساسیتی در بین زنان و مردان است. البته این به این معنی نیست که باید به صورت کلی کاندوم را کنار گذاشت. بلکه بهتر است از کاندوم هایی با جنس های غیر لاتکس استفاده شود. توصیه می شود در صورت بروز این واکنش ها به پزشک مراجعه و در این خصوص مشورت بخواهید. علائم حساسیتی در خانم ها به دلیل جذب بالای واژن بیشتر بروز می کند، بنابراین بهتر است با شریک جنسی خود در مورد استفاده از سایر کاندوم ها صحبت نمایید و مدل هایی که به آن ها حساسیت دارد را بشناسد.

 

 

اشتراک‌گذاری مطلب:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا