بسیاری از افراد باور دارند که قهوه میتواند اثر مستی بخش الکل را از بین ببرد و در واقع مسمومیت الکلی را برطرف کند. این باور از جمله افسانههایی است که پیرامون مصرف قهوه برای برطرف کردن مستی وجود دارد. در واقع نهتنها قهوه نمیتواند مفید باشد؛ بلکه بسیار خطرناک است و حتی میتواند در برخی موارد باعث مرگ افراد شود. در ادامه مقاله به شکل کاملتر به تأثیر قهوه در زمان مستی بر روی بدن میپردازیم.
تأثیر قهوه و الکل بر روی بدن
پیش از اینکه بخواهیم از تأثیر قهوه در هنگام مسمومیت الکلی بگوییم باید به تأثیر هر کدام از این موارد به شکل جداگانه بر روی بدن بپردازیم.
تأثیر الکل بر روی بدن
نوشیدن الکل بر ترشح دوپامین در مغز اثر میگذارد. دوپامین مادهای است که باعث میشود فرد احساس خوب و یک نوع سرخوشی را تجربه کند. دوپامین با تحریک ترشح نوعی ماده شیمیایی در بدن، باعث فعال شدن مغز و افزایش احساس نشاط و انرژی در افراد میگردد. مسئلهای که باعث میشود فرد رفتارهای خاصی در هنگام مستی از خود نشان دهد. برای اینکه کارایی بدن در هنگام مصرف الکل مختل نشود مغز آنزیمهای خاصی را ترشح میکند تا بدن تعادل خود را به شکل کامل از دست ندهد. زمانی که مصرف الکل قطع میشود و اثرات آرامبخشش شروع به ظاهر شدن میکنند آنزیمهای دیگری در بدن تولید میشوند که باعث کند شدن عکسالعمل مغز میگردد. این آنزیمها هستند که مدتی پس از نوشیدن الکل باعث احساس سرگیجه، خستگی و خوابآلودگی در افراد میشود.
تأثیر قهوه بر روی بدن در هنگام مستی
زمانی که فرد در هنگام مصرف الکل، قهوه مینوشد تولید آنزیمهای نامبرده در بدن مسدود میشود. در این وضعیت با اینکه حرکات بدن بهتدریج کند میشود؛ اما فرد همچنان تصور میکند که سرحال است و هنوز به مرحله مستی نرسیده است. همین مسئله باعث میشود فرد همچنان به خوردن الکل ادامه دهد و شرایط بدتری را تجربه کند یا در حالی که مست است به فعالیتهای نظیر رانندگی یا کارهایی بپردازد که نیاز به احتیاط بیشتری دارند.
در واقع مصرف کافئین در هنگام نوشیدن الکل هیچ تأثیری در میزان الکل موجود در خون ندارد و فقط باعث میشود مغز تصور کند مست نیست و اقداماتی را انجام دهد که ممکن است برای فرد خطرناک باشند.
این سازوکار تأثیر قهوه در هنگام مستی در تحقیقاتی همچون تحقیق دکتر «رابرت سویفت» به اثبات رسیده است. مطالعات نشان میدهند افرادی که عادت دارند پس از مصرف الکل قهوه بنوشند در معرض تصادفات بیشتری قرار میگیرند.
دیگر تاثیرات مصرف قهوه پس از نوشیدن الکل
از دیگر تأثیرات نوشیدن قهوه در هنگام مستی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
بیخوابی در شب
جدای از تأثیر مهمی که قهوه میتواند بر روی عملکرد بدن در مقابل الکل داشته باشد میتوان به تأثیر این ماده بر روی بیخوابی اشاره کرد. قهوه به دلیل کافئین موجود در آن، افزایش انرژی و سخت خوابیدن را در پی دارد. همین مسئله باعث میشود تا افرادی که الکل مصرف کردهاند نتوانند در طول شب به خوبی بخوابند و در نهایت صبح احساس خستگی بیش از حدی را تجربه کنند.
برای خرید قرص خواب به همراه مشاوره رایگان میتوانید از سایت دراکت اقدام نمائید.
کمبود آب بدن
از دیگر تأثیراتی که مصرف قهوه پس از نوشیدن الکل دارد دفع آب بیش از حد از بدن است. کافئین و قهوه هر دو باعث دفع آب از بدن میشوند و این مسئله میتواند عوارض پس از نوشیدن الکل را شدیدتر کند. به دلیل از دست رفتن آب زیادی از بدن، فرد حتی شرایط اورژانسی پیدا میکند و نیاز به رسیدگی فوری دارد.
آیا مصرف نوشیدنیهای انرژی زای الکلی خطرناک است؟
تحقیقات حاکی از این هستند که مصرف نوشیدنیهای انرژیزای الکلی با توجه به وجود کافئین در این محصولات میتواند همان تأثیرات قهوه در هنگام مصرف الکل را داشته باشد. در واقع فرد با مصرف این نوشیدنیها بیشتر از حالت عادی الکل مینوشد و این مسئله میتواند مسمومیتهای شدید و بروز رفتارهای خطرناکی را در پی داشته باشد.
برای خرید قرص انرژی زا میتوانید از سایت داروخانه آنلاین دراکت به همراه مشاوره رایگان اقدام نمائید.
مصرف مسکن و خطرات آن پس از مصرف الکل
یکی از مشکلاتی که افراد پس از مصرف الکل تجربه میکنند سردرد است. برخی مواقع سردرد پس از مصرف الکل به حدی شدید است که فرد ناچار میشود از داروی مسکن استفاده کند. به هیچ عنوان توصیه نمیشود افراد پس از نوشیدن الکل مسکن مصرف کنند؛ زیرا اغلب مسکنها دارای کافئین در ترکیب خود هستند. کافئین موجود در این مسکنها همان تأثیرات نوشیدن قهوه پس از الکل را دارد و باعث خطراتی برای فرد میشود. توصیه میشود در حالت سردرد، فرد دوش بگیرد، در اتاقی تاریک دراز بکشد و چشمان خود را ببندد.
کلام پایانی
بسیاری از افراد باور دارند که نوشیدن قهوه بعد از الکل، اثر مستی بخش آن را از بین میبرد. این باور کاملاً اشتباه است و حتی میتواند خطرات بسیاری را متوجه فرد سازد. نوشیدن قهوه پس از الکل باعث تداخل در عملکرد بدن در مقابل الکل میشود و فرد با تصور مست نبودن الکل بیشتری را مصرف میکند که میتواند او را به رفتارهای پرخطر سوق دهد. به هیچ عنوان مصرف همزمان قهوه، نوشیدنیهای انرژیزای الکلی و حتی مسکنها با الکل پیشنهاد نمیشود و باید برای دوری از خطرات احتمالی از مصرف این موارد با هم خودداری کرد.