داروخانه آنلاین

تاثیر مواد آرایشی بر پوست صورت چیست؟

تاثیر مواد آرایشی بر پوست و مضرات آن!

فهرست مطالبی که در این مقاله می‌خوانید.

لوازم آرایشی یکی از پر متقاضی‌ترین کالاها در دنیا هستند که روزانه میلیون‌ها نفر از آن استفاده می‌کنند. با آنکه زیباتر به نظر رسیدن و استفاده از لوازم آرایشی هیچ اشکالی ندارد اما استفاده بی‌رویه از این محصولات تبعات جبران ناپذیری را به دنبال خواهد داشت. اینکه در مهمانی، عروسی، محل کار، هنگام خرید و ورزش و حتی داخل منزل همیشه آرایش داشته باشید و اجازه تنفس به پوستتان را ندهید، بزرگ‌ترین خیانت در حق سلامتی و زیبایی خودتان است. این فرهنگ نادرست استفاده از لوازم آرایشی موجب شده است تا گاهی اوقات تاثیر مواد آرایشی بر پوست بسیار مخرب باشد. مراقب باشید که فریب تبلیغات را نخورید! عوارض لوازم آرایشی فقط محدود به محصولات آرایشی معمولی نمی‌شود. حتی لوازم آرایشی گیاهی که فاقد هرگونه مواد شیمیایی هستند نیز مضرات خاص خودشان را دارند و نمی‌توان به صورت مداوم و روزانه از آنها استفاده نمود.

در این مطلب از مجله دراکت قصد داریم تا ضمن بررسی عوارض لوازم آرایش برای پوست، به بیان یکسری نکات مراقبت پوستی بپردازیم.

اثرات مواد آرایشی بر سلامت پوست

برای اینکه لک یا جوش‌های پوستی درمان شوند به چقدر زمان احتیاج است؟ هزینه تهیه کرم‌ها و لوسیون‌های از بین برنده مشکلات پوستی چقدر می‌باشد؟ واقعیت این است که برای دیدن نتیجه مثبت محصولات پوستی به زمانی حدود سه هفته تا یک ماه احتیاج است، این در حالی است که تاثیر مواد آرایشی بر پوست آنی بوده و به سرعت لک، جوش و سایر نواقص پوستی شما را پوشش می‌دهند. از طرفی به دلیل ترکیبات موثره گرانی که در تهیه انواع محصولات پوستی به کار می‌روند، هزینه تهیه این محصولات کمی زیاد است. بنابراین ممکن است وسوسه شوید تا به جای درمان اصولی پوست خود، آسانترین راه را انتخاب کرده و هر روز و همه جا آرایش داشته باشید اما مراقب تبعات تصمیم خود و عوارض لوازم آرایشی باشید!

بسیاری از افراد به دلیل نداشتن اعتماد بنفس و برخی با این بهانه که پوست خوبی ندارند، آرایش کردن مداوم خود را توجیه می‌کنند اما باید آگاه باشید که استفاده مداوم از لوازم آرایشی، بخصوص آنهایی که کیفیت چندان خوبی هم ندارند باعث می‌شود تا به مرور زمان پوست خاصیت ارتجاعی خود را از دست داده و پیری پوست زودتر از موعد به سراغتان بیاید. همچنین با بسته شدن منافذ و جلوگیری از نفس کشیدن پوست، مشکلات دیگری همچون آکنه، جوش و لک خود را نشان خواهند داد. ضمن اینکه چون در تهیه انواع لوازم آرایشی مواد شیمیایی قوی به کار رفته است، به مرور زمان پوست نسبت به مصرف آنها اعتیاد پیدا می‌کند.

پوست به حفاظت زیادی احتیاج دارد!

پوست به عنوان اولین سد دفاعی بدن سراسر بدن ما را پوشش داده و مساحت آن چیزی حدود چندین کیلومتر است. این عضو در معرض عوامل خطرزای خارجی بسیاری قرار داشته و محافظت نکردن از آن به راحتی سلامت آن را به خطر می‌اندازد. اما برای محافظت از آن چه کاری می‌توان انجام داد؟

شستشو و بهداشت پوست را جدی بگیرید: هیچ چیز به اندازه شستشوی صحیح و پاک کردن آلودگی‌های روزانه از روی سطح پوست، به مراقبت از آن کمک نمی‌کند.

 از سبک زندگی سالم پیروی کنید: ورزش کردن و تک تک مواد غذایی که در رژیم غذایی روزانه شما مصرف می‌شوند، در میزان سلامت پوست اثر گذارند. بنابراین بهتر است سبزیجات و میوه‌های غنی از آنتی اکسیدان بیشتری را در برنامه غذایی خود گنجانده و ورزش منظم را فراموش نکنید!

آب کافی بنوشید: نوشیدن 8 لیوان آب به صورت روزانه علاوه برتنظیم عملکرد سایر ارگانهای بدن از خشکی پوست جلوگیری می‌نماید.

از محصولات مراقبتی استفاده کنید: محصولاتی همچون ضد آفتاب و کرم مرطوب کننده برای پوست نه تنها مفید، که ضروری هستند. با انتخاب یک ضد آفتاب متناسب با پوست خود از پیری زودرس و سرطان ناشی از تماس مستقیم نور خورشید جلوگیری می‌کنید. همچنین یک کرم مرطوب کننده مناسب می‌تواند مانع  از دهیدراته شدن پوست و آسیب دیدن آن شود.

عوارض لوازم آرایش برای پوست

ترکیبات به کار رفته در لوازم آرایش ترکیباتی قوی و در اغلب موارد، شیمیایی هستند که موجب بسته شدن منافذ پوست و ابتلا به بیماری‌های پوستی می‌شوند. آرایش سنگین و روزانه موجب می‌شود تا عوارض جانبی متعددی گریبان‌گیر شما شود؛ عوارضی همچون:

مشکلات پوستی

با بسته شدن راه‌های تنفس پوست شاهد مشکلات پوستی بسیاری همچون آکنه و جوش خواهید بود. زمانی که آرایش مدت‌های طولانی روی پوستتان باقی بماند، فرصت خارج شدن آلودگی‌ها از زیر پوست وجود نخواهد داشت و تجمع این آلودگی‌ها و چربی‌ها باعث بروز آکنه خواهد شد. علاوه بر این برخی از محصولات آرایشی چربی زیادی دارند و مصرف آنها در دراز مدت منجر به ایجاد جوش خواهد شد.

پیری زودرس پوست

استفاده مداوم از لوازم آرایشی، بخصوص آنهایی که از کیفیت خوبی برخوردار نیستند باعث می‌شود تا به مرور زمان چربی طبیعی پوست از دست برود. با از دست رفتن چربی، پوست خشک شده و چین و چروک‌های ریز و درشت در آن ظاهر می‌شود.

تغییر رنگ پوست

یکی از شایع‌ترین عوارض لوازم آرایشی بر پوست، تغییر رنگ آن است. در واقع فعل و انفعالاتی که با مصرف لوازم آرایشی در پوست رخ می‌دهد، موجب تغییر رنگ آن می‌شود. این مسئله بخصوص در افرادی که از لوازم آرایشی نه چندان مرغوب استفاده می‌کنند پر رنگ‌تر است.

بروز علائم آلرژیک

علائمی همچون خارش، سوزش، تورم و قرمزی از جمله نشانه‌های حساسیت به یک فرآورده آرایشی است. زمانیکه از مواد آرایشی حاوی نگهدارنده بخصوص پارابن و SLES، به مقدار زیادی استفاده شود، امکان بروز علائم آلرژیک بسیار زیاد است. البته عوارض لوازم آرایشی محدود به پوست نمی‌شود. اعضای دیگر صورت نیز می‌توانند بر اثر مصرف بی‌رویه لوازم آرایشی آسیب ببینند. آسیب‌هایی همچون:

بروز عفونت‌های چشمی

عوارض لوازم آرایشی شامل چشم‌ها نیز می‌شود. چشم‌ها که یکی از اندام‌های فوق العاده آسیب پذیر بدن محسوب می‌شوند، بر اثر برخورد با مواد شیمیایی و یا استفاده از لنزهای تماسی دچار عفونت می‌شوند. بسیاری از لوازم آرایشی که اتفاقا مصرف آنها در آرایش روزانه بسیار مرسوم است، می‌توانند اثرات جبران ناپذیری بر چشم‌ها داشته باشند و یا حتی بینایی فرد را مختل کنند. این لوازم آرایشی شامل کانلیسر، فونداسیون، سایه چشم، خط چشم، ریمل و هرگونه ماده تحریک کننده دیگری می‌شود.

سردرد

تحقیقات در رابطه با تاثیر مواد آرایشی بر پوست صورت، نشان می‌دهد که بوی لوازم آرایش موجب سردرد می‌شود. علاوه بر این برخی کرم‌هایی که برای پوشش دهی پوست صورت، بخصوص پیشانی استفاده می‌شوند حاوی مواد شیمیایی هستند که می‌توانند منجر به ایجاد میگرن، گیجی، حالت تهوع و استفراغ در فرد شوند.

آسیب به لب‌ها

ورم کردن لب‌ها، پوسته پوسته شدن، التهاب و تاول‌های ریز و درشت روی لب و حتی داخل دهان نتیجه استفاده از محصولات آرایشی فیک لب می‌باشد. این عوارض فوق العاده خطرناک هستند و باید به سرعت درمان شوند. عدم درمان به موقع این عوارض می‌تواند منجر به بروز بیماری‌های لاعلاج و حتی مرگ شود.

چگونه از تاثیرات مضر مواد آرایشی بر پوست جلوگیری کنیم؟

بهترین کار برای در امان ماندن از تاثیر مواد آرایشی بر پوست، آرایش نکردن است! با این حال اگر پس از خواندن این مقاله همچنان اصرار به آرایش کردن دارید، بهتر است با رعایت نکات ذیل این اثرات منفی را به حداقل برسانید:

  • در خرید لوازم آرایشی دقت نمایید: هیچ چیز به اندازه لوازم آرایشی فیک و ناسازگار به پوست آسیب نمی‌رساند. از آنجایی که آرایش برای چندین ساعت روی پوست باقی می‌ماند حتما جنس مرغوب تهیه نمایید و از سازگاری محصول با نوع پوست خود اطمینان حاصل کنید.
  • پوست خود را مرطوب نگه دارید: استفاده از کرم مرطوب کننده مناسب کمک می‌کند تا صرف نظر از لوازم آرایشی که استفاده می‌کنید، خشکی پوست کاهش یابد و در نتیجه پوست دیرتر پیر شود.
  • ضد آفتاب را حذف نکنید: قبل از شروع آرایش حتما پوست صورت خود را با ضد آفتاب کاور نمایید. این کار هم به مراقبت از پوست در برابر نور آفتاب کمک نموده و هم به بهتر نشستن آرایش روی پوست صورت کمک می‌کند.

چه مواقعی از آرایش کردن پرهیز کنیم؟

عوارض لوازم آرایشی برای پوست و دیگر اجزای صورت به قدری زیاد است که حتی الامکان توصیه می‌شود از آرایش کردن به صورت روزانه، بخصوص در محل کار و منزل خودداری کنید. با این حال اگر همچنان علاقمند  به این کار هستید، بهتر است با رعایت نکاتی که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد، این کار را انجام دهید. همچنین برخی مواقع مثل:

  • زمانهایی که مشغول تمرینات بدنی و ورزشی هستید.
  • مواقعی که تاریخ مصرف لوازم آرایشی به پایان رسیده است، از آرایش کردن خودداری نمایید.

نکاتی درباره مصرف لوازم آرایشی

برخی نکات قبل و پس از آرایش کردن وجود دارند که با رعایت آنها می‌توان عوارض لوازم آرایشی بر پوست را تا حد زیادی کاهش داد. قبل از آرایش کردن بهتر است:

  • لوازم آرایشی با کیفیت بالا تهیه نمایید.
  • لوازم آرایشی جزو وسایل شخصی شما محسوب می‌شوند. به هیچ عنوان آنها را، بخصوص ابزار و لوازم آرایشی چشم را در اختیار فرد دیگری قرار ندهید.
  • برس‌های آرایشی خود را به خوبی تمیز نمایید: این برس‌ها چون به دفعات زیادی استفاده می‌شوند ممکن است حاوی موجودات ریزی همچون باکتری‌ها بوده و استفاده از آنها سبب ایجاد آکنه و جوش روی پوست شود. پیش از استفاده از برس‌های آرایشی آن‌ها را به خوبی با شوینده و آب ولرم بشویید و خشک نمایید.

همچنین پس از آرایش کردن پاکسازی کامل صورت اهمیت ویژه‌ای دارد. بهتر است قبل از خواب صورت خود را به خوبی با پاک کننده‌های مناسب نظیر شیر پاک کن تمیز نمایید. سپس با آب و صابون صورت خود را کامل بشویید و خشک کنید.

کلام آخر

تاثیر مواد آرایشی بر پوست به سبب ترکیبات قوی و شیمیایی که در این محصولات به کار رفته است، بسیار مخرب می‌باشد. سردرد، جوش، آکنه، تغییر رنگ، ظهور چین و چروک و بروز علائم آلرژیک تنها برخی از عوارض لوازم آرایشی برای پوست هستند. برای اینکه از این آسیب‌ها در امان بمانید، بهتر است تعداد دفعات آرایش کردن خود را به حداقل برسانید. همچنین شما می‌توانید با استفاده از برسهای آرایشی تمیز، استفاده از ضد آفتاب و کرم مرطوب کننده قبل از آرایش و پاکسازی کامل صورت در انتهای روز عوارض لوازم آرایشی را تا حد زیادی کاهش دهید.

اشتراک‌گذاری مطلب:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا