داروخانه آنلاین

  • خانه
  • کرونا
  • بخور سرد و گرم چه تأثیری بر بیماری کرونا دارد
تاثیر بخور گرم و سرد

بخور سرد و گرم چه تأثیری بر بیماری کرونا دارد

فهرست مطالبی که در این مقاله می‌خوانید.

با توجه به اینکه بیماری کرونا جزو بیماری های نوظهور و ناشناخته است، تاکنون روش قطعی و تضمینی برای پیشگیری و درمان این بیماری پیدا نشده است. راهکارهایی که ارائه می شود در جهت جلوگیری از انتشار و کاهش عوارض این بیماری است. هر چند گونه های جهش یافته آن ممکن است با سرعت و شدت بیشتری گسترش یابد و ممکن است این راهکارها نیز تا حدودی جوابگو باشند؛ روش هایی مانند شستن مرتب دست‌ها و استفاده از ماسک و … در کنار واکسیناسیون عمومی جزو روش های تائید شده برای کاهش سرعت نشر و درگیری افراد به شمار می روند. و در کنار این روش های شیمیایی، روش هایی مانند استفاده از بخور گرم و سرد نیز می تواند عوارض این بیماری را کاهش دهد. در این مقاله به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت.

آیا بخور سرد و گرم تأثیری بر روی بیماری کرونا داشته است

در مورد بخور سرد و گرم نمی توان نتیجه قطعی را اعلام نمود. زیرا ممکن است این نتیجه برای تعدادی از افراد جوابگو بوده و برای برخی گونه ها نیز نتیجه معکوس دهد. بنابراین قطعیتی در این زمینه وجود ندارد و جواب این سؤالات به تحقیق و آزمایشات بیشتری نیاز دارد.

آیا تاکنون تحقیقاتی روی تاثیر بخور سرد و گرم بر کرونا انجام شده است

همان طور که می دانیم این ویروس به سرعت تغییر شکل پیدا کرده و در افراد مختلف، عوارض متفاوتی بر جای می گذارد. بنابراین نمی توان به این سرعت در مورد تاثیر این مورد بر روی کرونا نتیجه گیری نمود.

نزدیک بودن بیماری سارس به کرونا و شباهت این دو باعث می شود که بتوان تا حدودی روی برخی نتایج که روی سارس انجام شده، تکیه نمود. در مورد بیماری سارس باید گفت غلظت ویروس ها روی سطوحی که دمای 20 درجه سانتی گراد و رطوبت 50 درصد دارند، بعد از دو روز کاهش می یابد. ولی در محیط های مرطوب و یا خشک، غلظت ویروس به شدت افزایش می یابد که این می تواند سرعت شیوع بیماری را افزایش دهد. بنابراین برای کنترل بیماری کرونا نیز مانند بیماری سارس می توان با کنترل رطوبت هوا و دمای محیط، شرایط را به ضرر ویروس تغییر داد.

ویروس ها در محیط های مرطوب و خشک، رفتارهای متفاوت و معکوسی نشان می دهند. در محیط های مرطوب معمولاً ذرات سنگین تر هستند. در نتیجه کمتر در هوا مانده و زودتر سقوط می کند. بالعکس در محیط های خشک سبک تر بوده و بیشتر در هوا می ماند. پس سرعت انتشار و دسترسی آن بیشتر می شود و فرد را درگیر می کند. با توجه به شباهت این دو بیماری می توان نتیجه گرفت که مجدداً هوای مرطوب سرعت انتشار و واگیری بیماری را در مورد ویروس کرونا کاهش می دهد. دستگاه های بخور می توانند هوا را مرطوب نگهداشته و در نتیجه تاثیر مثبتی بر روی کاهش سرعت انتشار و درگیری افراد کمتر با این بیماری دارد.

آیا لازم است که از دستگاه بخور سرد و گرم استفاده شود

رطوبت هوا سرعت انتشار بیماری را کاهش می دهد. ولی این بدان معنی نیست که می تواند از درگیری افراد جلوگیری کرده و یا عوارض را کاهش دهد. استفاده از دستگاه بخور بی ضرر بوده و می تواند رطوبت مورد نیاز هوا را تامین نماید. ولی برای کنترل این بیماری راهکارهای بهتری وجود دارد که در این قسمت به آن ها اشاره می کنیم:

  • استفاده از ماسک در محیط های خارج از منزل، در صورتی که در محیط های عمومی حضور داشتید بهتر است از دو عدد ماسک استفاده کنید.
  • دست های خود را به صورت مرتب با آب و صابون بشویید و از محلول های ضد عفونی کننده حاوی الکل استفاده کنید.
  • به هیچ عنوان در محیط های بیرون از منزل، چشم، بینی و دهان خود را با دست لمس نکنید.
  • لازم است فاصله ایمنی را رعایت کرده و سعی کنید به افرادی که عطسه یا سرفه می کنند، به هیچ عنوان نزدیک نشوید.
  • در صورتی که علائم بیماری را داشتید، سعی کنید استراحت کرده و از منزل خارج نشوی تا زنجیره بیماری را قطع کنید.
  • لازم است در اسرع وقت واکسیناسیون را انجام دهید و از خود و اطرافیانتان در برابر این بیماری محافظت نمایید.

کلام آخر

در پایان باید گفت هیچ تحقیق یا یافته ای مبنی بر اینکه بخور سرد و گرم می تواند بیماری کرونا را پیشگیری و یا درمان نماید، منتشر نشده است و فقط محیط مرطوب به دلیل اینکه ذرات معلق در هوا را سنگین کرده و باعث افتادن آن ها بر روی زمین می شود و همچنین غلظت ویروس را کاهش می دهد، می تواند سرعت انتشار بیماری را کنترل نماید.

اشتراک‌گذاری مطلب:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا