داروخانه آنلاین

انواع بیماری ناخن و روش‌های درمان آن

انواع بیماری‌ ناخن؛ علائم و درمان آن‌ها

فهرست مطالبی که در این مقاله می‌خوانید.

بی شک عنصر زیبایی انگشتان دست و پا ناخن‌ها هستند. وجود هر گونه تغییر شکل و رنگ در ناخن نشان‌دهنده نوعی بیماری ناخن، بیماری زمینه‌ای یا کمبود املاح و ویتامین‌ها است. البته نباید روی این موضوع حساس شوید اغلب این بیماری‌ها با یک دوره درمانی کوتاه مدت درمان خواهند شد. مشکلات ناخن با پدیدار شدن انواع لکه، جدا شدن ناخن و یا تغییر در رنگ آن نمایان می‌شود و از عواملی که باعث بروز این نشانه‌ها می‌شود می‌توان به عفونت‌ها یا قارچ‌ها، زگیل‌های ویروسی و استفاده از بعضی داروها مثل داروهای شیمی درمانی اشاره کرد.

بعد از تشخیص، درمان بیماری‌های ناخن هم به صورت درمان‌های شیمیایی و هم با درمان‌های ساده خانگی انجام می‌گیرد. در صورت بروز انواع بیماری‌های عفونی و قارچی باید بهداشت فردی را بیشتر رعایت نمود. بیماری‌هایی که ناشی از کمبود ویتامین و املاح هستند با داشتن یک رژیم غذایی مناسب درمان می‌شود اما اگر بیماری زمینه مشکلات ناخن را ایجاد کرده باشند؛ این پزشکان هستند که درمان درست را تجویز می‌کنند.

انواع مشکلات ناخن

بعد از نمایش اولین نشانه‌های تغییر در فرم و رنگ ناخن باید به پزشک مراجعه کنید. در ابتدای امر دکتر با انجام معاینه و بررسی اوضاع بیمار و چک کردن ناخن‌ها، نشانه‌های بیماری ناخن یا بیماری در بدن را نیز تشخیص می‌دهند. از جمله مشکلات ناخن که نشان‌دهنده نوعی اختلال در عملکرد درست بدن است به موارد زیر می‌توان اشاره کرد:

  1. تغییر شکل ناخن‌ها:

منحنی و قوزدار شدن ناخن‌ها احتمال وجود بیماری‌های کبدی، ریوی و حتی سرطان را آشکار می‌کند. شاید ناخن بعضی‌ها به صورت ژنتیکی به این فرم باشد؛ منظور از این نوشته تغییر حالت ناخن به حالت قوزدار است. برای اطمینان خاطر اگر تغییری در ناخن خود مشاهده کردید به پزشک مراجعه کنید.

  1. ناخن‌های رنگ‌پریده و سرد می‌شوند:

اگر نوک انگشتان دچار سردی یا رنگ‌پریدگی شود نشان از آرتریوپاتی یک نارسایی قلبی و ریوی است.

  1. تغییر مقاومت ناخن‌ها:

با کم شدن آهن و یا کمبود مواد مغذی در بدن ناخن‌ها شکننده و سست می‌شوند.

  1. تغییر رنگ ناخن‌ها:

سفید رنگ شدن ناخن‌ها آژیر خطری است برای بیماری‌های ریوی، گوارشی یا لنفوم (نوعی سرطان خون). در صورت قهوه‌ای شدن ناخن خطر بیماری هورمونی را هشدار می‌دهد. وجود لکه‌های قرمز رنگ روی ناخن‌ها وجود بیماری در سیستم ایمنی را هویدا می‌سازند. در آخر قرمز شدن کنارهای ناخن هم می‌توانند نشان از درماتومیوزیت باشد. سبز یا زرد شدن ناخن‌ها نشان از بیماری‌های عفونی ناخن است.

از دیگر بیماری‌های ناخن می‌توان به جدا شدن ناخن از بستر، درد ناخن‌ها و اطراف آن، ایجاد خونریزی و تورم در اطراف ناخن اشاره کرد که هر کدام نشان‌دهنده نوع خاصی از بیماری ناخن هستند.

علائم انواع بیماری ناخن

گفتیم هر کدام از مشکلات ناخن، نشان‌دهنده نوعی بیماری ناخن یا وجود بیماری در بدن است. پس در صورتی که یکی از علائم زیر را در ناخن خود احساس کردید برای درمان بیماری‌های ناخن به پزشک مراجعه کنید

  1. زردی ناخن یا تغییر رنگ کلی آن

کم شدن رشد ناخن‌ها، افزایش ضخامت آن‌ها و تغییر رنگ ناخن به زردی نشان از استفاده از لاک و یا دخانیات است. خط‌های افقی یا عمودی سفید رنگ و یا به رنگ تیره بر روی سطح ناخن‌ها و انواع لکه که این خط‌های ایجاد شده به خاطر بالا رفتن سن و کمبود کلسیم ایجاد می‌شوند.

  1. چماقی شدن ناخن و تغییر در فرم آن

ناخن قاشقی و ایجاد حفره در ناخن، چماقی شدن ناخن‌ها به تدریج ایجاد شده و ممکن است شما متوجه آن نشوید. البته گاهی اوقات این شرایط ارثی است، اما ممکن است ناشی از ابتلا به بیماری‌های ریوی، قلبی، کبدی و گوارشی نیز باشد.

  1. تغییر در ضخامت ناخن‌ها

در این سندرم که نامش اونیکوگریفوزیس است، ناخن‌ها زیاد رشد کرده و ضخیم می‌شوند. این بیماری ناخن در اثر بیماری‌هایی مانند پسوریازیس، ایکتیوز یا مشکلاتی از قبیل گردش خون ایجاد می‌شود.

  1. شکستن ناخن‌ها

اصلی‌ترین دلیل شکسته شدن ناخن‌ها، عفونت قارچی می‌باشد. باید بدانید که شصت پا بیشتر از ناخن‌های دیگر با ابتلای بیماری ناخن درگیر است. چون با پا کردن کفش‌های تنگ جای بسیار مناسبی برای قارچ‌ها فراهم می‌شود.

  1. قرمزی یا تورم در کنار ناخن‌ها

وقتی در اطراف ناخن‌های خود تورم، قرمزی و درد دارید ممکن است دچار عفونت شده باشید. اگر این عارضه زود تشخیص داده شود، می‌توان با پانسمان و خوردن آنتی‌بیوتیک آن را درمان کرد. ولی وقتی زخم باز شود درمان سخت‌تر می‌شود.

روش درمان بیماری‌های ناخن

هر کدام از انواع بیماری ناخن روش درمان خاص خود را دارد.  اما به صورت کلی دو روش برای درمان بیماری ناخن قارچی وجود دارد، درمان خانگی یا درمان‌های پزشکی. از جمله روش‌های درمانی  برای بیماری ناخن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

درمان خانگی:

می‌توان از روغن‌های درمانی برای قارچ پوستی استفاده کرد مانند روغن درخت چای که مانع از ایجاد قارچ می‌شود و طبیعی است. با تحقیقات انجام شده گفته می‌شود که روغن درخت چای درصد بالایی از عفونت را برطرف می‌کند.

البته شما می‌توانید با استفاده از محلول آب و سرکه در روز انگشتان پای خود را در یک محلول ترکیب شده از آب و سرکه به مدت  30 دقیقه قرار دهید. این کار PH ناخن را پایین می‌آورد در نهایت قارچ در این شرایط وجود ندارد.

از عصاره برگ انجبار هم می‌توان استفاده کرد و تأثیر معجزه‌آسای آن را دید برای این کار منطقه‌ای که دچار قارچ شده را هر دو روز یک بار به مدت 4 هفته به عصاره انجبار آغشته نمایید. بعد از گذشت 4 هفته بعدی دو بار در هفته درمان بیماری‌های ناخن را انجام دهید، پس از آن برای 4 هفته آخر هفته‌ای یک بار و به نتیجه دلخواه خود برسید.

درمان پزشکی:

با خوردن داروهای خوراکی اثربخشی زودتر اتفاق می‌افتد و با ضد قارچ خوراکی سریع از دست قارچ ناخن خود خلاص خواهید شد. درمان بیماری ناخن به روش پزشکی مدت زمان چند ماه طول می‌کشد. داروهای مصرفی برای این عارضه شامل داروهایی مثل تربینافین است که معمولاً به اندازه 250 میلی‌گرم در روز به مدت 12 هفته تجویز می‌شوند. با استفاده از داروهای غیر نسخه‌ای باعث می‌شوید که بیماری قارچ را نسبت به درمان با این روش مقاوم‌تر کنید.

کلام آخر

مشکلات ناخن مربوط به تمام انسان‌ها است و همه را تحت تأثیر قرار می‌دهد. اگر فردی دچار سو تغذیه شود تغییری غیر عادی در ناخن‌هایش رخ می‌دهد در غیر این صورت رژیم غذایی باعث اختلالی در ناخن‌ها نمی‌شود. بیماری ناخن اغلب بر اثر عدم رسیدگی به ناخن‌ها، نداشتن تغذیه و زندگی سالم، عدم رعایت بهداشت فردی، وجود یک نوع بیماری زمینه‌ای و در نهایت افزایش سن به وجود می‌آید. هر کدام از این بیماری‌های ناخن روش درمان مختص به خود را دارد و به همین دلیل برای درمان بیماری‌های ناخن بهتر است به پزشک متخصص مراجعه نمایید تا با تشخیص درست، بهترین درمان را تجویز نماید.

اشتراک‌گذاری مطلب:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا