برای بسیاری از افراد که از کاندوم استفاده میکنند این سؤال پیش میآید که کاندوم از چه بیماریهایی جلوگیری میکند؟ داشتن سلامت جنسی برای زوجین یکی از بزرگترین و مهمترین مسائلی است که وجود دارد. ممکن است روشهای مقاربتی زیادی باشد که از انتقال میکروبها به دو طرف جلوگیری میکند، ولی کاندوم به عنوان یکی از بیضررترین و راحتترین وسایل پیشگیری است که مطرح میشود. کاندوم دارای انواع مختلفی است که هم مردان و هم زنان برای جلوگیری از بارداری، انتقال بیماریهای مقاربتی، حساسیتها و آلرژیها و … مورد استفاده قرار میگیرد. به دلیل استفاده راحت و قدرت پیشگیرانه قوی این مورد، میتوان گفت استفاده از آن در بین زوجین نسبت به سایر روشهای پیشگیری رواج بیشتری دارد. ولی اینکه با کمک کاندوم چگونه میتوان جلوی آلوده شدن دو طرف و بارداری را گرفت، موضوعی است که در این مقاله مورد بررسی قرار میگیرد.
چگونه کاندوم از بیماریها جلوگیری میکند؟
کاندوم از یک پوشش پلاستیکی نازک تشکیل شده است که بر روی آلت تناسلی و یا داخل آن قرار میگیرد. این پوشش با قرار گرفتن روی آلت تناسلی مردان و داخل واژن زنان، از تماس مستقیم آنها جلوگیری میکند. البته در گذشته بیشتر کاندومهای مردانه مورد استفاده قرار میگرفتند. ولی امروزه کاندومهایی برای زنان نیز طراحی شده است که با قرار گرفتن داخل واژن، از تماس مستقیم با آلت مرد جلوگیری میکند. همچنین میتواند از وارد شدن مایع منی مرد به داخل رحم نیز پیشگیری کرده و احتمال بارداری ناخواسته را تا 95 درصد کاهش دهد. البته نکتهای که باید به آن توجه شود، مراقبت از کاندوم و جلوگیری از آسیب رسیدن به آن در حین رابطه و یا قبل از آن در زمان باز کردن بستهبندی و استفاده از آن است. رعایت نکات مراقبتی و نگهداری از کاندوم میتواند در این زمینه کمککننده باشد.
حال این سؤال مطرح میشود که کاندوم از چه بیماریهایی جلوگیری میکند؟ آیا با کمک کاندوم میتوان از بروز و انتقال تمامی بیماریها جلوگیری کرد؟ باید گفت عدم تماس آلت تناسلی مرد و زن با استفاده از کاندوم، باعث میشود تا هیچ میکروب یا ویروسی نتواند از بین بافت کاندوم منتقل شود. در صورتی که با وجود استفاده از کاندوم، باز هم بیماریهایی منتقل شد، باید به سلامت و پارگی آن شک کرد. به همین دلیل است که توجه به سالم بود، عدم گذشتن تاریخ انقضا و … موضوعات بسیار مهمی است که در این خصوص باید مورد توجه قرار گیرد.
کاندوم از چه بیماریهایی جلوگیری میکند؟
همانطور که گفتیم کاندوم با داشتن پوشش محافظتی، از انتقال بیماریها و نیز اسپرمها به داخل رحم جلوگیری میکند. پوشش نرم ارتجاعی کاندوم و نیز جنس لاتکس آن باعث میشود تا در حین نعوظ و بالا رفتن تحریک جنسی، هیچگونه آسیبی به آلت وارد نشده و درد و ناراحتی در حین استفاده نداشته باشید. چه از کاندوم نوع زنانه استفاده کنید و چه نوع مردانه، هر دو به صورت یکسان عمل میکنند. استفاده از کاندوم مردانه راحت بوده و بایستی در بالاترین زمان نعوظ، کاندوم را از بستهبندی خارج و روی آلت خود به صورت کامل قرار دهید. در مورد نوع زنانه باید دقت بیشتری در نحوه قرار دادن کاندوم شود. زیرا احتمال آسیب رسیدن و پاره شدن در مورد کاندوم زنانه بیشتر از نوع مردانه است. همچنین ممکن است کاندوم به داخل واژن وارد شده و مشکلاتی را ایجاد نماید. ولی عملکرد هر دو یکسان است.
اینکه کاندوم از چه بیماریهایی جلوگیری میکند؟ موضوعی است که در این قسمت به آن میپردازیم:
کاندوم و جلوگیری از انتقال بیماریهای سیفلیس و سوزاک
بیماریهایی مانند سیفلیس و سوزاک از جمله بیماریهای جنسی هستند که در صورت وجود هرگونه رابطهای ممکن است منتقل شوند. این روابط حتی در صورت مهبلی، مقعدی و دهانی میتوانند باعث آلودگی زوجین گردد. بنابراین برای داشتن رابطه امن و دور از این گونه بیماریها، میتوان از کاندوم استفاده کرد.
استفاده از کاندوم برای جلوگیری از بیماریهای پوستی
در پاسخ به این سؤال که کاندوم از چه بیماریهایی جلوگیری میکند؟ میتوان به بیماریهای پوستی اشاره کرد. بیماریهای پوستی در اثر تماس بین آلت زن و مرد منتقل میشوند و تنها راه جلوگیری از انتقال آنها، عدم تماس مستقیم بین زوجین است. کاندوم با پوششی که دارد از انتقال بیماریهای پوستی از جمله زگیل تناسلی که شیوع بیشتری دارد، جلوگیری میکند. البته بهترین راه این است که به صورت مستمر برای چکاپ و بررسی وضعیت خود به پزشک متخصص مراجعه نمایید. زیرا برخی بیماریهای پوستی ممکن است در ظاهر علامتی نداشته باشند. با وجود اینکه کاندوم یک وسیله پیشگیرانه قوی است، ولی احتمال نشت یا سوراخ بودن آن وجود دارد. به همین دلیل بهتر است در کنار استفاده از کاندوم، چکاپ سیستم تناسلی را نیز در برنامههای سلامت خود قرار دهید.
آیا کاندوم از انتقال ایدز پیشگیری میکند؟
یکی از مهمترین و خطرناکترین بیماریهایی که میتواند به راحتی و از طریق رابطه جنسی منتقل شود، ایدز است. این ویروس میتواند از راه ارتباط مقعدی، مهبلی و حتی دهانی از فردی به فرد دیگر منتقل شود و در نتیجه مراقبت از انتقال آن بسیار اهمیت دارد. با استفاده از کاندوم میتوان از انتقال این بیماری جلوگیری نمود. زیرا کاندوم مانع از تماس مستقیم بین دو شخص شده و بنابراین احتمال سرایت را بسیار پایین میآورد؛ زیرا این ویروس در مایع منی و مخاط واژن نیز وجود دارد و در نتیجه هرگونه ارتباط بدون کاندوم میتواند ویروس را به راحتی منتقل نماید.
بنابراین در پاسخ به این سؤال که کاندوم از چه بیماریهایی جلوگیری میکند، میتوان گفت بیماری ایدز نیز جزو این بیماریها است؛ ولی با توجه به اینکه احتمال آسیب به کاندوم مانند پاره شدن یا نشتی آن وجود دارد، نمیتوان به طور قطع و یقین از سرایت آن جلوگیری نمود. بهتر است مراقبت در این خصوص را به حداکثر برسانید و به صرف استفاده از کاندوم، مراقبتهای دیگر را فراموش نکنید.
پاره شدن کاندوم حین رابطه
با توجه به جنس کاندوم میتوان گفت احتمال آسیب دیدن آن مانند پاره شدگی یا سوراخ شدن وجود دارد. حتی کوچکترین آسیب باعث میشود تا کاندوم عملکرد خود را نداشته و تفاوتی با عدم استفاده از آن نداشته باشد. بنابراین بهتر است قبل از استفاده از کاندوم، از سالم بودن آن اطمینان حاصل نمایید. همچنین کیفیت کاندوم را مورد بررسی قرار داده و از بالا بودن مرغوبیت جنس مطمئن شوید. همچنین لازم است در کنار استفاده از کاندوم، از روشهای دیگری مانند چکاپ ماهانه، انجام آزمایشهای لازم و … نیز کمک بگیرید. در این صورت احتمال بروز مشکل را در حین رابطه با وجود پاره شدن کاندوم کاهش دهید.
کلام آخر
در پاسخ به این سوال که کاندوم از چه بیماریهایی جلوگیری میکند، باید گفت کاندوم میتواند از ورود و انتقال بسیاری از ویروسها و باکتریها و عوامل بیماریزا جلوگیری نماید. از جمله بیماریهای مقاربتی مانند سیفلیس و سوزاک، بیماریهای پوستی مانند زگیل تناسلی و نیز بیماریهای خطرناکتر مانند ایدز را میتوان نام برد. ولی موضوعی که باید مدنظر قرارداد این است که کاندوم تا 95 درصد میتواند این عملکرد را داشته باشد. ولی باید در کنار این وسیله پیشگیری، روشهایی مانند چکاپ ماهیانه و بررسی ماهانه وضعیت بدنی و … در برنامههای تست سلامت قرار گیرد. زیرا مواردی مانند پارگی یا سوراخ شدن کاندوم در حین رابطه جنسی میتواند احتمال انتقال بیماریها را افزایش دهد.