داروخانه آنلاین

بیماری پسوریازیس ناخن چیست و چگونه درمان می‌شود؟

بیماری پسوریازیس ناخن چیست؟ + روش درمان آن

فهرست مطالبی که در این مقاله می‌خوانید.

پسوریازیس ناخن یکی از مشکلات مربوط به ناخن‌ها است که می‌تواند منجر به ایجاد تغییراتی در ناخن‌های دست و پا شود و رنگ یا بستر طبیعی ناخن را دچار تغییر کند. علائم ناشی از بیماری پسوریازیس نه تنها زیبایی و سلامت ناخن‌ها را از بین می‌برد بلکه می‌تواند تأثیر منفی نیز بر روی جسم یا عاطفه فرد هم بگذارد و کیفیت زندگی او را تحت تأثیر قرار دهد. اگر چه ممکن است درمان پسوریازیس ناخن و از بین بردن آن کمی زمان‌بر باشد، اما خوشبختانه روش‌های درمانی و موثری برای این مشکل وجود دارد که می‌توانید از این روش‌ها برای درمان این مشکل استفاده کنید.

پسوریازیس یکی از بیماری‌های مزمن مربوط به سیستم ایمنی بدن است که ممکن است علائم خفیف تا شدیدی را در هر فرد ایجاد کند. این بیماری باعث تغییر شکل ناخن‌ها شده و این تغییر شکل با ضخیم شدن ناخن‌ها، سوراخ شدن و تغییر رنگ در ناخن‌های دست و پا خود را نشان می‌دهد. پسوریازیس ناخن یک بیماری خود ایمنی است که باعث می‌شود سلول‌های پوست شما به سرعت تکثیر شوند. هر کسی ممکن است که به پسوریازیس ناخن مبتلا شود.

علت ایجاد پسوریازیس

پسوریازیس ناخن یک مشکل در سیستم ایمنی است. به طور معمول سلول‌های جدید پوست هر 28 تا 30 روز رشد می‌کنند. با این حال در افراد مبتلا به این بیماری، سلول‌های جدید رشد کرده و هر سه تا چهار روز یک بار به سطح پوست حرکت می‌کنند که باعث ایجاد بثورات پوستی می‌شود. زمانی که سیستم ایمنی بدن شما بیش از حد واکنش نشان دهد منجر به رشد سریع سلول‌های جدید در پوست می‌شود. در برخی از افراد مبتلا به پسوریازیس علاوه بر پوست یا سایر قسمت‌های بدن، ناخن‌های‌شان را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد.

علائم و نشانه‌های پسوریازیس ناخن

نشانه‌های این بیماری و برخی از این علائم ممکن است منجر به ناراحتی شما، حساسیت یا درد شود که می‌تواند بر راحتی یا توانایی شما در ایستادن، راه رفتن یا استفاده از دست‌هایتان تأثیر بگذارد. علائم پسوریازیس ناخن شامل موارد زیر است.

  1. تغییر رنگ: پوست زیر ناخن شما (تخت ناخن) ممکن است تغییر رنگ دهد. این تغییرات که لکه‌های ماهی قزل‌آلا یا لکه‌های ریزش روغن نامیده می‌شوند ممکن است زرد، قرمز، صورتی یا قهوه‌ای به نظر برسند.
  2. سوراخ شدن: ناخن‌های شما ممکن است دچار فرورفتگی یا گودال شوند. آن‌ها می‌توانند به کوچکی نوک یک سنجاق باشند یا به بزرگی نوک یک مداد رنگی باشند و می‌توانند کم عمق یا عمیق باشند. شما ممکن است فقط یک یا دو سوراخ روی ناخن خود داشته باشید یا ممکن است بیش از 10 سوراخ در هر ناخن داشته باشید.
  3. تغییرات در ساختار ناخن: ممکن است شیارهایی به نام خطوط (Beau) ایجاد شود که به صورت افقی روی ناخن شما قرار می‌گیرند . ناخن‌های شما ممکن است آن قدر نازک شوند که شروع به خرد شدن کنند. لایه ضخیم پوست زیر نوک ناخن نیز ممکن است شروع به کنده شدن کند و به آرامی از بستر ناخن جدا شود (اونیکولیز) که ممکن است منجر به ایجاد قارچ ناخن شود.

روش مراقبت از ناخن‌ها و پیشگیری از بیماری پسوریازیس

برای پیشگیری از این بیماری نکات زیر را رعایت کنید.

  1. همیشه ناخن‌هایتان را کوتاه نگه دارید تا از آسیب‌دیدگی یا جدا شدن ناخن از بستر آن جلوگیری شود. کوتاه نگه داشتن ناخن‌ها مانع از تجمع پوست اضافی در زیر ناخن خواهد شد.
  2. ناخن‌ها و پوست اطراف آن را با دندان جدا نکنید و به کوتیکول ناخن آسیب وارد نکنید. این صدمات می‌توانند زمینه را برای ایجاد بیماری پسوریازیس فراهم کند.
  3. هنگام ظرف شستن، ورزش کردن، باغبانی یا فعالیت‌های دیگری که از دست‌ها استفاده می‌شود حتماً از دستکش مناسب برای محافظت از دست‌ها استفاده کنید.
  4. از کرم مرطوب‌کننده و مخصوص برای کوتیکول ناخن استفاده کنید. این کار می‌تواند به جلوگیری از ترک خوردن و شکستن ناخن‌ها کمک کند.
  5. از تمیز کردن ناخن‌ها با براش ناخن یا اجسام تیز خودداری کنید. زیرا این کار می‌تواند منجر به جدا شدن ناخن از بستر خود بشود.

روش درمان پسوریازیس ناخن

پسوریازیس ناخن اغلب به برخی از گزینه‌های درمانی مقاوم است، بنابراین مدیریت آن بدون درمان استاندارد می‌تواند چالش‌برانگیز باشد. شما و پزشکتان ممکن است مجبور باشید گزینه‌های درمانی مختلفی را بررسی کنید از جمله:

  1. کورتیکواستروئیدها: پزشک شما ممکن است کرم، پماد یا لاک ناخن کورتیکواستروئید را تجویز کند. برای این که کورتیکواستروئیدها به طور مؤثر پسوریازیس ناخن شما را درمان کند. باید به بستر ناخن و ناحیه انگشتان شما که در ناخن شروع به رشد می‌کند (ماتریکس ناخن) برسند، که ممکن است دشوار باشد و شما مجبور شوید دارو را تا دو بار در روز مصرف کنید و ممکن است تا حداقل چهار تا شش ماه بهبود قابل توجهی مشاهده نکنید.
  2. تزریق دارو: در موارد جدی‌تر پسوریازیس، پزشک ممکن است از یک سوزن نازک برای تزریق دارو به پوست اطراف ناخن‌های شما استفاده کند.
  3. فتو تراپی: فتوتراپی از نور فرابنفش لامپ‌های مخصوص استفاده می‌کند. پزشک شما ممکن است از دارویی به نام پسورالن همراه با اشعه ماورا بنفش یا فرابنفش استفاده کند. امواج نور ماورا بنفش در فتوتراپی می‌تواند به برخی از اختلالات پوست و ناخن از جمله پسوریازیس ناخن کمک کند.
  4. لیزر درمانی: پزشک شما ممکن است از لیزر رنگی پالسی برای هدف قرار دادن رگ‌های خونی زیر ناخن‌های شما استفاده کند که این کار به شدت پسوریازیس ناخن را کاهش می‌دهد. درمان‌های لیزر درمانی معمولاً هر شش ماه یک بار انجام می‌شود.

آیا بیماری پسوریازیس مسری است؟

بیماری پسوریازیس ناخن مسری نیست، شما نمی‌توانید این بیماری را از طریق تماس پوست به پوست و به فرد دیگری منتقل کنید. در حالی که هر کسی که بالای 40 سال سن دارد، مرد است و یا پسوریازیس در سابقه خانوادگی آن وجود داشته باشد می‌تواند به این بیماری مبتلا شود.

کلام آخر

پسوریازیس ناخن یکی از مشکلاتی است که برای ناخن‌ها به وجود می‌آید، علاوه بر این که ظاهر ناخن‌ها را نازیبا می‌کند مشکلات مختلفی را هم برای ناخن‌ها ایجاد می‌کند. این مشکلات دردناک بوده و در موارد شدید ممکن است باعث جدا شدن ناخن از بستر آن شود. روش‌های درمان پسوریازیس ناخن مختلف است. اما اگر احساس کردید این روش‌های درمانی تاثیری بر روی بهبود بیماری پسوریازیس ناخن ندارد و علائم این مشکل هر روز بدتر می‌شود، لازم است حتماً به متخصص پوست مراجعه کنید تا بهترین و موثرترین روش درمانی را برای شما تجویز کنند.

اشتراک‌گذاری مطلب:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا