داروخانه آنلاین

روش درمان شوره سر

5 راهکار درمان شوره سر

فهرست مطالبی که در این مقاله می‌خوانید.

شوره سر یکی از مشکلات شایع است که می تواند در زمان های مختلف و در اثر عواملی رخ می دهد. معمولاً این عارضه دردی نداشته و عوارضی را به همراه ندارد، ولی از نظر ظاهری می تواند باعث ایجاد مشکل برای فرد شود. به همین دلیل راهکارهای مختلفی برای رفع و درمان این مشکل پیشنهاد می شود. البته ابتدا بهتر است در مورد علت یا علل بروز این عارضه اطلاعات کافی داشته و سپس به دنبال راه حل رفع آن باشید. شوره سر پوسته های سفید رنگی است که معمولاً با خارش پوست سر همراه است. این پوسته ها همان سلول های مرده پوست هستند که در موها جمع شده و شروع به ریزش می کنند. این مشکل در سنین مختلف دیده می شود ولی معمولاً سنین جوانی و میانسالی بیشترین دورانی است که فرد با این عارضه درگیر می شود.

انواع شوره سر

شوره سر در افراد مختلف با توجه به شرایطی که دارند، متفاوت است. بهتر است ابتدا با نوع شوره سر و علت ایجاد آن آشنا شوید و سپس به بررسی راهکارهای مختلف برای رفع آن بپردازیم. انواع شوره سر عبارت اند از:

شوره خشک

این نوع شوره در فصل سرما شدت بیشتری پیدا می کند. شستشوی موها و کف سر با آب داغ و نیز تغییر وضعیت آب و هوا از جمله دلایل بروز این عارضه در این فصول هستند. پوسته هایی که شروع به ریزش می کنند، سفید و ریز هستند و معمولاً فرد از خارش خفیف پوست سر شکایت دارد.

شوره چرب

این نوع شوره به دلیل ترشح زیاد سبوم از غدد چربی ایجاد می شود. چربی اضافی باعث می شود تا پوست سر تحریک و در نتیجه در اثر خارش، پوسته پوسته شود. اندازه این شوره ها بزرگ تر و چرب تر هستند و رنگ زردی دارند.

چرا شوره سر ایجاد می شود؟

شوره سر بر اثر دلایل مختلفی می تواند ایجاد شود. در این قسمت به بررسی هر کدام از این موارد و راهکارهایی برای رفع آن ها می پردازیم:

ابتلا به برخی بیماری ها

بیماری ها از جمله علل بروز شوره سر در افراد مختلف است. از جمله این بیماری های می توان به درماتیت سبورئیک یا اگزمای سبورئیک اشاره کنیم که در آن پوست سر چرب و تحریک پذیر می شود. این عارضه در موهای سر، ابروها، سینه و غیره دیده می شود و رنگ آن ها نیز زرد و سفید است. بیماری های دیگر مانند پارکینسون نیز می تواند باعث بروز این مشکل باشد. بیماری های زمینه ای باعث می شوند تا پوست سر دچار چربی اضافی شده و در نتیجه احتمال بروز این عارضه را افزایش می دهند.

یکی از راهکارها برای رفع این مشکل، مراجعه به پزشک و تجویز داروها یا مواد شوینده ای است که بتواند اثرات این بیماری را کاهش دهد. این شامپوها می توانند میزان ترشح چربی را کمتر کرده و در نتیجه پوست سر کمتر شوره می زند. اگر علت شوره سر نیز مربوط به بیماری های قارچی مانند مالاسزیا باشد، می توان با مراجعه به پزشک و مصرف شامپوهای ضد قارچ تا حدود زیادی اثر این عارضه را کمتر کرد.

شامپوهای نامناسب

یکی دیگر از علل بروز شوره سر در افراد، استفاده از محصولات مراقبتی یا شامپوهای ناسازگار با پوست سر است. در این صورت پوست تحریک می شود و باعث افزایش میزان شوره سر می شود. در این صورت بهتر است ابتدا شامپویی که استفاده می شود تا سایر محصولات بهداشتی قطع شده و از شامپوهای سبک و ملایم که کمتر پوست را تحت تأثیر قرار می دهند استفاده نمایید. استفاده از شامپوهای مناسب و سازگار با نوع پوست چرب یا خشک می تواند یکی از بهترین راهکارها برای رفع مشکل شوره سر است.

عوامل هورمونی

یکی دیگر از موارد مهم در ایجاد شوره سر، افزایش سن و مشکلات هورمونی است. در این صورت با افزایش سن، این عارضه شدید تر شده و در نتیجه بهتر است درمان های لازم انجام گیرد. معمولاً در سنین جوانی این مشکل عود می کند و به مرور زمان و با گذشت سن فروکش خواهد کرد. عوامل هورمونی در سنین مختلف بخصوص در جوانی یکی دیگر از عوامل بروز شوره سر است. معمولاً در مردان به دلیل هورمون های مردانه ی بدنشان ترشح می شود، این مشکل بیشتر است. راهکاری که در این زمینه پیشنهاد می شود، استفاده از شامپوهای مناسب و رعایت بهداشت پوست سر است. همچنین بهتر است به پزشک مراجعه و داروهایی که می توانند عوامل هورمونی را کنترل نمایند، دریافت کنید.

سبک زندگی نادرست

یکی از عوامل مهم دیگر در ایجاد شوره سر، رژیم غذایی نامناسب و کمبود مواد مغذی مورد نیاز بدن است. در این صورت فرد معمولاً با کمبود ویتامین های گروه B، زینک و … که نقش مهمی در سلامت موها دارند، مواجه بوده و احتمال بروز شوره سر نیز افزایش پیدا می کند. پس یکی دیگر از راهکارها برای کنترل و درمان شوره سر، تغییر در سبک زندگی و شیوه تغذیه افراد است. کنترل استرس، بیماری های روانی و مشکلات عصبی می تواند از طریق ورزش، تحرک و داشتن برنامه غذایی منظم انجام گیرد. همه این موارد ممکن است در نگاه اول رابطه ای با این عارضه نداشته باشند، ولی به مرور زمان متوجه خواهید شد که چه تغییراتی ایجاد می شود.

کلام آخر

شوره سر یکی از مشکلاتی است که در سنین جوانی و میانسالی به وفور دیده می شود. علت این مشکل بیشتر ریشه در بیماری های زمینه ای، سبک زندگی غلط و استفاده از مواد شوینده نامناسب و … است. راهکارهایی که می توانند در این زمینه کمک کننده باشند عبارت اند از: استفاده از شوینده ها و شامپوهای مناسب و سازگار با پوست سر، تغییر در سبک زندگی، جلوگیری از استرس، درمان بیماری هایی که به نوعی با این عارضه درگیر هستند از جمله بیماری های قارچی، حفظ بهداشت و مراقبت های لازم از مو و پوست سر از جمله شانه زدن مداوم و منظم. تمامی این موارد می توانند تا حدود زیادی این عارضه را کنترل و اثرات جانبی آن را کمتر نمایند.

اشتراک‌گذاری مطلب:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا