داروخانه آنلاین

تاثیر ویتامین

5 تأثیر حیرت آور ویتامین روی بدن

فهرست مطالبی که در این مقاله می‌خوانید.

ویتامین‌ها از ترکیباتی تشکیل شده‌اند که برای سلامت عمومی بدن و بالا بردن عملکرد ارگان‌های مختلف آن ضروری و لازم است. تأثیر ویتامین روی قسمت‌های مختلف بدن باعث رشد، سلامت و نیز بهبود فعالیت‌های سلول‌ها می شود. ویتامین‌ها را می توان از طریق مواد غذایی مصرفی در طول روز دریافت نمود. ولی ممکن است رژیم غذایی فرد ناسالم و یا کافی نبوده و نتواند نیاز بدن را تأمین نماید. در این صورت لازم است مکمل‌های غذایی و دارویی را نیز مد نظر قرار داده و مصرف نمایید. البته مصرف مکمل باید تحت نظر پزشک بوده و با توجه به نیازها و کمبودهای بدن تجویز گردد.

بررسی تأثیر ویتامین بر روی بدن

ویتامین‌ها اعم از اینکه محلول در آب باشند و یا محلول در چربی، بایستی در رژیم غذایی گنجانده شوند. زیرا بدن به تنهایی قادر به تولید ویتامین‌های مورد نیاز خود نبوده و باید مواد غذایی و یا مکمل‌ها و در برخی موارد عوامل محیطی مانند نور خورشید نیز در این زمینه دخالت داشته باشند. ویتامین‌های محلول در آب در بدن ذخیره نمی شوند و اضافی آن‌ها به‌جز ویتامین بی 12 از بدن دفع می‌گردد. ولی ویتامین‌های محلول در چربی در بدن به‌خصوص کبد ذخیره شده و مصرف آن بر اساس نیاز بدن نکته مهمی است که باید رعایت گردد. در این قسمت قصد داریم به بررسی 5 تأثیر حیرت آور ویتامین بر روی بدن بپردازیم. پس با ما همراه باشید:

تأثیر ویتامین برای تقویت سیستم ایمنی بدن

ویتامین‌ها برای افزایش سیستم ایمنی بدن بسیار مفید هستند. ویتامین‌هایی از جمله ویتامین ای و ویتامین سی، ویتامین دی و ای می توانند برای این منظور مورد استفاده قرار گیرند. این ویتامین‌ها با تقویت و بالا بردن سطح سیستم ایمنی از بدن در برابر بیماری‌ها محافظت کرده و مانع از ورود میکروب‌ها و عوامل بیماری‌زا می‌شوند.

خاصیت آنتی اکسیدانی این ویتامین‌ها و جلوگیری از فعالیت رادیکال‌های آزاد می‌توان باعث جلوگیری از آسیب به سلول‌های سالم بدن شوند. رادیکال‌های آزاد باعث تضعیف سلول‌های سالم و تقویت سلول‌های مخرب و بیمار شده و در نتیجه سطح ایمنی بدن را کاهش می‌دهند. بنابراین یکی از تاثیرات ویتامین بر روی بدن، بالا بردن و تقویت سیستم ایمنی به واسطه خاصیت آنتی اکسیدانی بیشتر ویتامین‌ها است. برخی از ویتامین‌ها نیز با افزایش تولید گلبول‌های سفید باعث افزایش مقاومت بدن در برابر بیماری‌ها می‌شوند. از جمله ویتامین‌های گروه بی مانند بی 6 و بی 9 که این خاصیت را دارا می‌باشند.

پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی

یکی دیگر از مواردی که می‌توان با مصرف ویتامین‌ها کنترل و یا مانع از بروز آن شد، بیماری‌های قلبی عروقی است. معمولاً التهاب و بالا بودن آن باعث بروز و یا تشدید این بیماری‌ها می‌شود؛ در صورتی که مصرف ویتامین‌هایی مانند ویتامین کا از بروز این مسئله پیشگیری می‌کند. از طرفی تولید گلبول‌های قرمز بیشتر باعث افزایش سلامت قلب و عروق می‌شود که این مورد نیز با مصرف ویتامین‌های گروه B مانند بی 6، بی 9 و بی 12 امکان پذیر است. این ویتامین‌ها می‌توانند تعداد گلبول‌های قرمز را در خون افزایش و باعث بهبود کیفیت آن‌ها شود.

تأمین انرژی بدن

معمولاً خستگی و کاهش انرژی به دلیل نرسیدن انواع ویتامین‌ها به بدن است. برای انجام فعالیت‌های روزانه و نیز ورزشی نیاز داریم تا مواد غذایی مصرفی تبدیل به انرژی شوند. با مصرف ویتامین‌ها می‌توان کربوهیدرات‌ها، چربی‌ها و پروتئین‌ها را تبدیل به انرژی نموده و در فعالیت‌های بدنی از آن استفاده کرد. در نتیجه عملکرد و راندمان فعالیت‌ها بالاتر می‌رود. در‌نتیجه اثر ویتامین بر روی بدن به‌خصوص ویتامین‌های گروه بی تبدیل انرژی از طریق سنتز و متابولیسم پروتئین، چربی و کربوهیدرات مصرفی و تبدیل آن‌ها به انرژی است.  این ویتامین‌ها با تجزیه مولکولی این مواد، به کنترل بسیاری از بیماری‌ها از جمله دیابت کمک بزرگی می‌کنند.

تأثیر ویتامین بر ساختار استخوانی

در بررسی اثر ویتامین بر روی بدن نمی‌توان از نقش این مواد مغذی در بهبود ساختار استخوانی گذشت. مشکلاتی مانند نرمی استخوان و در موارد حادتر بیماری راشیتیسم در کودکان و پوکی استخوان در بزرگسالان و همچنین بروز عفونت در استخوان‌ها به دلیل کمبود ویتامین‌هایی از جمله ویتامین دی در بدن است. این ویتامین معمولاً از مواد غذایی، مکمل‌ها و در بیشتر موارد از نور خورشید دریافت می‌شود. سلامت استخوان‌ها با جذب کلسیم بیشتر از روده‌ها امکان پذیر بوده و ویتامین دی در این زمینه نقش مؤثری دارد. یکی دیگر از ویتامین‌هایی که در  این زمینه نقش مؤثری دارد، ویتامین کا است و باعث بالا بردن سلامت استخوانی در افراد می‌شود.

تأثیر ویتامین‌ها بر روی سلامت بینایی، پوست و …

در کنار مواردی که در بالا اشاره کردیم، تأثیر ویتامین‌ها بر روی پوست، سیستم بینایی و … حائز اهمیت است. ویتامین آ نقش مهمی در سلامت سیستم بینایی و نیز جلوگیری از بیماری‌هایی مانند شب کوری یا در موارد شدیدتر نابینایی دارد. ویتامین کا برای جلوگیری از خونریزی و لخته شدن خون در رگ‌ها پر اهمیت است. برای سلامت پوست، مو و ناخن‌ها نیاز داریم تا از ویتامین‌هایی مانند ویتامین سی استفاده کنیم. این ویتامین باعث التیام سریع زخم‌ها، بهبود سلامت پوست و مو و نیز تولید کلاژن می‌شود.

کلام آخر

ویتامین‌ها نقش مهمی در سلامت عمومی بدن و قسمت‌های مختلف آن دارد. تأثیر ویتامین بر روی بدن به واسطه خواصی که این مواد مغذی دارند، مورد بررسی قرار می‌گیرد. ویتامین‌ها را می‌توان از طریق مصرف مواد غذایی و مکمل‌ها دریافت نمود. از جمله تاثیرات مهم آن‌ها بر روی بدن عبارت است از: تأمین انرژی برای انجام فعالیت‌های روزانه، تقویت سیستم ایمنی، بالا بردن عملکرد قلب و مغز، بهبود سلامت پوست، تقویت سیستم بینایی و … است. البته مصرف ویتامین‌ها باید بر اساس کمبودها و نیازهای بدن باشد و نباید بیش از حد نیاز به‌‌خصوص از ویتامین‌های محلول در چربی استفاده نمود. زیرا عوارض زیادی را به دنبال دارد. تعیین این کمبودها بر عهده پزشک بوده و باید قبل از مصرف مکمل‌ها با پزشک خود مشورت نمایید.

اشتراک‌گذاری مطلب:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا