داروخانه آنلاین

قویترین غضروف ساز های طبیعی

معرفی قویترین غضروف سازهای طبیعی + میوه ها و غذاهای غضروف ساز

فهرست مطالبی که در این مقاله می‌خوانید.

یکی از اجزای مفاصل و استخوان‌ها غضروف است که از آنها در هنگام حرکت محافظت می‌کند. غضروف‌ها ممکن است در طول زمان دچار فرسودگی شوند و این مسئله می‌تواند درد و ناراحتی بسیاری را در فرد به وجود آورد. برای تقویت غضروف‌ها و ساختن دوباره آنها استفاده از برخی مواد غذایی و همچنین استفاده از مکمل های غضروف ساز توصیه می‌شود. در ادامه این مقاله به معرفی بهترین مواد غذایی غضروف ساز خواهیم پرداخت.

غضروف چیست؟

غضروف یا «کارتیلاژ» (Cartilage) یکی از انواع بافت‌های زنده بدن به شمار می‌رود که در انتهای استخوان‌ها قرار می‌گیرد. غضروف خاصیت ارتجاعی دارد و همین ویژگی کمک می‌کند تا حرکات مفصل در بدن را آسان کند. سلامت غضروف‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است؛ زیرا هرگونه اختلال در این عضو زنده می‌تواند باعث محدود شدن حرکت اندام‌ها و درد شدید در ناحیه انتهای استخوان‌ها شود.

چرا غضروف دچار فرسودگی می‌شود؟

غضروف‌ها به دلایل مختلفی در گذر زمان دچار فرسودگی می‌شوند. فعالیت بیش از حد یکی از دلایلی است که می‌تواند به مرور فرسودگی غضروف‌ها را در پی داشته باشد. افرادی که فعالیت جسمی سنگین دارند و یا به ورزش‌های سنگین می‌پردازند به دلیل وارد کردن فشار بیش از حد به غضروف‌ها باعث فرسودگی سریع‌تر آنها می‌شوند. همچنین موارد دیگری همچون کمبودهای غذایی، اضافه وزن، بیماری (همچون آرتروز)، ضربه و استفاده از برخی از داروها نیز در فرسوده شدن غضروف نقش دارند.

میوه ها و غذاهای غضروف ساز

مواد غذایی غضروف ساز

یکی از مواردی که در ساخت غضروف بسیار نقش دارد مصرف مواد غذایی مفید یا غضروف ساز است. این مواد غذایی کمک می‌کنند تا روند تخریب غضروف‌ها به تعویق بیفتد و از طرفی به ترمیم و ساخت غضروف کمک شود. از جمله این مواد غذایی مؤثر می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

محصولات لبنی

به دلیل اینکه محصولات لبنی حاوی مقادیر بالای کلسیم و پروبیوتیک هستند می‌توانند نقش مهمی در سلامت استخوان‌ها و غضروف‌ها داشته باشند. آن‌طور که مطالعات نشان می‌دهند ماست و کفیر از جمله بهترین مواد غذایی مؤثر در حفظ سلامت غضروف‌ها و کاهش التهاب مفاصل هستند.

آب قلم

یکی دیگر از مواد غذایی غضروف ساز آب قلم است که سرشار از کلاژن و پروتئین‌های مناسب جهت حفظ سلامت مفاصل است. آب قلم یک غضروف ساز بسیار مؤثر شمرده می‌شود که می‌توان از آن در پخت غذاها استفاده کرد و یا حتی آن را نوشید.

انواع حبوبات

حبوبات سرشار از کلسیم، پروتئین، آهن، فولات، اسیدهای آمینه ضروری و ویتامین‌های گروه B هستند و می‌توانند با ترکیب خاص خود به سلامت مفاصل و غضروف‌ها کمک کنند. در میان حبوبات انواع لوبیا همچون لوبیا قرمز و سفید اثرات غضروف ساز قوی‌تری دارند.

سبزیجات تیره رنگ

سبزی‌های تیره رنگ همچون اسفناج، کلم بروکلی و جعفری دارای آنتی‌اکسیدان مؤثری به نام «کاروتنوئید» هستند که اثرات مثبتی بر روی سازوکار بدن دارد. از طرفی مقدار بالای منیزیم و کلسیم در این سبزی‌ها می‌تواند از تخریب غضروف‌ها جلوگیری کند. ویتامین کا موجود در این سبزی‌ها نیز تأثیر مثبتی بر غضروف‌سازی دارد.

انواع آجیل

آجیل‌ها به دلیل داشتن ماده‌ای به نام اسید هیالورونیک از جمله مواد غذایی غضروف ساز به شمار می‌روند. آجیل‌ها همچنین دارای مقادیر بالایی از منیزیم هستند و این مسئله می‌تواند باعث اثربخشی این مواد غذایی شود.

زردچوبه

زردچوبه از جمله ادویه‌هایی به شمار می‌رود که از آن به عنوان غضروف ساز نام برده می‌شود. این ادویه حاوی ماده خاصی به نام «کورکومین» است که در کاهش التهاب مفاصل نقش مهمی را ایفا می‌کند. این ماده همچنین در ترمیم و ساخت غضروف‌ها نقش مؤثری دارد.

برنج قهوه‌ای

برنج قهوه‌ای منبع خوبی از اسید هیالورونیک است. این اسید که از آن به عنوان روان‌کننده برای مفاصل نام برده می‌شود نقش مهمی در عدم تخریب مفصل‌ها و سلامت آنها دارد. استفاده از برنج قهوه‌ای می‌تواند به محافظت و بازسازی غضروف‌ها کمک کند.

ماهی و غذاهای دریایی

به دلیل اینکه ماهی‌ها سرشار از امگا 3، کلسیم و ویتامین دی هستند می‌توانند در مقابله با التهاب مفاصل به شکل مؤثری عمل کنند.

پای مرغ

پای مرغ نیز یکی از مواد غذایی غضروف ساز است که به دلیل داشتن کلاژن باعث تقویت مفاصل و جلوگیری از بروز بسیاری از بیماری‌های مفصلی می‌شود.

ژلاتین

ژلاتین ساختاری شبیه غضروف در بدن دارد و به دلیل داشتن کلاژن می‌تواند به ترمیم انواع بافت‌های زنده بدن همچون استخوان‌ها و غضروف‌ها کمک کند. کلاژن فاقد چربی یا کلسترول است و می‌تواند با فراهم کردن بیش از ۱۰ اسیدآمینه ضروری برای بدن که نقش مهمی در ترمیم و تقویت بافت‌های بدن دارند، به غضروف‌سازی در بدن کمک نماید.

مواد غذایی حاوی ویتامین c

مواد غذایی حاوی ویتامین سی از جمله مواد غذایی غضروف ساز به شمار می‌روند که برای ترمیم غضروف و تقویت مفاصل ضروری هستند. این مواد غذایی نقش مهمی در افزایش استحکام استخوان‌ها و مفاصل و سیستم ایمنی بدن دارند و به این شکل می‌توانند از بسیاری از بیماری‌های مفصلی جلوگیری کنند و مانع از آسیب به غضروف‌ها شوند.

قرص محافظ استخوان بن بان آرمان زیست فارمد 

چه ترکیباتی در مواد غذایی غضروف ساز ضروری هستند؟

شاید سخت باشد که بتوان تمام مواد غذایی غضروف ساز را در یک لیست ارائه داد. برای اینکه افراد بدانند کدام مواد غذایی می‌توانند برای غضروف‌سازی مؤثر باشند می‌توان به ترکیبات مهم غضروف ساز این مواد غذایی اشاره کرد. در ادامه به نام مواد مغذی اشاره می‌شود که وجود آنها در ماده غذایی به غضروف‌سازی آن کمک می‌کند:

• پلی‌فنول‌ها:

این ترکیبات نقش مهمی در کاهش التهابات مفاصل و غضروف‌ها دارند و در پیشگیری و درمان آرتروز مؤثرند.

• آنتی‌اکسیدان‌ها:

آنتی‌اکسیدان‌هایی همچون ویتامین c و ویتامین e نقش مهمی در جلوگیری از تخریب غضروف‌ها دارند.

• امگا ۳:

این ماده نیز در بازسازی غضروف‌های آسیب‌دیده بسیار مؤثر است و از آن به عنوان قوی‌ترین غضروف ساز طبیعی نام برده می‌شود.

کلام پایانی

از آنجایی که غضروف‌ها نقش مهمی در سلامت و حرکت استخوان‌ها دارند توجه به سلامت آنها و ترمیم مشکلات غضروف از اهمیت بالایی برخوردار است. با قرار دادن مواد غذایی غضروف ساز در رژیم غذایی می‌توان تا حد بسیاری به ساخت غضروف و ترمیم مشکلات غضروفی در بیماران و افرادی که از بیماری آرتریت یا آرتروز رنج می‌برند، کمک کرد. این مواد غذایی تنوع بالایی دارند و به همین دلیل استفاده از آنها در رژیم غذایی افراد به راحتی امکان‌پذیر است تا با مصرف آنها به روند غضروف سازی در بدن بیشتر کمک شود.

اشتراک‌گذاری مطلب:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا