داروخانه آنلاین

تاثیر بیوتین بر مو و درخشندگی آن

آیا بیوتین بر رشد و درخشش موها تاثیرگذار است؟

فهرست مطالبی که در این مقاله می‌خوانید.

مصرف بیوتین مو به دلیل تأثیر مثبتی که بر موها دارد، محبوبیت زیادی پیدا کرده است. کمبود این ویتامین ممکن است در آزمایشات بالینی مشخص نشود و پزشک تشخیص دهد که فرد دچار کمبود بیوتین است. در این صورت دوز و مقدار مورد نیاز را تعیین می‌کند. در تأثیر بیوتین بر رشد موها شکی نیست و این ویتامین می‌تواند باعث حجم دهی موها شود. بیوتین از جمله ویتامین‌های محلول در آب بوده و باید از طریق مواد غذایی مانند زرده تخم‌مرغ، انواع گوشت، حبوبات، غلات و … تأمین شود. مازاد آن نیز از طریق ادرار دفع می‌شود و در بدن ذخیره نخواهد شد. در ادامه این مقاله درباره بیوتین و رشد مو صحبت خواهیم کرد:

تأثیر بیوتین بر مو

تأثیری که بیوتین بر موها و بدن دارد را می‌توان در موارد زیر توضیح داد:

  • بیوتین مو و افزایش کراتین

تحریک کردن تولید کراتین در بدن از جمله موارد تأثیر بیوتین بر مو است. کراتین جزو پروتئین‌های اصلی بدن است که برای سلامت عمومی به‌خصوص پوست، مو و ناخن تأثیر زیادی دارد. کراتین بر رشد موها تأثیر گذاشته و فولیکول‌های مو را تحریک می‌کند. این موارد در کنار هم باعث افزایش ضخامت مو شده و از ریزش موها جلوگیری می‌کند.

  • مقابله با التهاب بدن

یکی از دلایلی که باعث ریزش موها می‌شود، التهابات بدن است. این التهابات را می‌توان با مصرف بیوتین کاهش داده و باعث بهبود رشد موها شد.

  • افزایش ضخامت موها

بیوتین می‌تواند باعث حجم دهی و نیز افزایش ضخامت تارهای مو در انسان شود. این ویژگی به دلیل تحریک فولیکول‌های مو است.

  • جلوگیری از شکنندگی موها

برخی موهای نازک در اثر فشار و یا استفاده از برخی لوازم آرایشی دچار شکستگی می‌شوند. بیوتین می‌تواند به مرور زمان این عارضه را کمتر کند.

  • درخشندگی موها

درخشندگی موها یکی از عوامل جذابیت در افراد به‌خصوص در خانم‌ها است. این ویتامین باعث درخشان و شفاف شدن تارهای مو می‌شود و تأثیر زیادی در بالا بردن اعتماد به نفس افراد دارد.

  • جلوگیری از ریزش موها

ریزش مو یکی از مشکلات شایع در بین افراد است که در اثر عوامل مختلفی مانند تغییرات هورمونی، ژنتیک و عوامل وراثتی، برخی بیماری‌ها و … ایجاد می‌شود. بیوتین با کاهش التهابات بدن می‌تواند نقش موثری در کاهش اثر این عوامل داشته و ریزش مو را کنترل یا متوقف نماید.

چه میزان بیوتین لازم داریم؟

یکی از سؤالات عمده‌ای که در خصوص بیوتین مو می‌شود، میزان مورد نیاز بدن به این ویتامین است. هرچند مازاد آن از طریق ادرار دفع می‌شود، ولی کمبود آن عوارضی را به همراه دارد. میزان مورد نیاز بدن از بدو تولد تا 6 ماهگی به 5 میکروگرم، بین 7 تا یک‌سالگی به 6 میکروگرم، از یک تا سه سالگی به 8 و از 9 تا 13 سالگی به 20 میکروگرم می‌رسد. در بزرگسالان این مقدار به 25 تا 30 میکروگرم می‌رسد. خانم‌های شیرده به 35 میکروگرم و مادران باردار به 30 میکروگرم از این ویتامین نیاز دارند.

علائم کمبود بیوتین در بدن

همان‌طور که گفتیم کمبود این ویتامین باعث ایجاد عوارضی می‌شود؛ بنابراین آگاهی از اینکه آیا میزان مورد نیاز در بدن را داریم یا باید از طریق مواد غذایی یا مکمل‌ها کمبود آن را جبران کنیم، بر عهده پزشک معالج است. ولی علائمی نیز می‌تواند در این زمینه کمک‌کننده بوده و به عنوان زنگ هشدار عمل کنند. از جمله این علائم به موارد زیر می‌توان اشاره کرد:

  • ریزش، کندی رشد و نازکی موها
  • اختلالات گوارشی مانند معده درد و حالت تهوع
  • گیجی و حواس‌پرتی زیاد
  • بروز بثورات پوستی که بیشتر در ناحیه دهان و بینی مشاهده می‌شوند.
  • درد و گرفتگی عضلات

این علائم ممکن است در برخی بیماری‌ها و یا کمبودهای بدن نیز به همین شکل خود را نشان دهند. ولی این که آیا مصرف بیوتین مو می‌تواند آن‌ها را کنترل کند، به کمک آزمایش‌ها و نظر پزشک امکان‌پذیر است.

منابع تأمین بیوتین مو

با توجه به تأثیر بیوتین بر مو بهتر است با منابع غذایی که این ویتامین را در خود دارند، بیشتر آشنا شویم. بهترین مواد غذایی حاوی بیوتین عبارت‌اند از:

  • انواع گوشت‌های قرمز و سفید از جمله ماهی سالمون، گوشت گاو و مرغ
  • انواع آجیل‌ها و دانه‌ها مانند پسته، بادام‌زمینی
  • زرده تخم‌مرغ
  • انواع حبوبات مانند لوبیا
  • سیب‌زمینی شیرین، کلم بروکلی. آووکادو
  • قارچ
  • میوه‌هایی مانند موز

غیر از این مواد غذایی، مصرف مکمل‌های حاوی بیوتین نیز مؤثر بوده و می‌توانند کمبود بدن را مرتفع نمایند. البته این مکمل‌ها باید توسط پزشک مشخص شوند و به صورت خودسرانه مصرف نشوند. عوارض مصرف بیش از نیاز این ویتامین ممکن است با تداخل دارویی و یا بروز مشکلات گوارشی و اختلالات کلیوی همراه باشد؛ بنابراین بهتر است این مکمل‌ها تحت نظر پزشک تهیه و مصرف شوند.

بهترین زمان مصرف بیوتین

این ویتامین بهتر است با معده خالی مصرف شود تا اثر بیشتری داشته باشد. یک ساعت قبل از غذا و دو ساعت بعد از آن بهترین زمان برای مصرف ویتامین بی 7 است. توصیه می‌شود مصرف دارو با مقدار زیادی آب همراه باشد تا اثربخشی بهتری در بدن داشته باشد.

کلام آخر

بیوتین یا ویتامین بی 7 به عنوان یکی از مهم‌ترین عواملی که تأثیر زیادی در رویش موها دارد، مطرح می‌شود. تأثیر بیوتین مو با مواردی از جمله درخشندگی موها، ضخیم شدن تارهای مو، عدم ریزش مو و … نشان داده می‌شود. این ویتامین چون به صورت محلول در آب است، در بدن ذخیره نشده و مازاد آن از طریق ادرار دفع می‌شود. ولی باید زمان و دوز مصرف آن تعیین شود تا عوارضی مانند مشکلات گوارشی و … ایجاد نکند. از آنجایی تأثیر بیوتین بر مو انکارناپذیر است غیر از مواد غذایی، مکمل‌هایی نیز هستند که می‌توانند برای جبران کمبود بیوتین مصرف شوند که بهتر است قبل از استفاده از پزشک خود مشورت بخواهید.

اشتراک‌گذاری مطلب:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا