داروخانه آنلاین

تاثیر بیوتین بر چاقی

آیا بیوتین چاق کننده است؟

فهرست مطالبی که در این مقاله می‌خوانید.

اگر با مشکل ریزش مو مواجه شده باشید، حتماً نام بیوتین به گوشتان خورده است. بیوتین یکی از ویتامین‌های محلول در آب است و با نام ویتامین B7 گاهی نیز به عنوان ویتامین H شناخته می‌شود. این ماده ضخامت تارهای مو را افزایش می‌دهد و سبب تقویت و تغذیه آن‌ها می‌شود. زمانی که ریشه مو ضعیف شود، فرد دچار آلوپسی و ریزش مو می‌شود و به دنبال درمان‌هایی همچون مصرف بیوتین می‌رود. بسیاری از غذاهای پروتئینی مانند مرغ، تخم‌مرغ، لوبیا، عدس، نخود، مغزها و دانه‌ها حاوی مقادیر مناسبی از بیوتین هستند. در صورتی که کمبود این ویتامین در بدن وجود داشته باشد، با مصرف قرص بیوتین نیز می‌توان این کمبود را جبران کرد. در این مقاله رابطه بررسی می‌کنیم که آیا بیوتین چاق کننده است؟

بیوتین همچنین سطح کراتین در بدن را بهبود می‌بخشد. کراتین بخش عمده‌ای از ساختار مو و ناخن را تشکیل می‌دهد؛ به همین دلیل است که بیوتین بیش از هر چیز دیگری برای درمان ریزش مو و افزایش سلامت بافت فولیکول مو مورد استفاده قرار می‌گیرد. ریزش مو، خستگی، بی‌خوابی، درد عضلانی، خشکی پوست، خشکی چشم، خشکی مو و حالت تهوع از علائم کمبود بیوتین در بدن هستند. اغلب افرادی که کمبود بیوتین دارند، با کمبود ویتامین D یا آهن نیز مواجه هستند. در این مقاله رابطه بیوتین و چاقی را بررسی خواهیم کرد:

تأثیر بیوتین در وزن

احتمال افزایش وزن با مصرف مکمل بیوتین در افراد مختلف متفاوت است و هرگز نمی‌توان گفت که همه افراد با خوردن قرص بیوتین چاق می‌شوند. بعید به نظر می‌رسد که بیوتین بتواند منجر به افزایش وزن شود. بیوتین به متابولیسم، کربوهیدرات‌ها و اسیدهای آمینه کمک کرده و در تجزیه چربی‌های بدن و تبدیل آن‌ها به قندی که بتوان از آن به عنوان منبع انرژی استفاده کرد، نقش دارد. پس بیوتین چاق کننده نیست و تأثیر بیوتین در وزن تقریبا کاهش آن است. اما عوامل مختلف دیگری نیز ممکن است وجود داشته باشد که احتمال وجود ارتباط بین قرص بیوتین و چاقی را بیشتر کند. حقیقت این است که تا کنون تحقیقات اندکی در این مورد صورت گرفته است و بنابراین شواهد محکمی برای تأیید یا رد این مسئله که بیوتین چاق کننده است یا خیر، وجود ندارد.

هرگز با نگرانی در مورد تأثیر بیوتین در وزن نباید آن را کنار گذاشت به خصوص اگر پزشک این مکمل را تجویز کرده باشد. قرص بیوتین را مصرف کنید و اگر واقعاً موجب افزایش اشتهای شما شد، این مسئله را با پزشک در میان بگذارید. قطعاً این افزایش اشتها اگر وجود داشته باشد، آن قدر زیاد نیست که اضافه وزن محسوسی را حاصل کند. چاقی در صورتی اتفاق می‌افتد که مقدار کالری دریافتی روزانه شما بیش از مقدار کالری باشد که در طی روز می‌سوزانید. بیوتین در تبدیل مواد غذایی به انرژی مورد نیاز بدن و تنظیم متابولیسم بدن نقش اساسی دارد؛ به همین دلیل افرادی که به دلیل الگوی غذایی غلط یا ابتلا به برخی بیماری‌ها دچار کمبود این ویتامین هستند، برای داشتن بدنی سالم، به مصرف یک مکمل خوب مثل قرص بیوتین نیاز دارند.

آیا بیوتین چاق کننده است؟

شایعات عمومی نشان می‌دهد که بیوتین سبب افزایش وزن شده و اشتها را افزایش می‌دهد. باید بگوییم که این ادعا پایه و اساس علمی ندارد و هرگز ثابت نشده است. این ماده به تجزیه چربی در بدن می‌پردازد و به همین دلیل بسیاری آن را برای لاغری مناسب می‌دانند. اما تأثیر بیوتین بر وزن چه کاهش آن و چه افزایش آن تأیید نشده و در بدن افراد مختلف، نتایج متفاوتی رخ داده است که می‌تواند به این ویتامین مربوط نباشد. سؤال این جا است که ماده‌ای که چربی را تجزیه می‌کند چگونه می‌تواند باعث چاقی شود؟ بیوتین از مواد مغذی موجود در بدن استفاده می‌کند تا تولید انرژی کند. اگر فرد با کمبود مواد مغذی رو به رو شود گرسنه خواهد شد و به خوردن میل بیشتری پیدا می‌کند. بیوتین متابولیسم را افزایش می‌دهد و نمی‌تواند دلیل افزایش وزن شما باشد.

نیاز روزانه افراد در سنین مختلف به بیوتین

بدن ما در دو مرحله زندگی نیاز بیشتری به مواد مغذی و ویتامین‌ها دارد. یکی در (سنین رشد) و دیگری در (سنین میان‌سالی تا کهن‌سالی) است. زیرا در سن رشد همه اندام‌ها و دستگاه‌های بدن با هم در حال تکمیل رشد و نمو هستند و بدن باید سوخت کافی برای همه آن‌ها داشته باشد. در سنین بالا هم بدن توانایی خود را برای تولید برخی از مواد مغذی از دست می‌دهد یا با ابتلا به بیماری‌های متعدد دچار کمبودهای تغذیه‌ای می‌شود؛ در نتیجه بیوتین مورد نیاز بدن نیز در این بازده‌های سنی متفاوت است. میزان مصرف مجاز بیوتین برای سنین مختلف به شرح زیر است:

  1. نوزادان و کودکان: تا سه سالگی 10 تا 20 میکروگرم
  2. کودکان چهار تا شش سال: 25 میکروگرم
  3. کودکان هفت تا ده سال: 30 میکروگرم
  4. افراد بالای ده سال: بین 30 تا 100 میکروگرم (با توجه به سن و جنسیت)
  5. زنان باردار:30 میکروگرم
  6. مادران شیرده:35 میکروگرم

کلام آخر

بیوتین می‌تواند سطح قند خون را کاهش دهد و از آن برای تأمین انرژی بدن استفاده کند. در پاسخ به سؤال آیا بیوتین چاق کننده است باید گفت این ماده، مثل چربی وارده به بدنتان عمل نمی‌کند و نمی‌تواند وزنتان را زیاد کند. با رعایت چند نکته ساده و داشتن رژیم غذایی منظم و مناسب، از خطر افزایش وزن رها خواهید شد و در عوض موهایی زیبا و پرپشت خواهید داشت. اگر می‌خواهید موهایی سالم داشته باشید، خوردن بیوتین را متوقف نکنید و بدانید که هیچ تحقیقی مبنی بر تأثیر بیوتین بر وزن و افزایش آن به اثبات نرسیده است. بیوتین دوست موهای شما است و مواد مغذی بسیاری به بدنتان می‌رساند؛ در نتیجه بیوتین و چاقی با هم رابطه‌ای ندارند.

اشتراک‌گذاری مطلب:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا