ساختار ناخن
مشهودترین قسمت ناخن صفحه آن است. این قسمت بر روی بستر ناخن که یک ناحیه غنی از رگهای خونی است قرار دارد. ساختار ناخن از سه بخش سر ناخن، صفحه ناخن و ریشه ناخن تشکیل شده است. این سه بخش شامل صفحه ناخن، بستر ناخن، ماتریکس، کوتیکول، اپونکیوم، هیپونیکوم و رباطهای خاص و چینهای ناخن است.ماتریکس:
ماتریکس بخشی است که صفحه در ناخن شکل میگیرد. این قسمت از سلولهای ماتریکس تشکیل و محل رشد و نمو ناخن است. ماتریکس شامل عصبها، لنفها و رگهای خونی میشود تا سلولهای ماتریکس را تغذیه کند. بخش عینی ماتریکس که از پوست زنده گسترش مییابد ماهک یا ماه نیمه نامیده میشود، سفید و به شکل هلال ماه در پایین ناخن است.لانولا (ماهکی):
ماهکی یکی دیگر از بخشهای ساختمان ناخن است به شکل هلالی و سفید رنگ در ته ناخن دیده میشود و از انتهای دیگر روشنتر است که به آن لانولا نیز میگویند.لانولا روی ماتریکس قرار دارد و بسیاری از سلولهای ماتریکس را در خود جای میدهد، که بیشتر در ناخن شست دیده میشود.-
کوتیکول:
-
بستر ناخن:
-
صفحه ناخن:
برای خرید قرص تقویت ناخن میتوانید از سایت داروخانه آنلاین دراکت به همراه مشاوره رایگان اقدام نمائید.
روشهای مراقبت و نگهداری ناخن
- تمیز نگه داشتن ناخن در سلامت آن اهمیت زیادی دارد و لازم است که ناخنها را پس از فعالیت در بیرون از منزل، دستشویی رفتن و قبل و بعد از غذا خوردن دستها را با آب و صابون کاملاً بشویید تا کثیفی و آلودگی در زیر ناخنها جمع نشود و سلامت ناخنها را به خطر نیندازد.
- وقتی کارهایی مثل باغبانی، شستوشوی ظرفها و لباسها را انجام میدهید، حتماً از دستکش مناسب استفاده کنید. ترجیحاً دستها را در مقابل تابش نور خورشید قرار ندهید. استفاده از ضد آفتاب و دستکش نخی میتواند در این مورد کمک کند.
- به جای استفاده از ناخنگیر ناخنهارا سوهان بزنید. چون سوهان آسیب کمتری به بافت ناخن وارد میکند. همچنین از فرو رفتن گوشه ناخن در گوشت و آسیب رسیدن به هایپونیچوم پیشگیری میکند.
- ناخن ماتریس را ماساژ دهید تا جریان خون در این قسمت افزایش یابد و مواد مغذی و اکسیژن بیشتری به این قسمت برسد و ناخنها بهتر و سالمتر رشد کنند.
- با ناخنها با ملایمت رفتار کنید و هنگام پاک کردن لاک ناخن یا کارهای دیگر فشار زیادی به این قسمت وارد نکنید تا آسیبی به بافت ناخن نرسد.
- پس از هر بار شستوشوی دست از کرم و لوسیون مناسب پوست استفاده کنید و آن را روی بافت ناخن هم بمالید تا از خشکی ناخن جلوگیری شود.
نکاتی در مورد نگهداری ناخن و مراقبت از آنها
- بهترین موقع برای مانیکور بعد از دوش یا شستوشوی ظروف میباشد. چون این فعالیتها کثیفی را از زیر ناخن پاک و پوست اطراف ناخنها را نرم نگه میدارد.
- سعی نمایید بیش از یکبار در هفته از پاککنندههای لاک (آستون) استفاده نکنید زیرا ناخنها را خشک میکند. ناخنهای خشک بیش از آنها که نرم و مرطوب هستند، آسیب میبینند.
- یک لایه و پوشش رویی بر روی لاک مانند لاکهای براقکننده و بیرنگ بزنید. این کار در نگهداری ناخن و حفظ آن تأثیر دارد و احتمال شکستگی آنها را به حداقل میرساند.
- با استفاده از تکه چوب (خلال دندان) شما میتوانید زیر ناخنها را تمیز کنید. محلولی با ترکیب یک قسمت ماده سفیدکننده و 10 قسمت آب درست کنید. پنبه را به آن محلول آغشته کرده و سپس به هر قسمت آن که لک و کثیف شده بمالید تا جرم آن پاک شود.
- ویتامینی به نام بیوتین ناخنها را در محکمتر میکند. دانشمندان در بعضی از تحقیقات به این نتیجه رسیدهاند که این ویتامین سبب استحکام بیشتر ناخنها میشود. برای خرید بیوتین اورجینال میتوانید به داروخانهی آنلاین دراکت مراجعه و همین حالا سفارش خود را ثبت کنید.
- در مورد ناخنهای مصنوعی مراقبتها باید جدیتر و دقیقتر باشد.
خرید قرص سیستین پلاس یوروویتال
کلام آخر
ناخن نیز مثل دیگر قسمتهای بدن، نیاز به مراقبت و محافظت دارد. در این مقاله در مورد ساختار ناخن گفتیم، ناخن ایدهآل ناخنی است که در برابر ضربه تا حدودی مقاوم باشد، خاصیت ارتجاعی داشته باشد و راحت خم بشود نه این که بشکند. زمانی که ناخنها شکننده میشوند و شکستگیهایی در لبه، اطراف و کنارههای ناخن به وجود میآید باعث درد و مزاحمت میشود. پس باید روش نگهداری ناخن را به صورت درست انجام بدهید.سوالات متداول
چگونه می توان از تأثیرات منفی مانند استفاده از شوینده ها، مواد شیمیایی و ضربه ها بر ناخن ها جلوگیری کرد؟
برای محافظت از ناخن ها در برابر شوینده ها و مواد شیمیایی، هنگام انجام کارهای خانه دستکش بپوشید. برای جلوگیری از ضربه، از ناخن های خود به عنوان ابزار استفاده نکنید و هنگام انجام کارهای فیزیکی ناخن هایتان را کوتاه نگه دارید. همچنین پس از هر بار شست و شوی دست از کرم و لوسیون مناسب پوست استفاده نمایید و آن را روی بافت ناخن هم بمالید تا از خشکی ناخن جلوگیری گردد.
مشکلات متداولی مانند شکستگی، ترک خوردگی، خشکی یا ضعف ناخن چگونه حل می شوند؟
برای تقویت ناخن های شکننده، از نرم کننده های ناخن استفاده کنید و رژیم غذایی خود را غنی از ویتامین ها و مواد معدنی کنید. برای ترک خوردگی ناخن ها، رطوبت رسانی و استفاده از روغن های طبیعی مفید است. در مورد شکستگی های جدی، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.
تأثیر تغذیه صحیح بر سلامتی و قوی ماندن ناخن ها چیست؟
تغذیه سالم نقش مهمی در سلامت ناخن ها دارد. مصرف غذاهای غنی از پروتئین، ویتامین ها (به ویژه ویتامین های A، C و E) و مواد معدنی مانند آهن و روی به تقویت ناخن ها کمک می کند. همچنین، آب رسانی کافی به بدن نیز برای سلامت ناخن ها ضروری است.