داروخانه آنلاین

واکسن آنفولانزا در بارداری چه فوایدی دارد؟

از مزایا و معایب واکسن آنفولانزا در بارداری بیشتر بدانید!

فهرست مطالبی که در این مقاله می‌خوانید.

آنفولانزا یکی از بیماری‌های واگیر مربوط به دستگاه تنفسی است که می‌تواند هر فردی به آن مبتلا شود. این عفونت ویروسی که با یک دوره استراحت کامل در منزل و ویزیت پزشک بهبود می‌یابد، در برخی افراد عوارض جدی‌تری به دنبال دارد. آلودگی زنان باردار به ویروس آنفولانزا تهدیدات جدی برای جنین دارد. همچنین می‌تواند موجب تولد زودتر از موعد نوزاد و یا وزن کم وی هنگام تولد شود. از این‌رو پزشکان تزریق واکسن آنفولانزا در بارداری را ضروری می‌دانند. به‌خصوص زنانی که دوره بارداری آن‌ها در فصل پاییز و زمستان است و سابقه ابتلا به بیماری‌های زمینه‌ای از قبیل بیماری‌های قلبی، دیابت، ایدز و آسم را دارند. اما کاهش خطر بارداری و واکسن آنفولانزا با یکدیگر چه ارتباطی دارند؟ دریافت واکسن آنفولانزا در بارداری خطرناک است؟ میزان اثرگذاری واکسن در زنان باردار چقدر است؟ چه عوارضی پس از تزریق واکسن محتمل است؟

برای پاسخ این سوالات تا انتها همراه ما باشید!

آیا تزریق واکسن آنفولانزا در بارداری خطرناک است؟

تزریق واکسن آنفولانزا در بارداری نه تنها هیچگونه خطری برای مادر یا جنین ندارد، بلکه موجب ایمن سازی بدن مادر و کودکش در مقابل این بیماری می‌شود. مرکز کنترل و پیشگیری بیماری و کالج متخصصین زنان و زایمان آمریکا اعلام نموده است که تمامی مادران حامله باید فارغ از اینکه در کدام سه ماهه حاملگی خود هستند، اقدام به دریافت این واکسن نمایند.

یکی دیگر از دلایلی که بی‌خطر بودن تزریق واکسن آنفولانزا در دوره بارداری را می‌رساند، نوع واکسن تزریقی است. واکسن مورد استفاده برای خانم‌های حامله از نوع غیر فعال و حاوی ویروس‌های کشته شده آنفولانزا است. با تزریق این نوع واکسن جنین و مادر آلوده نمی‌شوند و فقط موجب تولید آنتی بادی علیه ویروس آنفولانزا می‌شود.

آیا واکسن آنفولانزا موجب سقط جنین می‌شود؟

آنفولانزا بیماری پر دردسری است که ابتلا به آن خطرات سلامتی بسیاری برای مادر و جنین به دنبال دارد. علاوه بر افزایش احتمال بستری شدن مرتبط با آنفولانزا، ابتلای مادر باردار به آنفولانزا در سه ماهه اول ریسک نقص عضو در جنین را بالا می‌برد. افزایش ریسک سقط، زایمان زودتر از موعد، وزن کم نوزاد هنگام تولد و حتی مرگ جنین از دیگر پیامدهای منفی ابتلا به آنفولانزاست. تزریق واکسن آنفولانزا نه تنها موجب سقط جنین نمی‌شود بلکه از ابتلا به آنفولانزا و مشکلات فوق جلوگیری می‌کند.

چرا زنان باردار باید واکسن آنفولانزا بزنند؟

تولد فرزند یکی از پر چالش‌ترین بخش‌های زندگی مادران است که سلامت آنان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. با شروع دوره بارداری، بدن با تغییرات بسیار زیادی مواجه می‌شود که یکی از مهم‌ترین تغییرات این دوره، کاهش سطح سلول‌های ایمنی بدن مادر و مقاومت بدن وی در برابر بیماری‌ها می‌شود.با تزریق این واکسن می‌توان جلوی ابتلای مادر به آنفولانزا را گرفت و یا در صورت ابتلا، عوارض بیماری و احتمال بستری شدن مرتبط با آن را کاهش داد.

تزریق واکسن آنفولانزا در بارداری حتی در کاهش ابتلای نوزاد به آنفولانزا نیز موثر است.نوزادانی که مادران آنها هنگام حاملگی واکسن آنفولانزا را دریافت نموده اند، سابقه مواجهه با آنتی بادی‌های این بیماری را داشته و به همین دلیل نسبت به سایر نوزادان کمتر به این بیماری مبتلا می‌شوند. این ویژگی برای کودکان کمتر از شش ماه یک مزیت محسوب می‌شود، چرا که بدن کودک تا قبل از شش ماهگی به شدت در برابر عوارض آنفولانزا آسیب پذیر است.

دلیل دیگری که برای ضرورت تزریق واکسن آنفولانزا در بارداری مطرح است، شرایط خاص برخی مادران است. زنانی که قبل از حاملگی به یکی از بیماری‌های زمینه‌ای همچون آسم، ناراحتی‌های قلبی، دیابت یا ایدز مبتلا بودند و یا بارداری پر ریسکی را باید پشت سر بگذرانند، بیش از سایرین باید به واکسینه شدن خود در برابر آنفولانزا اهمیت دهند.

بهترین زمان تزریق واکسن آنفولانزا برای زنان باردار

زمان طلایی دریافت واکسن آنفولانزا برای یک خانم باردار قبل از زمان شیوع این بیماری، یعنی پیش از فرا رسیدن پاییز و زمستان است. البته به قدری محافظت از بدن مادر باردار در مقابل آنفولانزا ارزشمند است که حتی اواسط پاییز و در هر کدام از سه ماهه های حاملگی، دریافت آن مانعی ندارد.

واکسن‌های آنفولانزا چقدر موثر است؟

از زمانی که واکسن آنفولانزا تزریق می‌شود تا ساخته شدن آنتی بادی‌های این بیماری در بدن، حدود ۱۴ روز زمان احتیاج است. طی این ۱۴ روز باید به خوبی از مادر باردار مراقبت شود تا قبل از اثر کردن واکسن به آنفولانزا مبتلا نشود. بعد از ساخته شدن پادتن درون بدن، تا چندین ماه بدن مادر باردار در مقابل ویروس آنفولانزا ایمن است.

آیا واکسن آنفولانزا بدون نگهدارنده ایمن‌تر است؟

ماده نگهدارنده‌ای که در برخی از واکسن‌های آنفولانزا به کار می‌رود، از مایع واکسن در برابر آلودگی‌های ویال محافظت می‌کند. این ماده نگهدارنده که به «تیمروزال» معروف است، حاوی مقادیر اندکی جیوه است که برخی را نسبت به ایمنی این واکسن‌ها دچار تردید می‌کند.باید گفت این ماده نگهدارنده در دوز کم هیچ اشکالی ندارد و خطری مادر باردار یا جنین وی را تهدید نمی‌کند.

احتیاط‌های لازم برای واکسن آنفولانزا در دوران بارداری

تزریق واکسن آنفولانزا در دوره بارداری به هیچ وجه موجب بروز آنفولانزا در زنان باردار نمی‌شود اما مسلما با اندکی عوارض همراه است. درد و قرمزی محل تزریق، دردهای عضلانی، سردرد، حالت تهوع، بی‌حالی و تب از جمله واکنش‌های خفیف بعد از تزریق واکسن هستند. این عوارض معمولا یک الی دو روز بعد خودبه‌خود بهبود می‌یابند.

جمع بندی

در این مقاله به هر آنچه که باید درباره بارداری و واکسن آنفولانزا بدانید، پرداخته شد. اینکه دریافت واکسن آنفولانزا در بارداری با چه عوارضی همراه است، چه خطراتی بر اثر دریافت واکسن می‌تواند مادر یا جنین را تهدید کند، بهترین زمان تزریق واکسن آنفولانزا در بارداری چه زمانی است و بسیاری سوالات مهم دیگر همگی در این بلاگ از مجله داروخانه آنلاین دراکت پاسخ داده شده اند. متوجه شدیم که دریافت واکسن آنفولانزا در این دوره نه تنها موجب سقط جنین نمی‌شود بلکه از بسیاری از خطراتی که بر اثر آنفولانزا متوجه جنین است. یعنی از خطراتی مانند زایمان زودرس، وزن کم، ناهنجاری‌های عصبی و اختلالات روحی و روانی جلوگیری می‌کند. امیدواریم با مطالعه این مطلب و مشورت با یک متخصص زنان و زایمان، به درستی خود را واکسینه کنید و از خود و کودکتان محافظت نمایید!

اشتراک‌گذاری مطلب:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا