داروخانه آنلاین

  • خانه
  • کرونا
  • برای برگشت بویایی و چشایی بعد از کرونا چی خوبه؟
برگشت حس بویایی

برای برگشت بویایی و چشایی بعد از کرونا چی خوبه؟

فهرست مطالبی که در این مقاله می‌خوانید.

یکی از عوارض کرونا برای افرادی که با آن درگیر می شوند، از دست دادن حس بویایی و چشایی است. این عارضه یکی از علائم اولیه بروز این بیماری به شمار می رود. از دست دادن این دو حس به صورت موقتی ایجاد می شود و بعد از بهبودی به مرور زمان فرد به حالت قبل باز می گردد. فرد برای مدتی طعم غذاها را متوجه نشده و نمی تواند بوی محیط را حس کند. علت این امر نیز آسیبی است که این بیماری بر روی گیرنده های عصبی و بویایی فرد می رساند. در این صورت برای مدتی این فرآیند مختل شده و لازم است مدتی بگذرد تا حالت عادی به سراغ فرد بیاید. در این مقاله در مورد راهکار هایی برای برگشت بویایی و حس چشایی صحبت می کنیم.

آیا همه افراد در صورت ابتلا به کرونا حس بویایی و چشایی خود را از دست می دهند؟

ممکن است این سوال پیش بیاید که آیا همه افراد در صورت درگیری با بیماری کرونا، حس بویایی و چشایی خود را از دست می دهند؟ پاسخ این سوال منفی است. ممکن است تعدادی از افراد دچار این عارضه شوند. ولی موضوعی که می توان به قطعیت گفت این است که این عارضه به صورت تدریجی ایجاد نشده و فرد به صورت ناگهانی حس بویایی و چشایی خود را از دست می دهد. حتی برخی افراد بعد از بهبودی نیز بوی بدی را در بینی خود احساس می کنند. این مشکل ممکن است مدت ها با فرد همراه بوده و با وجود بازگشت حس بویایی، بوی بد جایگزین تمامی بوهای محیط شود. از آنجایی که ویروس کرونا ناشناخته است، در نتیجه هیچ قطعیتی در مورد وضعیت این افراد وجود ندارد و دلیل این مشکل نیز همچنان مبهم است.

مدت زمانی که فرد دچار این عارضه می شود نیز مشخص نشده است. برخی افراد ممکن است بعد از یک تا سه هفته بعد از ابتلا، به وضعیت قبلی خود بازگردند. برای برخی افراد نیز ممکن است این زمان به بیش از یک ماه نیز برسد؛ زیرا نورون های عصبی برای بازسازی نیاز به زمان بیشتری دارند و این موضوع در مورد افراد مختلف، متغیر است.

راهکارهایی برای برگشت بویایی و چشایی

در این قسمت می خواهیم به راهکارهایی اشاره کنیم که برای بازگرداندن فرد به حالت قبل و برگشت بویایی و چشایی می توانند مفید باشند. هرچند درمان دارویی برای این مشکل وجود ندارد و این روش ها می توانند روند بازگشت را تسریع نمایند. این راهکارها عبارت اند از:

شستشوی بینی با سرم های مخصوص

شستشوی بینی قبل از ابتلا به کرونا و نیز بعد از آن می تواند بسیار مفید باشد. مواد شوینده مخصوص برای این کار وجود دارد که می تواند میکروب ها و ویروس ها را از محیط داخلی بینی خارج نماید. البته این سرم های شستشو را به راحتی می توانید تهیه کنید. در صورت عدم دسترسی می توان از آب جوشیده سرد نیز استفاده کرد. بهتر است فضای داخل هر دو سوراخ بینی کاملاً شستشو شود. حتی ناحیه حلق را نیز با این روش استریل کنید. این روش کمک زیادی در بازگشتن حس بویایی و چشایی به وضعیت قبل از ابتلا به کرونا می کند.

استفاده از قطره و اسپری بینی

قطره و اسپری بینی دارای کورتون هستند و می توانند در بهبود روند بازگشت حس بویایی و چشایی بسیار کمک کننده باشند. با توجه به اینکه مواد داخل این قطره ها از کورتون است، بنابراین بهتر است قبل از مصرف با پزشک خود مشورت نمایید؛ زیرا ممکن است این دارو برای برخی افراد عوارضی را به همراه داشته باشد. پس لازم است از مصرف خودسرانه این قطره و اسپری خودداری نمایید و در صورت تجویز پزشک معالج، نسبت به مصرف آن اقدام کنید.

استفاده از ویتامین C

یکی دیگر از روش ها برای پیشگیری از ابتلا به کرونا و نیز بازگرداندن سریع تر حس بویایی و چشایی، مصرف ویتامین سی است. ویتامین C می تواند باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شود. در نتیجه احتمال درگیری فرد با بیماری کرونا را کمتر می کند.

تغییر سبک زندگی

بهتر است بعد از درگیری با بیماری کرونا، رفتارهایی که ممکن است آسیب بیشتری به بدن وارد نمایند ترک شوند. از جمله این رفتارها مصرف دخانیات مانند سیگار و قلیان است؛ زیرا این موارد می تواند روند بهبودی را با کندی مواجه نموده و فرد مدت زمان بیشتری را با این عارضه درگیر باشد.

درمان بازگشت بویایی و چشایی به شیوه سنتی

برخی افراد تمایل زیادی به امتحان کردن روش های سنتی برای مشکلات و بیماری های خود دارند. این موضوع در مورد بازگرداندن حس بویایی و چشایی به وضعیت قبلی خود نیز صدق می کند. در طب سنتی برای این کار از روش های زیر کمک می گیرند:

بوییدن رایحه های گل محمدی، لیمو، میخک، اکالیپتوس، دارچین و…… این گیاهان بوی تندی دارند و نیز آرامش بخش هستند. لازم است هر کدام را به مدت 20 تا 30 ثانیه بو و این تمرین را چندین بار تکرار نمایید. به این ترتیب حس بویایی و نرون های عصبی تحریک و تقویت می شوند.

بخور دادن گیاهانی مانند مزنجوش یا بابونه برای ضدعفونی کردن مجرای تنفسی و نیز برگشت بویایی و چشایی مفید است. می توانید روزی دو بار این کار را تا رسیدن به نتیجه لازم تکرار نمایید.

چکاندن قطراتی از روغن های اکالیپتوس، روغن گل رز، روغن کرچک و … در داخل مجاری بینی می تواند بسیار کمک کننده باشد. می توانید روزی چندین بار این کار را تکرار نمایید تا گیرنده های بویایی خود را تقویت نمایید.

کلام آخر

یکی از علائم اولیه درگیری با بیماری کرونا برای برخی از افراد، از دست دادن حس بویایی و چشایی است. این اتفاق به صورت ناگهانی می دهد. همچنین ممکن است فرد دو هفته تا چند ماه با این عارضه درگیر شود. حتی بعد از بهبودی نیز بسیاری از افراد بوی بدی را در بینی خود احساس می کنند. در این مقاله به روش های شیمیایی و سنتی برای برگشت بویایی و چشایی به وضعیت قبل اشاره کردیم. بوییدن و بخور دادن با گیاهانی که طعم و بوی تندی دارند در کنار مصرف داروهایی مانند ویتامین سی که می تواند باعث تقویت سیستم ایمنی شود، از جمله این راهکارها هستند.

 

 

اشتراک‌گذاری مطلب:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا