داروخانه آنلاین

کمبود کلاژن

نشانه‌های کمبود کلاژن پوست چیست؟

فهرست مطالبی که در این مقاله می‌خوانید.

امروزه تبلیغات در مورد اهمیت کلاژن و کبود کلاژن در بدن روز به روز درحال افزایش است؛ اما هنوز هستند کسانی که نمی‌دانند کلاژن چیست و چه عملکردی در بدن دارد. کلاژن از فراوان‌ترین پروتئین‌های موجود در بدن است و حدود یک سوم از پروتئین‌های بدن را شامل می‌شود. این ماده کاربردهای بسیار زیادی در بدن دارد و یکی از اجزای اصلی ساخت استخوان‌ها، رباط‌ها، تاندون‌ها، پوست و مو است و به عنوان چسبی برای نگه داشتن این مواد در کنار یکدیگر است. لازم به ذکر است که این پروتئین در دیگر نقاط بدن مانند رگ‌های خونی، قرنیه و دندان‌ها نیز وجود دارد.در صورتی که بدن با کمبود کلاژن مواجه شد، مشکلات بسیار زیادی برای شما به وجود می‌آید. به طور کلی 16 نوع کلاژن در بدن وجود دارد که 4 نوع آن اصلی است. در این مقاله به علائم کمبود کلاژن و درمان کمبود کلاژن می‌پردازیم.

کلاژن‌های نوع اصلی

  • نوع 1:

حدود 90 درصد کلاژن بدن از این نوع هستند و از موادی مانند فیبرها تشکیل شده‌اند. این مدل کلاژن در ساختار پوست، استخوان‌ها، دندان‌ها، تاندون‌ها و غضروف فیبری و بافت همبند وجود دارند.

  • نوع 2:

این نوع از کلاژن از الیاف‌های فشرده‌تری ساخته شده‌ و در غضروف الاستیک یافت می‌شود که مفاصل شما را محکم می‌کند.

  • نوع 3:

در این نوع کلاژن‌ها از ساختارهای ماهیچه‌ای پشتیبانی می‌کند؛ همچنین در التهابات ریوی، فیبروز کلیوی، فتق و بیماری‌های ویروسی و ویروسی کبدی نیز نقش مهمی دارند.

  • نوع 4:

این نوع کلاژن‌ها به عمل فیلترایسون معروف‌اند و در لایه‌های پوست یافت می‌شوند. نقص در ساختار کلاژن نوع 4 می‌تواند باعث بیماری به نام سندرم آلپورت شود که یک بیماری کلیوی است.

کمبود کلاژن سبب بروز چه مشکلاتی می‌شود؟

کمبود کلاژن مشکلات بسیار زیادی را به وجود می‌آورد. در این بخش قصد داریم تعدادی از این مشکلات را به شما معرفی کنیم:

  • کمبود کلاژن در پوست:

کلاژن یکی از اجزای بسیار مهم بزرگ‌ترین عضو بدن، پوست است و در انعطاف‌پذیری و آب‌رسانی به پوست نقش بسیار مهمی دارد. به طور کلی 75 درصد پوست از کلاژن تشکیل شده است. این ماده به عنوان جایگزینی برای سلول‌های مرده پوست نیز محسوب می‌شود و علاوه بر این که نقش بسیار مهمی در تقویت پوست دارد، از بروز آکنه و دیگر بیمارهای پوستی جلوگیری می‌کند. از طریق افزایش مقدار این ماده، سلول‌های پوست نیز افزایش پیدا می‌کند.

  • کمبود کلاژن در مو:

شاید برایتان جالب باشد که موها از پروتئینی به نام کراتین ساخته می‌شوند. بدن از طریق آمینواسیدهای مختلف که در بعضی از آن‌ها کلاژن وجود دارد، کراتین می‌سازد. هنگامی که از کلاژن‌ها و دیگر پروتئین‌ها استفاده می‌کنید، بدن آن‌ها را به آمینواسیدهای مختلف تجزیه می‌کند. سپس در ساخت پروتئین‌ها و ترکیبات جدید دوباره از آن‌ها استفاده می‌کند.

  • کمبود کلاژن در دستگاه گوارش:

کمبود کلاژن در این قسمت از بدن باعث ایجاد برخی از بیماری‌ها مانند نشست روده، کولیت اولسراتیو، سندرم روده و کرون می‌شود. این ماده از طریق تسکین پوشش دیواره دستگاه گوارش، به تجزیه ساده‌تر پروتئین و چربی کمک می‌کند. این روزها اگر از درد دستگاه گوارشی خود رنج می‌برید، ممکن است دچار کمبود کلاژن شده باشید.

علائم کمبود کلاژن کدام است؟

نشانه‌های زیر به شما می‌گویند که علائم کمبود کلاژن در چیست.

  1. افزایش چین و چروک:

کلاژن به پوست شما ساختار و استحکام می‌بخشد. با افزایش سن ذخایر کلاژن در بدن رو به تحلیل می‌رود. درنتیجه پوست شل‌تر شده و چین و چروک‌ها بیشتر می‌شوند؛ اگر هیچ اقدامی برای معکوس کردن این روند صورت نگیرد، چین و چروک‌ها به سرعت در تمام بدن پخش شده و منجر به افتادگی پوست می‌شود؛ بنابراین افزایش چین و چروک‌های پوستی در بدن از نشانه‌های کمبود کلاژن و نیاز بدن به دریافت بیشتر این ماده می‌تواند باشد.

  1. درد مفاصل:

غضروف یک بافت نازک بین مفاصل شما است. غضروف از کلاژن ساخته شده است. به همین دلیل می‌توان گفت که کلاژن نقش مهمی در عملکرد و تحرک مفاصل دارد. کمبود کلاژن در بدن موجب بروز اختلال در یکپارچگی و ثبات مفاصل می‌شود. در این صورت ریسک ابتلا به بیماری آرتریت نیز بیشتر خواهد شد. البته درد مفاصل ممکن است دلایل دیگری از جمله کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی نیز داشته باشد. برای کمک به جلوگیری از درد مفاصل توصیه می‌شود تا از مکمل‌های کلاژن ساز استفاده کنید.

  1. فشارخون غیر طبیعی:

سطح پایین کلاژن در بدن باعث فشارخون غیر طبیعی می‌شود. همان‌طور که پیش‌تر اشاره کردیم دیواره رگ‌های خونی از کلاژن ساخته شده است. هنگامی که با افزایش سن سطح کلاژن در بدن کاهش می‌یابد، تنظیم جریان خون برای بدن دشوار می‌شود؛ در نتیجه ممکن است مشکلاتی همچون درد قفسه سینه، خستگی، سردردهای مزمن و سرگیجه به وجود آید. فشارخون پایین اغلب با کمبود کلاژن در بدن همراه است.

روش‌های درمان کمبود کلاژن

روش‌های بسیاری برای درمان کمبود کلاژن وجود دارد. برای درمان این مشکل روش‌های پزشکی استفاده می‌شوند که دارای اثرگذاری بسیار مطمئن و مقرون به صرفه است. به همین دلیل استفاده از این روش‌ها برای افرادی که در پی درمانی مؤثر در کوتاه‌ترین مدت هستند، توصیه می‌شود. کارشناسان این زمینه روش‌های پزشکی را برای درمان کمبود کلاژن به شما توصیه می‌کنند.

  1. کوکتل مزوتراپی رویتاکر مدل هیرکر:

محصولی ساخت کشور فرانسه و دارای تأییدیه‌های وزارت بهداشت CE اروپا می‌باشد. همین مورد تضمین خوبی برای کیفیت و اصالت کالا است. برای مواردی مانند تنظیم ساختار و استحکام مو، جذب مواد مغذی برای رشد مو و غیره است.

  1. فیلردرموفیل 10 سی‌سی:

این فیلر از محصولات زیبایی تولید شده توسط کشور چین می‌باشد و برای کلاژن سازی و جوان‌سازی تمام نقاط صورت به غیر از زیر چشم استفاده می‌شود. البته برخلاف باور بسیاری از افراد، چینی بودن این محصول به معنای کیفیت پایین آن نیست. در واقع این محصول با استفاده از مواد اولیه با کیفیت و استانداردهای سخت‌گیرانه تولید شده و توانسته تأییدیه CE اروپا را به دست بیاورد.

کلام آخر

پوست سالم و جوان خواست همه‌ی انسان‌ها است و اصلی‌ترین راه رسیدن به این خواسته پیشگیری از کمبود کلاژن در پوست است. افزایش چین و چروک، فشارخون غیر طبیعی، درد مفاصل و همچنین دردهای عضلانی از مهم‌ترین علائم کمبود کلاژن در بدن می‌توانند باشند. هرچه تغذیه مناسب‌تری داشته باشید کم‌تر با کمبود کلاژن در بدن خود مواجه می‌شوید. با افزایش سن کلاژن در بدن کم‌تر سنتز می‌شود اما درمان کمبود کلاژن از طریق تغذیه مناسب و مصرف قرص کلاژن ساز امکان‌پذیر خواهد بود.

اشتراک‌گذاری مطلب:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا