داروخانه آنلاین

مصرف مولتیویتامین در بارداری

مصرف مولتی ویتامین در بارداری

فهرست مطالبی که در این مقاله می‌خوانید.

مصرف مولتی ویتامین در بارداری و حتی قبل از آن به عنوان یکی از ضروریات مطرح می‌شود. مولتی ویتامین دارای تمامی مواد معدنی و ویتامین‌هایی است که در این دوران حساس برای رشد و سلامت مادر و جنین ضروری و مهم هستند. با مصرف منظم و به اندازه مشکلاتی مانند: نواقص مادرزادی، تولد نوزاد پیش از موعد و یا نوزاد کم وزن و … برطرف می‌شود. بعد از تولد نوزاد نیز مسائلی مانند رشد وزن و قد کودک، استحکام استخوان‌ها، سیستم عصبی و مغزی کامل و … بهبود پیدا می‌کنند. در نتیجه اهمیت مصرف مولتی ویتامین در بارداری بسیار بالا است و از بسیاری از عوارض جلوگیری می‌کند؛ ولی باید مواردی مانند زمان مصرف مولتی ویتامین بارداری و دوز مناسب آن توسط پزشک تعیین شود، همچنین باید از مصرف بیش از حد نیاز خودداری نموده و به اندازه کمبودهای بدن از این مکمل‌ها بهره گرفت.

ضرورت استفاده از مولتی ویتامین در دوران بارداری

مصرف مولتی ویتامین در بارداری یکی از مهم‌ترین مسائلی است که باید توسط مادر مورد توجه قرار گیرد. مسائلی مانند کم وزنی جنین و یا نواقص مادرزادی نیز با کمک مصرف این مکمل‌ها برطرف می‌شود. همچنین مصرف مولتی ویتامین ها احتمال زایمان زودرس را نیز به شدت کاهش می‌دهد. این مکمل باعث می‌شود تا مشکلات دوران بارداری مانند مسمومیت حاملگی به طرز چشمگیری کاهش پیدا کرده و سلامت مادر و جنین را تضمین نماید. مکمل مولتی ویتامین دارای انواع ویتامین‌ها و مواد مغذی است که بدن فرد نمی‌تواند از طریق رژیم غذایی آن را تأمین نماید.

به خصوص در دوران بارداری به علت مشکلات گوارشی ممکن است مادر نتواند از رژیم درستی پیروی کند یا افزایش حجم غذا باعث چاقی مادر می‌شود و مجبور است از غذای کمتری استفاده و در نتیجه نتواند املاح و ویتامین‌ها را برای خود و جنین تأمین نماید؛ در این صورت به اهمیت مصرف مولتی ویتامین در بارداری پی می‌بریم و به لزوم استفاده از آن را تاکید می‌کنیم.

مصرف مولتی ویتامین در بارداری چه تاثیری دارد؟

مصرف مولتی ویتامین در بارداری باعث می‌شود تا ویتامین‌ها و املاح معدنی زیر به بدن مادر برسد. این مواد عبارت‌اند از:

ویتامین آ:

برای تکامل بافت رحم، تقویت سیستم ایمنی بدن و نیز جلوگیری از بروز ناهنجاری‌های تنفسی مادرزادی در جنین مؤثر است.

ویتامین بی1:

برای تکامل سیستم عصبی نوزاد و انقباض عضلات نقش مهمی دارد.

ویتامین بی2:

برای کنترل هورمون‌های بدن مادر، جلوگیری از زردی نوزاد و نیز مشکلاتی مانند پرفشاری و دیابت بارداری مؤثر است.

ویتامین بی3:

برای تکامل مغز و غشای مخاطی و نیز بهبود وضعیت مادرانی که دچار تهوع صبحگاهی می‌شوند و یا ریزش موی زیاد دارند، باید مورد مصرف قرار گیرد.

ویتامین بی6:

برای تشکیل گلبول‌های قرمز و تبدیل مواد غذایی به انرژی مورد نیاز مؤثر است.

ویتامین بی9:

برای شکل‌گیری سیستم عصبی نوزاد نقش حیاتی دارد.

 ویتامین بی12:

برای تشکیل گلبول‌های قرمز، رشد مغز، نخاع و تقویت سیستم عصبی نوزاد بسیار مهم است.

ویتامین سی:

برای بالا بردن سلامت لثه‌ها، دندان و استخوان‌ها و تیز بهبود روند تکاملی پوست، استخوان، غضروف و ماهیچه باید مورد استفاده قرار گیرد.

ویتامین دی:

سلامت استخوان‌ها، دندان و نیز تقویت سیستم بینایی در نوزاد مهم است.

ویتامین ای:

برای جلوگیری از آسیب‌های عروقی و نیز پاره شدن کیسه آب در مادر و زایمان زودرس نقش مهمی دارد. همچنین این ویتامین باعث می‌شود تا خون در رگ‌ها به صورت صحیح و آسان حرکت نماید.

آهن:

برای عملیات خون‌رسانی، رساندن اکسیژن به جنین و نیز تنظیم آنزیم‌ها و تنفس سلولی نقش پررنگی دارد.

زینک:

برای افزایش ضخامت آندومتر و نیز جلوگیری از ریزش مو اهمیت دارد.

کلسیم:

برای شکل‌گیری استخوان‌ها و دندان‌ها بسیار مهم است.

سلنیوم:

برای تکامل قلب و ریه جنین و کمک به عملکرد طبیعی غده تیروئید اهمیت دارد.

کروم:

برای تنظیم انسولین خون مادر و نیز کمک به تجزیه چربی‌ها، کربوهیدرات و پروتئین‌ها و تبدیل آن‌ها به انرژی باید مصرف شود.

امگا3:

برای رشد جنین و سیستم مغزی کودک، جلوگیری از زایمان زودرس و نیز کمک به بهبود سیستم بینایی نقش زیادی دارد.

چه زمانی مصرف مولتی ویتامین بارداری را شروع کنیم؟

در مورد زمان شروع مصرف مکمل مولتی ویتامین بهتر است ابتدا با پزشک خود مشورت نمایید؛ زیرا با توجه به اهمیت مصرف مولتی ویتامین در بارداری، مصرف دوز مناسب و زمان درست مصرف مورد توجه بیشتری است. معمولاً مولتی ویتامین حاوی اسید فولیک و ویتامین دی باید قبل از بارداری مصرف شوند؛ زیرا روی سلامت ارگان‌های مهم بدن نوزاد مانند سیستم عصبی و سلامت استخوان‌ها تأثیر مستقیم می‌گذارند. از طرفی مصرف برخی مولتی ویتامین‌ها باید بعد از بارداری و با توجه به کمبود بدن انجام شود؛ مانند آهن که بهتر است از پایان ماه چهارم بارداری به صورت روزانه مصرف و تا سه ماه بعد از زایمان نیز ادامه پیدا کند. مصرف اسید فولیک باید بعد از زایمان نیز ادامه پیدا کند تا دوز مورد نیاز کودک از طریق شیر مادر تأمین گردد.

در کل می‌توان گفت مصرف مولتی ویتامین بارداری بهتر است از هفته 12 یا 16 بنا به تشخیص پزشک آغاز و تا زمانی که لازم است مورد مصرف قرار گیرد. در این بین باید دوز مناسب و زمان مصرف مولتی ویتامین بارداری با پزشک هماهنگ شود؛ زیرا عوارض مصرف مازاد بر نیاز نیز بالا بوده و روی سلامت جنین تأثیر منفی می‌گذارد.

کلام آخر

اهمیت مصرف مولتی ویتامین در بارداری با توجه به حساسیت و اهمیت این دوران و تأثیر مستقیم روی سلامت مادر و جنین بسیار بالا است. عدم رسیدن ویتامین‌ها و املاح معدنی به بدن مادر، روی رشد جنین تأثیر منفی گذاشته و ممکن است حتی به بروز بسیاری از نواقص مادرزادی ختم شود. از طرفی مصرف مولتی ویتامین می‌تواند از بروز مشکلاتی مانند زایمان زودرس، تولد نوزاد کم وزن و یا نوزاد با نواقص مادرزادی جلوگیری نماید. وجود انواع ویتامین‌ها مانند ویتامین بی 6 و ویتامین سی، دی و … و نیز املاحی مانند آهن و کلسیم در سلامت جنین نقش پررنگی دارد؛ ولی بهتر است زمان مصرف مولتی ویتامین بارداری و دوز مناسب توسط پزشک تعیین شود و از مصرف خودسرانه این مکمل‌ها خودداری گردد.

اشتراک‌گذاری مطلب:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا