داروخانه آنلاین

مکمل کلاژن چه تاثیری دارد

آیا استفاده از مکمل ‌های کلاژن واقعا در جوان‌سازی پوست تاثیر دارد؟

فهرست مطالبی که در این مقاله می‌خوانید.

مکمل کلاژن یکی از مهم‌ترین ترکیباتی است که برای حفظ سلامت پوست، مو و ناخن مورد استفاده قرار می‌گیرد. کلاژن یک نوع پلی‌پپتید و پروتئین است و در تمامی بافت‌های بدن از جمله غضروف‌ها، بافت‌های همبند، ماهیچه، قرنیه چشم، دندان و استخوان به میزان لازم وجود دارد. ولی برخی مواقع این مقدار پاسخگوی نیاز بدن نیست و باید از مکمل‌های غذایی از جمله مکمل کلاژن نیز کمک گرفت. این مکمل‌ها تا حدود زیادی می‌توان سلامت پوست، مو و ناخن را تأمین و نیاز آن‌ها را برطرف نمایند. کمبود این ترکیب باعث ریزش مو، ایجاد چین و چروک، شکنندگی ناخن‌ها و در کل عدم سلامت عمومی این نواحی می‌گردد؛ زیرا بخش عمده‌ای از این نواحی از کلاژن ساخته شده است.

مکمل کلاژن چیست و چه تأثیری بر بدن دارد؟

این مکمل‌ها برای برطرف کردن کمبود بدن نسبت به پروتئین و کلاژن تولید می‌شوند. در این مکمل‌ها که معمولاً از هیدرولیز کلاژن حیوانی به دست می‌آیند، مولکول‌های کلاژن حیوانی شکسته و سپس تبدیل به پپتید می‌شود تا بدن بتواند به راحتی آن را جذب نماید. از آنجایی که کلاژن برای قسمت‌های مختلف بدن از جمله پوست، مو و ناخن حیاتی است نیاز است در صورت کمبود بدن از این مکمل‌ها استفاده شود. شکل این داروها به صورت قرص، کپسول و یا پودر بوده و در بازار موجود است. یکی از مهم‌ترین سؤالاتی که مطرح می‌شود این است که آیا این مکمل‌ها برای بدن مفید هستند و واقعاً تأثیری روی آن دارند؟ باید گفت با نتایجی که به دست آمده، این مکمل‌ها می‌توانند نقش مؤثری در بهبود ساختار پوست و سایر ارگان‌های بدن داشته باشد.

استفاده درست از مکمل‌های کلاژن، زیبایی را به پوست، مو و ناخن‌های شما هدیه می‌دهد.

این ماده می‌تواند خاصیت کشسانی پوست را بهبود ببخشد. در نتیجه باعث باز شدن چین و چروک‌ها و نیز جلوگیری از ایجاد آن‌ها می‌شود. همچنین رطوبت مورد نیاز پوست و مو را در اختیار آن قرار می‌دهد که باعث شاداب‌تر نشان دادن این قسمت‌ها می‌شود. این مکمل‌ها ایمن هستند و عوارضی برای بدن ندارند. با مصرف آن‌ها پروتئین مورد نیاز بدن تأمین و دستگاه گوارش آن را به آمینواسیدهای مورد نیاز بدن تبدیل می‌کند. از طرفی این مواد توسط دستگاه گوارش به قطعات کوچکی تبدیل می‌شوند تا به راحتی توسط روده جذب و در اختیار ارگان‌های مختلف بدن قرار گیرند.

آیا از مکمل‌های کلاژن استفاده کنیم؟

در پاسخ به این سؤال باید گفت میزان نیاز بدن به کلاژن باید توسط پزشک مورد بررسی قرار گیرد. پزشک معالج با در نظر گرفتن فاکتورهایی مانند سن، وضعیت بدنی، آلرژی‌های دارویی و نیز میزان رطوبت پوست تشخیص می دهد که آیا نیاز به مصرف هست؟ یا اینکه چه مقدار باید از مکمل کلاژن ساز استفاده شود؟ در نتیجه این موضوع بستگی به نظر پزشک دارد و بهتر است قبل از مصرف مشاوره‌های لازم را انجام دهید تا از میزان نیاز خود به این کلاژن باخبر شوید. در برخی موارد که میزان نیاز بدن کم است، می‌توان با اصلاح روش زندگی و نیز نوع تغذیه این کمبودها را جبران نمود.

عوامل کاهش تولید کلاژن در بدن

یکی دیگر از مواردی که می‌تواند در بهبود وضعیت بدن و نیاز آن به کلاژن کمک‌کننده باشد، اطلاع از عواملی است که باعث کاهش تولید آن در بدن می‌شوند. این عوامل عبارت‌اند از:

  • افزایش سن
  • ایجاد چین و چروک و افتادگی پوست
  • رژیم‌های غذایی ناسالم و خوردن انواع غذاهای شیرین و سرشار از قند و مشکلات گوارشی
  • مصرف دخانیات بخصوص سیگار
  • عوامل محیطی مانند قرار گرفتن زیاد در معرض نور خورشید و هوای آلوده

در نتیجه در مواردی مانند بالا رفتن سن که غیرقابل‌کنترل است، بهتر است از مکمل کلاژن استفاده شود تا کمبود آن جبران شود.

تأثیر مکمل کلاژن بر روی پوست، مو و استخوان

کلاژن باعث می‌شود تا پوست حالت ارتجاعی داشته و شاداب به نظر برسد. همچنین امانند چسب است و بافت‌ها و استخوان‌ها را سفت و محکم نگه می‌دارد. با افزایش سن و نیز دیگر عوامل که اشاره شد، کمبود تولید کلاژن در بدن ایجاد می‌شود و استفاده از مکمل کلاژن یکی از راهکارها برای جبران این کمبود است. مکمل کلاژن ساز می‌تواند پیری پوست را به تعویض بی اندازد. در نتیجه میزان چین و چروک‌های پوست را کاهش می دهد. از طرفی باعث تقویت سنتز پوستی نیز می‌شود.

کلام آخر

کلاژن یکی از پروتئین‌های مهم بدن است که در ساختار پوست، مو، ناخن، بافت‌های همبند، غضروف‌ها، رگ‌های خونی و نیز استخوان‌ها موجود است. این ماده حدود 30 درصد از پروتئین‌های بدن را تشکیل می‌دهد. ولی با بالا رفتن سن و عوامل محیطی و تغذیه‌ای، میزان تولید آن نیز کمتر می‌شود. این موضوع باعث می‌شود تا درد مفاصل، استخوان‌ها و نیز چین و چروک‌های پوستی افزایش پیدا کند. مصرف مکمل کلاژن می‌تواند کمبود این پروتئین را در بدن جبران نماید. البته میزان مصرف آن توسط پزشک و بر اساس بررسی فاکتورهای لازم تعیین می‌شود.

اشتراک‌گذاری مطلب:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا