داروخانه آنلاین

بیوتین چیست

خواص و عوارض بیوتین و هرآنچه باید از B7 بدانید

فهرست مطالبی که در این مقاله می‌خوانید.

بیوتین چیست؟ بیوتین یا ویتامین B7 یکی دیگر از ویتامین های گروه B بوده و فواید زیادی برای ارگان های مختلف بدن دارد. b7 جزو ویتامین های محلول در آب به شمار می رود و در نتیجه در بدن ذخیره نمی شود؛ مانند سایر ترکیبات بایستی از مواد غذایی و در صورت نیاز از مکمل های دارویی، کمبود آن را جبران نمود. بسیاری از سیستم های بدن مانند پوست، اعصاب، سیستم گوارشی، قلب و عروق و … برای انجام فعالیت های خود به این ماده مغذی نیاز دارند. منابع غذایی زیادی هستند که حاوی ویتامین B7 هستند. از جمله انواع گوشت ها، سویا، جگر، زرده تخم مرغ، انواع آجیل مانند گردو و بادام، انواع حبوبات، میوه هایی مانند موز و سیب زمینی شیرین و … را می توان نام برد. بهتر است برای جذب بهتر و نیز فعالیت بیشتر بیوتین برای بدن، این غذاها به صورت آبپز و یا خام مصرف شوند.

خواص بیوتین

بیوتین برای حفظ سلامت عمومی بدن و نیز بالا بردن و بهبود عملکرد قسمت های مختلف بدن لازم و ضروری است. از جمله خواص و فواید مصرف این ماده مغذی می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

خواصی که بیوتین برای موها و ناخن ها دارد

بیوتین می تواند باعث بالا بردن پروتئین لازم برای حفظ ریشه موها گردد و همچنین از ریزش مو جلوگیری کرده و به نرمی و شادابی آن ها کمک می کند. همچنین این ماده مغذی برای افزایش ضخامت ناخن ها و نیز جلوگیری از شکنندگی و قاشقی شدن آن ها نقش مهمی دارد.

فواید بیوتین برای پوست

سلول های پوستی یکی دیگر از نقاط بدن هستند که با کمک بیوتین می توان آن ها را ترمیم نمود. این ویتامین باعث می شود تا عملکرد سلول های عصبی بخصوص پوست اصلاح و بهبود پیدا کند.

بیشتر بخوانید: آیا بیوتین باعث جوش و آکنه می‌شود؟

تاثیر بیوتین بر روی سوخت و ساز بدن

در این قیمت از مقاله بیوتین چیست به تاثیر آن بر سوخت و ساز بدن می‌پردازیم. ویتامین های گروه B تاثیر زیادی در افزایش متابولیسم و سوخت و ساز بدن دارند. در این میان ویتامین B7 نقش مهم تری داشته و در تبدیل مواد غذایی به انرژی مفید است. همچنین این ماده می تواند چربی ها، کربوهیدرات و پروتئین را به انرژی تبدیل و در اختیار سلول های بدن قرار دهد. این ماده می تواند به آنزیم های تجزیه کننده در این زمینه کمک کرده و باعث شکستن و تجزیه درست مغذی ها شود. گلوکونئوژنز یکی از این فرایندها برای تأمین گلوکز از اسیدهای آمینه با کمک آنزیم های حاوی بیوتین است. همچنین بیوتین به آنزیم هایی که برای تولید اسیدهای چرب در بدن فعالیت می کنند، کمک کرده و باعث بالا رفتن عملکرد آن ها می شود.

تحقیقات نشان می‌دهد که بیوتین به بهبود آب‌رسانی، صافی و ظاهر پوست کمک می‌کند. علاوه بر این، می‌تواند ناخن‌ها را تقویت کرده و باعث رشد سریع‌تر آن‌ها شود.

فواید بیوتین برای افراد مبتلا به قند خون

افرادی که دچار دیابت نوع 2 هستند و از انسولین استفاده می کنند، معمولا با مصرف بیوتین وضعیت بهتری پیدا می کنند؛ زیرا ویتامین B7 از طریق تنظیم قند خون و نیز تبدیل کربوهیدرات دریافتی به انرژی، سطح این ماده را در بدن کاهش می دهد.

تاثیر بیوتین در درمان بیماری ام اس

بیماری ام اس یکی از بیماری های خود ایمنی است که باعث آسیب به نخاع، مغز و چشم می‌شود. پوشش محافظی به نام میلین در این بیماری آسیب می بیند، زیرا باعث حفاظت از رشته های عصبی داخل این مناطق می شود. در پاسخ به این سوال که بیوتین چیست باید گفت: بیوتین باعث تولید میلین بیشتر و درنتیجه باعث محافظت بیشتر از این رشته‌های عصبی می شود. با استفاده این گروه از افراد از این ماده مغذی، شاهد کاهش روند رشد بیماری و در نتیجه بهبود عملکرد بیمار خواهیم شد.

از دیگر خواص بیوتین می توان به موارد زیر نیز اشاره کرد:

  • کاهش سطح کلسترول خون
  • کاهش درد عضلانی بخصوص برای افرادی که تحت دیالیز قرار می گیرند.
  • بهبود عملکرد و تقویت سیستم ایمنی بدن
  • کمک به بیماران قلبی عروقی
  • جلوگیری از آسیب به DNA

عوارض مصرف بیش از اندازه بیوتین

ویتامین ها جزو مواد مغذی مهم و مفید برای سلول های بدن هستند. معمولا این مواد بی ضرر بوده و همه افراد می توانند از آن ها استفاده نمایند. ولی در برخی افراد ممکن است عوارضی را به همراه داشته باشد که بهتر است قبل از مصرف با پزشک خود مشورت نمایند. پزشک با بررسی وضعیت موجود و اینکه آیا بدن نیاز به این ویتامین دارد یا خیر؟ دوز مناسب را تعیین می کند. در این صورت کمترین عوارض نیز از بین خواهد رفت. افرادی که مصرف روزانه تخم مرغ دارند و مقدار مصرفی آن ها از دو عدد بیشتر است، بایستی قبل از مصرف بیوتین با پزشک مشورت نمایند. همچنین افراد سیگاری، افرادی که تحت دیالیز قرار دارند، افرادی که داروهای اعصاب و روان مصرف می نمایند، کسانی که آنتی بیوتیک مصرف می کنند نیز جزو این دسته هستند.

برای خانم های باردار و نیز کسانی که دچار بیماری های خاص بوده و داروها و درمان های خاصی دریافت می نمایند، باید دقت بیشتری کنند. مادران باردار بهتر است قبل از مصرف هر ویتامین با پزشک خود مشورت و در مورد عوارض احتمالی آن ها نیز تحقیق نمایند؛ زیرا سلامت جنین مهم ترین مساله بوده و ممکن است عوارضی به همراه داشته باشد که غیر قابل جبران باشد؛ در کل باید گفت بیوتین جزو ویتامین های بی خطر است، ولی اگر عوارضی از جمله مشکلات گوارشی مانند اسهال و یا حالت تهوع، واکنش های آلرژیک، تنگی نفس، تورم در ناحیه صورت، زبان، لب و گلو را احساس کردید مصرف دارو را قطع و سریعا به پزشک مراجعه نمایید. این عوارض نادر بوده و در موارد محدودی اتفاق می افتد.

آیا مصرف ویتامین B7 باعث چاقی می شود؟

با توجه به عملکرد بیوتین و تاثیر آن در بالا بردن سوخت و ساز بدن، احتمال اینکه این دارو باعث افزایش وزن گردد، بسیار کم است. البته نمی توان این موضوع را به قطعیت رد کرد، زیرا سیستم بدنی افراد متفاوت بوده و ممکن است تحت شرایطی این مشکل پیش آید. در نتیجه بهتر است اگر در این خصوص مساله ای دارید، قبل از شروع مصرف با پزشک خود مشورت نمایید. پزشک با بررسی پارامترهای لازم در این خصوص تصمیم گیری و دوز مناسب مصرف را تعیین می کند.

تاثیر B7 در کاهش وزن

بیوتین با بالا بردن متابولیسم بدن و تجزیه چربی ها، کربوهیدرات و پروتئین به انرژی می تواند عامل مهمی در کاهش وزن و لاغری به حساب بیاید. البته بهتر است اگر این دارو را برای کاهش وزن مصرف می کنید، قبلا با پزشک در این زمینه مشورت نمایید؛ زیرا ممکن است مصرف مازاد بر نیاز بدن، عوارضی را به همراه داشته باشد.

کلام آخر

در این مقاله در مورد این که بیوتین چیست و خواص بیوتین صحبت کردیم. بیوتین به عنوان یکی از ویتامین های محلول در آب، بایستی از طریق مواد غذایی تامین شود؛ زیرا بدن انسان امکان تولید آن را ندارد. تبعیت از رژیم غذایی سالم و حاوی تمامی ویتامین ها می تواند میزان مورد نیاز بدن را تامین نماید. اگر در شرایط خاصی هستید و نیاز به دوز بیشتر دارو دارید، بهتر است ضمن مشورت با پزشک از مکمل های دارویی کمک بگیرید. ویتامین B7 برای ارگان های مهم بدن از جمله قلب، سیستم عصبی و سیستم گوارشی مفید بوده و نقش مهمی در سلامت پوست، ناخن و موها دارد. در مقاله بیوتین چیست به مواد غذایی حاوی بیوتین از جمله سیب زمینی شیرین اشاره شد. این محصول می تواند روزانه نیاز بدن را تامین نماید. البته بهتر است مواد غذایی را به صورت خام یا آب‌پز مصرف نمایید.

اشتراک‌گذاری مطلب:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا