بیوتین یکی از ویتامینهای گروه بی است که با نام بی7 شناخته میشود. علت این نامگذاری نیز رابطهای است که بین بیوتین، جوش، مشکلات پوستی و نیز مو و ناخن وجود دارد. این ویتامین باعث بهبود عملکرد سوخت و ساز بدن نیز میشود و تأثیر زیادی در متابولیسم کلی و سلامت عمومی دارد. این ویتامین به صورت طبیعی توسط باکتریهای مفید روده تولید و در اختیار سلولهای بدن قرار میگیرد. بیوتین جزو ویتامینهای محلول در آب است و در اکثر مواد غذایی یافت میشود. مواد غذایی حاوی این ویتامین شامل گل کلم، ماهی سالمون، موز، سویا، جگر گوسفند و … است. تأثیر بیوتین بر جوش به دلیل تولید کلاژن بیشتر برای سلامت پوست، مو و ناخن است و مصرف آن برای این نواحی بدن لازم و ضروری است. اگر تصمیم دارید مزایای بیوتین برای جوش را بدانید ما را همراهی کنید.
تأثیر بیوتین بر پوست صورت
امروزه بیوتین به عنوان یکی از ویتامینها مؤثر در سلامت پوست، مو و ناخن مطرح میشود. مصرف بیوتین برای جوش و درمان آن به واسطه خصوصیات و ویژگیهایی است که این ویتامین در خود دارد؛ زیرا میتواند چربیها و کربوهیدرات موجود در غذاها را تبدیل به انرژی نموده و نیز پروتئین تولید کند. پروتئین تولید شده نقش مهمی در کلاژن سازی پوست داشته و سلامت آن را تضمین میکند. بیوتین میتواند باعث کاهش لکهای پوستی و از بین رفتن جوشهای صورت شود. همچنین از دیگر اثرات این ویتامین میتوان به پیشگیری از عفونتهای قارچی، خشکی و ترکخوردگی پوست اشاره کرد. این ویتامین به دلیل خواصی که در خود دارد برای جلوگیری از پیری پوست مفید بوده و میتواند آب و رطوبت مورد نیاز پوست را تأمین نماید. به واسطه مصرف منظم و اندازه این ویتامین میتوان باعث جوانسازی پوست شد.
بیشتر بخوانید: بیوتین در چه مواد غذایی وجود دارد؟
تأثیر بیوتین بر جوش
تأثیر بیوتین بر جوش بر کسی پوشیده نیست و همانطور که توضیح دادیم ویتامین بی 7 یا بیوتین یکی از ویتامینها بسیار مؤثر در کاهش مشکلات پوستی است. در مورد نقش بیوتین و جوش صورت باید گفت که این ویتامین میتواند مانع بزرگی در ایجاد جوشهای پوستی باشد. ولی مصرف آن باید زیر نظر پزشک انجام شود تا عوارضی را برای بدن به همراه نداشته باشد. جوش صورت یکی از مشکلاتی است که اغلب زنان و مردان در سنین مختلف آن را تجربه میکنند. سلامت پوست و رساندن مواد مغذی به آن از جمله بیوتین میتواند در پیشگیری از ایجاد جوش بسیار کمککننده باشد. لکههای پوستی که با نام آکنه شناخته میشوند نیز در نتیجه عدم سلامت پوست و نرساندن ویتامینهای مناسب به آن ایجاد میشود.
تحقیقات نشان میدهند که مکملهای بیوتین و اسید پانتوتنیک میتوانند به درمان جوش صورت کمک کنند.
برخی از جوشها یا آکنهها نیز در اثر انباشته شدن چربی در قسمتهای مختلف بدن بخصوص در کبد ایجاد میشوند. بیوتین با تجزیه این چربیها و پیشگیری از انباشت آنها، نقش مؤثری در کاهش این عوارض دارد. البته مصرف این ویتامین نیز باید بر اساس نیاز بدن باشد. مصرف بیش از حد ویتامینها ممکن است عوارضی را به همراه بیاورد. هرچند بیوتین جزو ویتامینهای محلول در آب بوده و مازاد آن دفع میشود، ولی باید بنا بر نظر پزشک مصرف شود؛ زیرا عوارضی مانند جوش صورت ممکن است در اثر استفاده بیرویه از این ویتامین ایجاد شود که بیشتر در ناحیه چانه و امتداد فک خود را نشان میدهند. بنابراین با این که این ویتامین خود برای سلامت پوست بسیار مفید است، ولی مصرف بیش از حد نیاز بدن نیز عوارضی را برای پوست به همراه میآورد.
مواد غذایی حاوی بیوتین
با توجه به رابطه بین بیوتین و جوش صورت و نقش مهم آن در مقابله با بروز این عارضه، اطلاع از منابع غذایی یا مکملهایی که حاوی این ویتامین هستند بسیار مهم است. بیوتین توسط باکتریهای روده ساخته میشود و جزو ویتامینهایی است که باید توسط مواد غذایی نیز وارد بدن شوند. زیرا دوز مورد نیاز این ویتامین توسط بدن تأمین نمیشود. مواد غذایی حاوی مقدار مناسب این ویتامین عبارتاند از:
دانهها، آجیل و مخمر
مخمر آبجو و سایر مخمرهای غذایی منابع زیادی از این ویتامین را دارند. برای تأمین میزان مورد نیاز میتوانید از غلات سبوسدارد و انواع آجیلها نیز کمک بگیرید. نان سبوسدار و نیز بادامزمینی و گردو منابع خوبی از این ویتامین را در خود دارند.
زرده تخممرغ و محصولات لبنی
زرده تخممرغ یکی دیگر از منابع غذایی است که ویتامین بی 7 دارد. البته سفیده تخممرغ دارای پروتئین دیگری به نان آویدین است که این پروتئین از جذب بیوتین جلوگیری میکند. لبنیات از جمله شیر و پنیر نیز از منابع تأمین ویتامین بی 7 به شمار میروند.
انواع گوشتها و حبوبات
گوشتهای سفید و قرمز نیز منابع خوبی برای تأمین بیوتین مورد نیاز بدن به شمار میروند. از آنجایی که مصرف بیوتین و جوش نزدن با هم رابطه مستقیمی دارند، بهتر است به میزان مناسب از گوشتهای قرمز، جگر گوسفند، کلیه و … و نیز گوشتهای سفید از جمله ماهی سالمون و ساردین مصرف نمایید. زیرا این مواد غذایی میتوانند به مقداری که نیاز دارید، بیوتین در اختیار ارگانهای مهم بدن قرار دهند. برای اثربخشی بهتر بیوتین بر جوش میتوانید از انواع حبوبات مانند لوبیا و نخود سیاه نیز در رژیم غذایی خود کمک بگیرید.
انواع میوهجات و سبزیجات
سبزیجات مقدار زیادی ویتامین بی 7 دارند، از آن جمله میتوان به گل کلم، آووکادو . … اشاره کرد. میوهجاتی مانند موز، تمشک و .. نیز منبع خوبی از این ویتامین به شمار میروند.
برای خرید قرص بیوتین از بهترین برندها میتوانید از سایت داروخانه آنلاین دراکت به همراه مشاوره رایگان به راحتی اقدام نمائید.
کلام آخر
در این مقاله درباره تأثیر بیوتین بر جوش صورت صحبت کردیم. بیوتین و جوش، مشکلاتی که برای پوست صورت و بدن ایجاد میشود به واسطه عدم رساندن ویتامینها و مواد معدنی مناسب و نیز عدم مراقبت از آن است. مصرف ویتامینهایی مانند بیوتین در این زمینه بسیار کمککننده است. مصرف ویتامین بی 7 یا بیوتین و جوش صورت رابطه مستقیمی با هم دارند و میتوان گفت تأمین این ویتامین باعث محو شدن گوشها و نیز آکنه از پوست میشود. البته مصرف آن باید بر اساس نیاز بدن باشد و این مورد توسط پزشک تعیین میشود. برای تأمین ویتامین بی 7 میتوان از منابع غذایی مانند انواع گوشتها، میوهجات، سبزیجات و نیز حبوبات کمک گرفت. زیرا این مواد هرکدام دوز مناسبی از این ویتامین محلول در آب را در خود دارند.
در داروخانه آنلاین دراکت شما میتوانید به راحتی اقدام به خرید قرص مولتی ویتامین مینرال نمائید.
سوالات متداول
آیا بیوتین تنها به تنهایی کافی است یا نیاز به مصرف سایر مکملهای ویتامینی دارد؟
برای تامین ویتامینهای گروه B مثل B5 و B7 که جزو ویتامینهای محلول در آب محسوب میشوند بهتر است هر فرد نیز روزانه 2 تا 5 میلیگرم بیوتین استفاده نماید ودرکل بزرگسالان روزانه به 30 میکروگرم بیوتین نیاز دارند البته شما برای تامین دیگر ویتامین های بدن می توانید از مکمل های دیگری نیز استفاده کنید.
آیا بیوتین برای همه افراد مناسب است؟
مصرف قرص بیوتین برای افراد بالای ۱۲ سال مجاز است وافرادی که به صورت منظم دارو مصرف میکنند نیز باید جانب احتیاط را رعایت کرده و بطور مثال برخی داروهای صرع باعث کاهش جذب بیوتین غذا میشوند و همچنین در بارداری و شیردهی بهتر است دوز مصرفی با مشورت پزشک باشد .