داروخانه آنلاین

تاثیر خواب بر سلامت پوست

تاثیرات شگفت انگیز خواب کافی بر سلامت پوست صورت

فهرست مطالبی که در این مقاله می‌خوانید.

آیا همه با دیدنتان از مشاهده چشم‌های گود رفته‌تان تعجب می‌کنند؟ آیا چین و چروک‌ها و خطوط ریز در پوست صورتتان هویداست؟ پوست رنگ پریده‌تان آزارتان می‌دهد؟ اینها می‌توانند یکی از ده‌ها تاثیر کم خوابی بر پوست صورتتان باشد. پوست در طول روز فعالیت زیادی داشته و با عوامل آسیب رسان زیادی نظیر آلودگی‌ها، رادیکال آزاد و… مقابله می‌کند. بنابراین خواب شب بهترین فرصتی است که در آن سلول‌های پوستی خود را بازیابی کنند. تاثیر خواب بر پوست در مقایسه با انواع محصولات مراقبتی بسیار بیشتر بوده و خواب کافی و مناسب کم هزینه‌ترین راه برای داشتن پوستی سالم و شاداب است. در این مقاله ارتباط خواب و پوست سالم را مورد بررسی قرار داده و ویژگی‌های خواب باکیفیت برای حفظ سلامتی و زیبایی پوست را بیان خواهیم نمود.

تاثیر خواب بر پوست صورت بسیار پررنگ است!

تاثیر خواب بر پوست صورت کمتر از محصولات مراقبتی گران قیمتی نیست که ماهانه پول زیادی بابت خرید آنها می‌پردازید. شب‌ها فرصتی برای آرامش و خوابیدن است تا نه تنها سلول‌های پوستی، که تمامی ارگان‌های بدن به بازسازی و تجدید قوای خود بپردازند.

از آن‌جایی که پوست خارجی‌ترین لایه بدن محسوب شده و در برخورد با دیگران اولین چیزی است که به نظر می‌رسد، تاثیر کم خوابی بر پوست به وضوح مشاهده می‌شود. هنگام خواب فعالیت ارگان‌های پرکاری همچون دستگاه گوارش و عضلات به حداقل رسیده و نیاز به گردش خون در این اندام ها کاهش می‌یابد. این وضعیت بهترین فرصت برای خونرسانی بیشتر به سلول‌های پوستی است تا اثرات مخرب رادیکال‌های آزاد (ناشی از آلودگی‌های محیطی و اشعه نور خورشید) توسط سیستم ایمنی از بین برود. تاثیر کم خوابی بر پوست از آنجایی معلوم می‌شود که فرد با نخوابیدن خود فرصت کافی برای بازسازی را به سلول‌های پوستی نمی‌دهد. در واقع از آنجایی که حرکات صورت در خواب به حداقل می‌رسد، کلاژن و الاستین موجود در پوست این فرصت را پیدا می‌کنند تا در کنار خون زیادی که در پوست جریان دارد، به ترمیم و بازسازی سلول‌های پوستی بپردازند.

تاثیر کم خوابی بر پوست

اگر به هر دلیلی مثل نوشیدن کافئین زیاد، خواب زیاد در طول بعدازظهر، انجام کارهای عقب مانده و…. تا دیر وقت بیدار می‌مانید، بهتر است همین الان برای از بین نرفتن پوستتان این کار را متوقف کنید! تاثیر دیر خوابی و کم خوابی بر پوست عبارتند از:

  • افتادگی پلک‌ها
  • ورم کردن چشم‌ها
  • رنگ پریدگی صورت
  • پیری زودرس پوست
  • ظاهر شدن چین و چروک‌های ریز
  • ایجاد یا تشدید حلقه سیاه دور چشم
  • عمیق شدن شیار بین بینی و گوشه لبها
  • بروز آکنه
  • دهیدراتاسیون پوست
بیشتر بخوانید  تاثیر مواد آرایشی بر پوست و مضرات آن!

بهترین زمان خواب برای پوست

زمانی که صحبت از سلامت پوست به میان می‌آید، خواب به عنوان مهم‌ترین عامل مطرح می‌شود. داشتن یک خواب خوب و استراحت شبانه کافی فرصت لازم برای تجدید قوا و بازسازی را در اختیار ارگان‌های بدن از جمله پوست قرار می‌دهد. در طول شب سلول‌های پوستی وارد فاز ترمیم و بازیابی می‌شوند. با فرصتی که خواب برای سلولها فراهم می‌کند، آسیب‌های وارده به پوست ترمیم شده، سلول‌های جدید تولید گردیده و سموم از بین می‌روند. اما ارتباط خواب و پوست چگونه است؟ هورمون رشدی که در طول شب در بدن ترشح می‌شود، برای سلول‌های مغزی و بافت پوست بسیار مفید است. بهترین زمان خواب برای پوست بین ساعات 10 شب تا 5 صبح است. ترشح هورمون رشد از حدود ساعت 9 شب آغاز شده و هرچه ساعت خواب شبانه تان به این ساعت نزدیکتر باشد، پوست زیباتر و سالم‌تری خواهید داشت.

دقت داشته باشید هر بزرگسالی به 7 تا 9 ساعت خواب شبانه احتیاج دارد. اگر به هر دلیلی شب‌ها دیر به رختخواب می‌روید و اعتقاد دارید با دیرتر بیدار شدن، کمبود خواب خود را جبران می‌کنید سخت در اشتباهید! شاید از نظر تعداد ساعت خواب کاملی داشته باشید اما کیفیتی که خواب شب دارد، قابل قیاس با خواب روز نیست.

علاوه بر ترشح هورمون رشد در ساعات ابتدایی، تغییرات زیر نیز در خواب شبانه متصور است:

  • دفع مواد سمی در حال دفع از کبد بین ساعات 11 تا 1 شب
  • سم زدایی کیسه صفرا در ساعات 1 تا 3 شب
  • دفع مواد سمی از ریه با احتمال عطسه و سرفه در ساعات انتهایی شب (3 تا 5 صبح)
  • پاکسازی روده بین 5 تا 7 صبح

نکات مهم در خصوص حالت‌های مختلف خوابیدن و پوست صورت

هر انسانی روزانه به 8 ساعت خواب نیاز دارد (تقریبا یک سوم از عمر خود) و از طرفی با خوابیدن فرصت لازم برای تجدید سلولها و بازسازی در اختیار پوست قرار خواهد گرفت. بنابراین نحوه خوابیدن و مراقبت‌های پوستی پیش از خواب نیز در سلامت پوست ما تاثیر گذارند. بهتر است پیش از خوابیدن نکات زیر را رعایت فرمایید:

به پشت بخوابید:

بهترین حالت خوابیدن به پشت است. با این کار نه تنها هیچ فشار جانبی به پوست وارد نمی‌شود، که تنفس نیز برایتان راحت‌تر است. اگر از آن دسته افرادی هستید که عادت دارند به شکم یا پهلو بخوابند، بهتر است از یک بالش استفاده کنید تا فشارهای وارده به پوست به حداقل برسد.

جنس بالش بسیار مهم است:

حتما بالش خود را از جنس ابریشم یا ساتن انتخاب نمایید تا سوزش و چین افتادن پوست به حداقل برسد.

هنگام خواب سر خود را بالا نگه دارید:

برای بالا نگه داشتن سر می‌توانید از یک بالش کوچک اضافی استفاده کنید. این کار علاوه بر اینکه از رفلاکس معده جلوگیری میکند، مانع از جمع شدن خون در یک نقطه خاص و چروک‌های زیر چشم می‌شود.

اتاق خواب کاملا تاریک باشد:

ورود کوچکترین هاله‌ای از نور به اتاق خواب موجب بهم خوردن ریتم خواب و اختلال در ترشح ملاتونین می‌شود. با این وضعیت خواب عمیق و کافی نخواهید داشت و طبعا کلاژن سازی و جوانسازی پوست صورت نخواهد گرفت.

پوست خود را کاملا تمیز کنید:

خوابیدن با صورتی کثیف و یا پر از آرایش اثرات بسیار مخربی خواهد داشت. جوش، آکنه، منافذ باز و….می‌توانند از نتایج خوابیدن با صورت آلوده باشند. بهتر است قبل از خواب صورت خود را با یک شوینده مناسب بشویید. با این کار آلودگی از سطح منافذ پوستی کنار می‌رود و فرصت برای اکسیژن رسانی و ترمیم سلول‌های پوستی فراهم می‌شود. همچنین اگر پوست خشکی دارید، می‌توانید کرم‌های آبرسان را در روتین پوستی پیش از خواب خود بگنجانید.

جمع بندی

اگر عادت به دیر خوابیدن دارید، در حال وارد کردن ضرری جبران ناپذیر به پوست خود هستید. خواب کافی یکی از مهم‌ترین عوامل موثر در عملکرد صحیح اندام‌های بدن از جمله پوست محسوب شده و بدین سبب تاثیر کم خوابی بر پوست قابل چشم پوشی نیست. هورمون رشد که در ساعات ابتدایی شب در بدن ترشح می‌شود به جایگزینی سلول‌های از دست رفته پوست با سلول‌های جدید و ترمیم آسیب‌های وارده کمک می‌کند. البته عوامل دیگری مثل سم زدایی بدن نیز در افزایش ارتباط خواب و پوست بی‌تاثیر نیستند. زمانی که سموم اندام‌های مختلف بدن مثل کبد، صفرا و ریه به هنگام خواب شبانه از بدن دفع می‌شوند، پوست بسیار سالم‌تر و شفاف‌تر به نظر می‌رسد.تاثیر خواب بر پوست تا حدی به نحوه خوابیدن نیز مرتبط است. شستشوی صورت قبل از خواب، خوابیدن به پشت، جنس بالش و چندین نکات دیگر در افزایش تأثیرگذاری خواب بر سلامت پوست صورت موثرند.

اشتراک‌گذاری مطلب:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا