داروخانه آنلاین

مو چیست همه چیز درباره مو و نگهداری آن

همه چیز درباره مو، انواع مو و روش های مراقبت آن

فهرست مطالبی که در این مقاله می‌خوانید.

همه انسان‌ها برای حفظ زیبایی ظاهری خود به فکر سلامت نگه داشتن پوست و موی خود هستند. موهای سر وظیفه عایق سرمایی و حفاظت از پوست سر را به عهده دارد اما مهم‌ترین ویژگی آن تأثیر بر چهره و زیبایی افراد است که بسیار مورد توجه قرار می‌گیرد. برای داشتن موهای سالم و روش‌های مراقبت بهتر از آن‌ها، آگاهی از ساختار مو یا همان ساختمان مو می‌تواند تأثیر زیادی داشته باشد.

ساختار مو

هر مو دارای یک قسمت بیرون از پوست به نام (ساقه) و یک قسمت درون پوستی به نام (ریشه) می‌باشد که هر دو قسمت ساختار مو یکسانی دارند. همچنین از ساختمانی لوله‌ای شکل و مشتق از اپیدرم پوست به نام فولیکول به وجود می‌آید. ساقه مو از سه قسمت مغز، قشر و کوتیکول تشکیل شده است.

مغز مو:

مغز در مرکز آن قرار دارد و موهای ظریف فاقد مغز می‌باشند. سلول‌های تشکیل‌دهنده مغز بزرگ بوده و به طور متوسط شاخی می‌شوند.

قشرمو:

ناحیه اطراف مغز مو ضخامت عمده آن را تشکیل می‌دهد و از سلول‌های شدیداً شاخی شده و فشرده تشکیل شده است و به آن قشرمو گفته می‌شود. رنگ مو مربوط به رنگ‌دانه‌های ملانین موجود در سلول‌های این لایه می‌باشد. سفید شدن آن به علت از بین رفتن رنگ‌دانه ملانین در سلول‌های قشری است.

کوتیکول:

کوتیکول از یک ردیف سلول پهن و کاملاً شاخی شده تشکیل یافته است که مانند فلس ماهی‌ها هر سلول قسمتی از سلول مجاور خود را می‌پوشاند. نحوه قرارگیری سلول‌های کوتیکول باعث شده که مو نفوذپذیر و قابل رنگ کردن باشد. همچنین سبب انعطاف‌پذیری و  قابل پیچش پس از خیساندن باشد.

غلاف درونی ریشه مو:

این غلاف مو را تا سطح اتصال غدد چربی فولیکول می‌پوشاند. غلاف درونی ریشه مو حرکت موی در حال رشد را تسهیل می‌کند و خود شامل سه لایه است.

غلاف بیرونی ریشه مو:

این غلاف مو در اطراف غلاف درونی قرار دارد و در امتداد با اپیدرم می‌باشد. به طوری که این لایه در قسمت‌های عمقی از یک ردیف سلول و در قسمت‌های میانی از دو ردیف سلول تشکیل شده ولی در قسمت‌های فوقانی شبیه اپیدرم و از نوع مطبق می‌باشد. غشای پایه ضخیمی به نام پرده شفاف فولیکول مو را از بافت هم‌بند درم در اطراف فولیکول متراکم شده جدا می‌کند که غلاف درمی نامیده می‌شود.

انواع جنس مو:

نکاتی که برای حفظ سلامت موها وجود دارند، شناختن جنس کف سر و موها می‌باشند. خشک یا چرب بودن موی سر بستگی به میزان چربی ترشح شده توسط غدد چربی دارد.

موی چرب

این چربی، تار و غلاف موها را چرب کرده و تا حدی در برابر خشکی از آن محافظت می‌کند و باعث درخشندگی آن می‌شود. چربی باعث نرم شدن موی سر می‌گردد و شانه کردن و آرایش کردن موها را آسان می‌کند. اگر این غدد بیش از حد فعالیت داشته باشند، ترشح چربی افزایش پیدا می‌کند و در نتیجه موها بیش از حد چرب می‌شوند که به این حالت سبوره می‌گویند. وجود سبوره هم برای پوست سر و هم برای موها مشکل ایجاد می‌کند. در این حالت ریشه‌های مو بر اثر تجمع چربی دچار خفگی شده و در نتیجه ریزش افزایش می‌یابد.

موی خشک

اصولاً موهای خشک به راحتی می‌شکنند و فاقد درخشندگی می‌باشند. اگر احساس می‌کنید که موهایتان زنده و براق نیستند و لطافت و انعطاف لازم را ندارند، باید برنامه غذایی‌تان را تغییر و برنامه‌ای تازه تدارک ببینید که بیشتر دارای ویتامین هستند تا موهایتان زنده شوند و جلای بیشتری بگیرند. روغن‌های طبیعی علاوه بر تقویت موها در بهبود وضعیت موهای خشک مؤثر هستند.

انواع پوست سر:

پوست سر دارای همان ساختار پوست بدن می‌باشد ولی مقاومت بیشتری نسبت به بقیه‌ی پوست بدن دارد و تراکم غدد چربی و غدد عرق در آن بیشتر است. از انواع پو ست سر می‌توان پوست سر خشک و پوست سر چرب را نام برد. لازم به ذکر است در کنار مراقبت مو باید به سلامت پوست سر نیز توجه کنید.

پوست سر چرب:

علت چربی پوست سر به عوامل متعددی بستگی دارد که شامل موارد زیر است:

  1. دلیل چربی موی سر: به دلیل تغییرات هورمونی (بلوغ، قاعدگی، بارداری و شیردهی، یا یائسگی)
  2. علت چرب شدن پوست سر: به دلیل استرس (تولید کورتیزول منجر به افزایش تولید سبوم می‌شود)
  3. دلیل چرب شدن پوست سر: به خاطر استفاده از محصولات آرایشی اشتباه
  4. دلیل چرب شدن مو: به دلیل وراثت (ژن‌ها می‌توانند به میزان سبوم روغنی که غدد شما تولیدمی کنند کمک کنند)
  5. شانه: شانه زیاد نیز می‌تواند به توزیع چربی در موها و پوست سر شما کمک کند.

پوست سر خشک:

خشکی پوست سر یکی از مشکلات رایج پوستی است که با بالا رفتن سن، زندگی در آب و هوای خشک و شستشوی زیاد موها، می‌تواند ایجاد شود. برخی از افراد نیز به‌صورت ژنتیکی مستعد خشکی پوست سر هستند. خشکی پوست سر باعث خارش و عفونت می‌شود.

روش‌های مراقبت از مو

فرقی ندارد که موی شما خشک باشد یا چرب در هر حالت بهتر است، اصول اولیه مراقبت از موی خود را بدانیم. اگر به مراقبت روزانه از موها بی‌توجه باشیم، آسیب می‌بیند و ترمیم موهای آسیب‌دیده خیلی دشوارتر از پیشگیری از آسیب است. نوشیدن و مصرف روزانه آب از مهم‌ترین عوامل در سلامت موها است. برای داشتن موهای سالم، مصرف روزانه هشت لیوان آب سلامت پوست و موها را تضمین می‌کند. همچنین موهایی زیبا، نرم، براق با رشد مناسب خواهید داشت. غذاها بر سلامت پوست و موها تأثیر بسیار بالایی خواهند گذاشت، هر چه غذای مصرفی سالم‌تر و پرفیبرتر باشد. قطعاً به سلامت موها هم بیشتر کمک می‌کند. مصرف میوه و سبزیجات نیز برای موها مفید هستند. همچنین مصرف غذاهایی با آهن، ویتامین دی، ویتامین بی و پروتئین نیز برای سلامت مو و مراقبت مو ضروری می‌باشد.

استفاده از مکمل‌های مو

هیرویت:

کپسول هیرویت هم مناسب مصرف آقایان و هم خانم‌ها می‌باشد. این محصول با ترکیباتی که دارد می‌تواند از مشکل ریزش مو جلوگیری کرده و منجر به تغذیه سلول‌های فولیکول مو شود.

بیوتین:

قرص بیوتین نیز یکی از بهترین قرص‌های موجود بازار است که نقش زیادی در سلامت و تقویت پوست، موها و ناخن برای همه‌ی آقایان و بانوان دارد.

کلام آخر

قطعاً هر فردی مایل به داشتن موهای سالم و پر پشت، بدون موخوره، بدون ریزش و شکنندگی می‌باشد.داشتن موهایی نرم و براق برای هر فردی مطلوب است، حالا ما با گفتن تمام مطالب در مورد این که ساختار مو چیست، انواع جنس مو، انواع پوست سر، نگهداری مو و راز داشتن موی سالم، روش‌های مراقبت مو و رعایت تمام نکات بهداشتی صحبت کردیم. به امید آن که با رعایت این موارد موهایی سالم و زیبا داشته باشید.

اشتراک‌گذاری مطلب:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا