داروخانه آنلاین

سویه جدید کرونا، چه تفاوتی با سویه های قبلی دارد؟

علائم جدید کرونا چیست؟ (بررسی سویه جدید کرونا در زمستان 1401)

فهرست مطالبی که در این مقاله می‌خوانید.

کرونا که از سه سال پیش مهمان تمامی مردم جهان شد، اولین بار در کشور چین شناسایی گردید. این ویروس به دلیل قدرت سرایت بالا، به سرعت در تمامی دنیا فراگیر شد و اجازه زندگی و فعالیت‌های معمول را از افراد گرفت تا اینکه دانشمندان واکسن‌های کرونا را عرضه کردند. واکسینه شدن قریب به اکثریت مردم توانست آمار مرگ و میر را به طور چشمگیری کاهش دهد و موارد ابتلا را به حداقل برساند. اما این مانع از پیدایش سویه جدید کرونا نشد. در واقع ویروس کرونا نیز همانند هر موجود زنده دیگری برای اینکه در طبیعت باقی بماند، شروع به جهش کرد تا جایی که امروزه شاهد مبتلایان به کرونای جدید هستیم. از آن‌جایی که ویروس کووید 19 به شدت دستگاه تنفسی را تحت تاثیر قرار می‌دهد، هر ساعت درمان زودتر این بیماری از شدت پیامدهای منفی آن کم می‌کند. از این‌رو در این مقاله از مجله داروخانه آنلاین دراکت به بررسی علائم جدید کرونا، معرفی سویه‌های جدید و روش‌های پیشگیری از ابتلا به آن‌ها خواهیم پرداخت!

شناسایی سویه‌های جدید کرونا در ایران و جهان

بنابر گزارش سخنگوی وزارت بهداشت، سویه جدید کرونا در کشورهای اروپایی و برخی کشورهای آسیایی از جمله ایران مشاهده شده است. XBB که در واقع زیر سویه محسوب می‌شود، از خانواده امیکرون‌هاست که توجه جهانیان را به خود جلب کرده است. هم اکنون زیر سویه XBB موجب ایجاد روند افزایشی ابتلا به کرونا و فوت ناشی از این بیماری در بیش از 110 کشور جهان شده است. در ایران برای اولین بار موارد ابتلا به زیر سویه  XBB در 13 دی ماه 1401 در آزمایشگاه مرجع دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران تشخیص داده شد. این زیر سویه با آنکه از نظر ژنتیک تفاوت چندانی با سایر زیر شاخه‌های Omicron ندارد اما از قدرت سرایت بالاتری نسبت به آنها برخوردار است.

اما سویه جدید ویروس کرونا چه علائمی دارد؟

تحقیقات نشان می‌دهد سویه جدید کرونا از لحاظ شدت بیماری زایی و سرعت انتقال عفونت نسبت به دیگر زیر شاخه‌های او میکرون قوی‌تر است اما علائم ظاهری فرد مبتلا به کرونای جدید با دیگر سویه‌ها چندان فرقی ندارد. از دست دادن حس بویایی و چشایی همچنان مهم‌ترین نشانه ابتلا به کرونا محسوب می‌شود که در سویه‌های جدید حدود 80% کمتر از دیگر سویه‌ها نظیر دلتا رخ می‌دهد. اما روش‌هایی برای برگشت حس بویایی و چشایی نیز وجود دارد. نشانه‌ای که فرد مبتلا به کرونای جدید را از دیگر بیماران متمایز می‌کند، گلودرد است. گلودرد در مبتلایان به سویه او میکرون و زیر شاخه‌های آن 8 برابر بیشتر از سویه‌های دیگر است. بنابراین اگر با گلودرد شدید درگیر هستید، می‌توانید این احتمال را بدهید که به سویه جدید کرونا مبتلا شدید. دیگر علائم جدید کرونا عبارتند از:

  • ضعف و خستگی شدید
  • علائم گوارشی نظیر تهوع، شکم درد، بی‌اشتهایی، استفراغ و خونریزی گوارشی.
  • آبریزش بینی
  • سردرد
  • عطسه
  • تنفس سخت
  • سرفه چرکی و خشک
  • خشکی و خارش گلو

کرونا با سرماخوردگی تفاوت دارد!

با آنکه منشا سرماخوردگی و کرونا هر دو ویروس‌ها هستند اما تفاوت‌های عمده‌ای با یکدیگر دارند. یکی از تفاوت‌های فاحش این دو نوع و شدت سرفه‌هاست. فرد مبتلا به کرونا اغلب با سرفه‌های خشک تا مدت‌ها پس از بهبود بیماری هم درگیر است درحالیکه فرد سرماخورده سرفه‌های خلط دار دارد. تب نیز یکی دیگر از تفاوت‌های بارز این دو بیماری است. در کرونا معمولا تب ادامه دار است و خود بخود قطع نمی‌شود اما در سرماخوردگی تب موقتی است. علاوه بر این‌ برخی نشانه‌ها مانند آبریزش بینی، سردرد و گرفتگی گوش‌ها به ندرت در کرونا وجود دارد.

توجه داشته باشید از آنجا که در فرد مبتلا به کرونای جدید تمامی این علائم نادر نیز مشاهده می‌شود، هیچ گونه علامتی را دست کم نگرفته و بنا را بر ابتلا به کرونا بگذارید. در اولین فرصت به پزشک مراجعه کنید و تشخیص اینکه بیماری شما سرماخوردگی است یا کرونا را به وی بسپارید.

چگونه از ابتلا به سویه جدید کرونا پیشگیری کنیم؟

با ظهور سویه‌های جدید کرونا و افزایش احتمال وقوع پیک هشتم بیماری، نباید پروتکل‌های بهداشتی را کنار گذاشت!

با وجود اینکه مدت زیادی است از عرضه واکسن کرونا به بازار می‌گذرد اما همچنان رعایت پروتکل‌های بهداشتی نظیر استفاده از ماسک، رعایت فاصله ایمن و…. بهترین و کم هزینه‌ترین راه پیشگیری محسوب می‌شوند. به منظور انجام هرچه بهتر پروتکل‌های بهداشتی رعایت نکات زیر ضروری است:

  • در حد امکان در محیط‌های شلوغ حاضر نشوید و در صورت حضور حتما از ماسک استفاده کنید.
  • تکمیل واکسیناسیون یکی از موثرترین روش‌های پیشگیری از ابتلا به کروناست. دریافت واکسن موجب می‌شود که در صورت ابتلا، حال وخیمی نداشته باشید.
  • دوری از افراد بیمار و قرنطینه را جدی بگیرید. از افراد مشکوک به کرونا فاصله خود را حفظ نمایید. اگر نشانه‌هایی از کرونای جدید در خود مشاهده کردید، اقدام به خوددرمانی نکرده و تا تعیین تکلیف بیماری خود در قرنطینه بمانید. همچنین پس از گذشت ۲ روز از آغاز نشانه‌ها تست pcr کرونا را انجام دهید و برای دریافت دارو به پزشک مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید: مکمل های مناسب برای تقویت سیستم ایمنی بدن

در روزهای اوج کرونا این دمنوش‌ها را بنوشید!

غیر از قرنطینه و رعایت پروتکل‌های بهداشتی نباید تغذیه مناسب را فراموش کرد. تغذیه مناسب چه هنگام آلودگی هوا، چه در زمان کرونا و چه به هنگام ابتلا به بیماری‌های شایع همچون سرماخوردگی از شدت و عوارض ناشی از این پیامدهای منفی کم می‌کند. البته نباید نقش طب سنتی و گیاهان دارویی را نادیده گرفت! بعضی از دمنوش‌ها حاوی ترکیبات گیاهی ضد ویروسی هستند که برای مقابله با بیماری‌های ویروسی، از جمله کرونا توصیه می‌شوند. برخی از این دمنوش‌ها عبارتند از:

  • دمنوش برگ آویشن و ۱۴ عدد عناب
  • گل و برگ گیاه نپتا + گل و برگ گیاه چای کوهی
  • دمنوش برگ گیاه خرگوشک + گل و برگ گیاه فراسیون سفید
  • برگ مریم گلی + ریشه گیاه قاصدک
  • دمنوش برگ و گل گیاه مریم نخودی + گل و برگ گیاه پاخری
  • پونه + بابونه + آویشن + گل بنفشه + عسل

سخن پایانی

کرونا همچنان ادامه دارد! پس از گذر از کرونایی که اواخر سال ۱۳۹۸ در کشور فراگیر شد، حالا کرونای جدید در کشور شناسایی شده است. علائم جدید کرونا چندان با گذشته تفاوتی ندارد اما قدرت سرایت بالای سویه جدید، متخصصین را نگران وقوع پیک هشتم این بیماری نموده است. از آن‌جا که واکسن‌های قبلی نسبت به مقاوم سازی در برابر سویه جدید کرونا چندان اثربخش نیستند، باید با کمک گرفتن از راه‌های دیگر پیشگیری از خود و دیگران در برابر کرونای جدید محافظت نمود.

اشتراک‌گذاری مطلب:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا