داروخانه آنلاین

نقش سلنیوم در کرونا

نقش سلنیوم در بیماری کرونا

فهرست مطالبی که در این مقاله می‌خوانید.

همه گیری بیماری نوظهور کرونا باعث طرح راه های متفاوتی برای پیشگیری از شیوع و درمان این بیماری شد. ولی با وجود گذشت این مدت، جهش های این بیماری امکان درمان قطعی آن را فراهم نکرده است. یکی از روش هایی که برای پیشگیری و در صورت ابتلا، درمان این بیماری مورد تایید قرار گرفته است و توانسته نقش مؤثری در کاهش عوارض کرونا داشته باشد، اصلاح سبک زندگی و تغذیه سالم است. در این میان مواد معدنی متفاوتی نیز مورد بررسی قرار گرفته اند که از این میان می توان به سلنیوم اشاره کرد. حال در این مقاله می خواهیم به نقش سلنیوم در بیماری کرونا پرداخته و اطلاعات بیشتری در مورد نحوه مصرف، چگونگی عملکرد این ماده مغذی و … در اختیارتان قرار دهیم. پس با ما همراه باشید.

سلنیوم چیست و چه نقشی در بدن دارد؟

قبل از پرداختن به نقش سلنیوم در بیماری کرونا، بهتر است در مورد سلنیوم و نیز تأثیر آن در عملکرد اعضای بدن توضیح دهیم. سلنیوم یکی از آنتی اکسیدان های قوی است که می تواند از بدن در برابر بیماری های مزمن حفاظت کند. یکی از مهم ترین عملکردهای این ماده مغذی، تنظیم عملکرد غده تیروئید و نیز بهبود متابولیسم بدن است. از دیگر تأثیرات سلنیوم در بدن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کاهش احتمال ابتلا به بیماری های قلبی در اثر کنترل استرس و اضطراب
  • کمک به بهبود وضعیت حافظه
  • کاهش التهابات بدن و در نتیجه کمک به بهبود وضعیت افرادی که آسم دارند.
  • تقویت سیستم ایمنی بدن
  • کاهش احتمال ابتلا به بیماری هایی مانند سرطان

نقش سلنیوم در کاهش میزان ابتلا به کرونا

در این قسمت می خواهیم به نقش سلنیوم در بیماری کرونا و کاهش میزان ابتلا به این بیماری و نیز کنترل عوارض آن اشاره کنیم. با توجه به تحقیقات انجام شده، آمار افرادی که از این ماده مغذی استفاده می کردند و یا در مناطقی بودند که میزان مورد نیاز این ماده در آن منطقه یافت می شد، میزان ابتلا به این بیماری کمتر بوده است. با توجه به عملکرد سلنیوم در مبارزه با رادیکال های آزاد که باعث تخریب سلول های بدن می شوند، می توان به تأثیر مثبت این ماده مغذی در کنترل این بیماری پی برد. از طرفی سلنیوم می تواند باعث تقویت سیستم ایمنی افراد شود.

بیماری کرونا یکی از بیماری هایی است که به افرادی که ضعف سیستم ایمنی دارند، سریع تر منتقل می شود. در نتیجه یکی از راه های پیشگیری از همه گیری آن، تقویت سیستم ایمنی است. این ماده با تأثیر مثبتی که در این زمینه دارد، از بدن در برابر ویروس هایی مانند کرونا و عوامل بیماری زا محافظت می کند.

سلنیوم در چه مواد غذایی وجود دارد؟

میزان نیاز بدن به سلنیوم اندک بوده و حتی با اصلاح روش زندگی و استفاده از مواد غذایی حاوی این ماده مغذی، می توان میزان مورد نیاز بدن را به آن رساند. محصولات دریایی مانند صدف، ماهی تن، لوزی ماهی، ماهی ساردین را می توان از جمله این مواد غذایی به حساب آورد. لبنیاتی مانند تخم مرغ نیز میزان مورد نیاز بدن به سلنیوم را برطرف می کنند. سینه مرغ، تخمه آفتابگردان، انواع آجیل ها و نیز قارچ شیتاکه از جمله دیگر مواد غذایی هستند که غنی از این ماده مغذی بوده و می توانند کمبود بدن را جبران نمایند. بنابراین می توان از طریق غذاهای دریایی و گیاهی این ماده غذایی مفید را به بدن رسانده و از ویژگی های آن برای پیشگیری از ابتلا به انواع بیماری ها بهره گرفت. در برخی موارد نیز نیاز است تا از مکمل های دارویی برای جبران این کمبود استفاده نمود.

البته اینکه چه دوزی از این دارو باید مورد استفاده قرار گیرد، بستگی زیادی به بدن افراد دارد. معمولاً افراد بزرگسال و افراد از سن 14 سالگی نیاز به دریافت 55 میکرو گرم از این ماده مغذی به بدن خود دارند. در کودکان بین 1 تا 3 سال این مقدار به 20 میکروگرم، کودکان بین 4 تا 8 سال نیز 30 میکروگرم و بین 9 تا 13 سال به 40 میکروگرم از سلنیوم در رژیم غذایی خود نیاز دارند. اینکه این ماده مغذی از طریق رژیم غذایی وارد بدن شود و یا نیاز است در کنار آن از مکمل های دارویی نیز کمک گرفت، بر عهده پزشک معالج می باشد. پزشک با انجام آزمایش های مختلف و بررسی سطح میزان موجود از این ماده در بدن، دوز داروی مصرفی و یا میزان کمبود بدن را تعیین می کند.

عوارض سلنیوم

این ماده معدنی نیز مانند سایر داروها باید به اندازه نیاز بدن در اختیار آن قرار گیرد. مصرف بیش از حد آن می تواند عوارضی را به همراه داشته باشد. با اینکه نقش سلنیوم در بیماری کرونا بسیار مهم بوده و یکی از عوامل کنترل کننده این بیماری به شمار می رود، ولی بهتر است از مصرف بیش از حد آن نیز جلوگیری شود. عوارضی مانند سرگیجه، مشکلات گوارشی مانند تهوع، برافروختگی صورت، ریزش مو و نیز احساس درد در عضلات از جمله این موارد هستند.

کلام آخر

سلنیوم یکی از مواد مغذی مفید در بدن است. کمبود آن می تواند بدن را در برابر ویروس ها و عوامل بیماری زا آسیب پذیر نماید. با اینکه بدن به مقدار اندکی از این ماده معدنی نیاز دارد، ولی نقش سلنیوم در کنترل برخی بیماری ها مانند بیماری های قلبی- عروقی، سرطان و … بسیار مؤثر بوده است. تأثیر سلنیوم در بیماری کرونا نیز به دلیل خواص این ماده معدنی از جمله تقویت سیستم ایمنی بدن، مبارزه با رادیکال های آزاد و تخریب سلولی و … مورد توجه قرار گرفته است. ویتامین سی نیز با این روش و تقویت سیستم ایمنی نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا و نیز کنترل عوارض این بیماری دارند.

میزان مورد نیاز بدن به این ماده را می توان از طریق مصرف مواد غذایی گیاهی و دریایی تأمین کرد. در کنار این موارد، استفاده از مکمل های غذایی حاوی سلنیوم نیز کمک کننده هستند. البته دوز مناسب، زمان مناسب مصرف و نوع دارو باید توسط پزشک تعیین شود.

اشتراک‌گذاری مطلب:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا