شناخت آمینو اسید های طبیعی

کدام آمینو اسیدها طبیعی هستند؟

فهرست مطالبی که در این مقاله می‌خوانید.

آمینو اسیدها زنجیره پروتئین را در بدن تشکیل می دهند. آمینو اسیدها بنا به اینکه از چه طریقی وارد بدن می شوند و تا چه اندازه به آن ها نیاز داریم، به دو گروه آمینو اسیدهای ضروری و غیر ضروری یا آمینو اسید طبیعی تقسیم می شوند. جالب است بدانید آمینو اسیدهای ضروری در بدن ساخته نمی‌شوند و در نتیجه باید آن را از طریق مصرف مواد غذایی تأمین کرد. مواد غذایی ترکیبات نیتروژن، اکسیژن، کربن و هیدروژن را با شکل های مختلف با هم ترکیب کرده و برای ساخت عضلات، تنظیم عملکرد سیستم ایمنی و … مورد استفاده قرار می دهند. این آمینو اسیدها در بدن ذخیره نشده و در نتیجه مدام باید از طریق مصرف مواد غذایی تأمین شوند. در مقابل آمینو اسیدهای غیر ضروری در بدن سنتز می شوند.

انواع آمینو اسید طبیعی در بدن

تعداد 9 آمینو اسید ضروری در بدن باید وجود داشته باشند. هر کدام از این آمینو اسیدها وظایفی را بر عهده داشته و کاربردی برای بدن دارند. در این قسمت به بررسی این 9 مورد می پردازیم:

  1. والین و نقش آن در بدن

این آمینو اسید برای تولید انرژی و رشد و بازسازی عضلات در بدن کمک می کند.

  1. نقش فنیل آلانین در بدن

این آمینو اسید طبیعی برای بهبود عملکرد پروتئین ها در بدن و نیز تولید سایر آمینو اسیدها مهم و کاربردی است.

  1. ترئونین و نقش آن در سلامتی بدن

این آمینو اسید برای مراقبت و حفاظت از پوست و بافت همبند بسیار موثر است. همچنین باعث بالا رفتن سوخت و ساز بدن و نیز تقویت سیستم ایمنی می شود.

  1. تریپتوفان در بدن چه نقشی دارد

تریپتوفان برای مواردی که با اعصاب مربوط هستند، مفید است. این آمینو اسید می تواند سروتونین بسازد که برای کنترل اشتها، خواب و بهبود خلق و خوی فرد نقش مهمی دارد.

  1. متیونین و نقش آن در بدن

این آمینو اسید برای افزایش سوخت و ساز و نیز سم زدایی بدن مهم است. همچنین می تواند مواد معدنی روی و سلنیوم را که برای رشد بافت ها نیاز است، جذب کند.

  1. لوسین چه نقشی در بدن دارد

لوسین یک آمینو اسید بسیار مفید بوده و باعث ترمیم عضلات، تنظیم قند خون و بهبود سریع تر محل زخم، تحریک هورمون های رشد و … می شود.

  1. کارکرد ایزولوسین در بدن

ایزولوسین برای بهبود سیستم ایمنی بدن بسیار مهم است. همچنین می تواند در تولید هموگلوبین نقش داشته و متابولیسم و سوخت و ساز بدن را تنظیم کند.

  1. نقش لیزین در ساختار بدن

این آمینو اسید نیز جزو پرکاربردترین نوع آن ها بوده و وظایفی مانند جذب کلسیم، سنتز پروتئین، تقویت سیستم ایمنی، تنظیم هورمون ها و … را بر عهده دارد.

  1. هیستیدین و نقش آن در بدن

هیستیدین، هیستامین تولید می کند که نوعی انتقال دهنده عصبی بوده و می تواند در عملکرد جنسی، سیکل خواب و بیداری و … تاثیر گذار باشد.

بیشتر بخوانید: مزایای مکمل آمینو که شما را شگفت زده می کند.

آمینو اسیدها درکدام‌یک از مواد غذایی وجود دارند؟

همانطور که گفتیم. آمینو اسیدهای ضروری در مواد غذایی یافت می شود و از طریق غذا وارد بدن می شوند. اگر بدن با کمبود پروتئین روبرو شود، وادار به تجزیه پروتئین در عضلات شده که برای سلامت عمومی بدن بسیار مضر است. بنابراین باید به صورت روزانه این مواد را وارد بدن نماییم. بهترین منابع این آمینو اسیدها شامل موارد زیر هستند:

  • تخم مرغ

یکی از مهم ترین و در دسترس ترین منابع تامین آمینواسیدها، تخم مرغ است. تخم مرغ می تواند حجم بالایی از نیاز پروتئین بدن را تأمین کرده و نیز آمینو اسیدهای نوع متیونین، ایزولوسین و لیزین را دارا است. در نتیجه می تواند در تقویت سیستم ایمنی، افزایش سوخت وساز بدن، تنظیم هورمون ها و … به بدن کمک کند. همچنین این ماده غذایی به دلیل دارا بودن کالری کم، برای بدن سودمند است. همچنین تخم مرغ حاوی اسید آمینه ای برای بهبود روحیه و اصلاح خلق و خوی افراد است.

  • لبنیات

لبنیات دارای بیشترین میزان پروتئین بوده و در عین حال کالری مناسبی نیز دارند. در نتیجه در کنار تأمین آمینو اسیدهای ضروری برای بدن، منبع تامین انرژی نیز به شمار می روند.

  • پروتئین سویا

این ماده غذایی نیز مقادیر بالای پروتئین را در خود داشته و آمینو اسیدهای ضروری مانند ایزولوسین، لیزین، متیونین، تریپتوفان و والین را به همراه دارد. این ماده غذایی برای گیاهخواران بسیار مهم و مفید است. زیرا این افراد از مواد غذایی مانند انواع گوشت های قرمز و سفید مصرف نمی کنند و به همین دلیل نیاز به جایگزین برای تامین اسیدهای آمینه دارند.

  • مرغ و ماهی

مرغ و ماهی در کنار دارا بودن پروتئین بالا، کالری کمتری دارند. در نتیجه برای بدن بسیار سودمند هستند. در کنار این مزیت، اسیدهای آمینه ضروری مانند ایزولوسین، لیزین و متیونین را در خود داشته که نقش مهمی در سلامت عمومی بدن دارند. داشتن اسیدهای چرب امگا 3 در ماهی های چرب مانند سالمون، ماهی تن، ساردین و … باعث می شود که در کنترل بیماری های قلبی بتوان از آن ها کمک گرفت.

  • گوشت قرمز

یکی از منابع مهم تامین پروتئین، گوشت قرمز است.

  • آمینو اسیدها در انواع آجیل

این ماده غذایی منبع مهمی از آمینو اسیدهای ضروری ایزولوسین و ال آرژنین است. آجیل‌ها می توانند در تقویت عملکرد ایمنی بدن، بالا بردن سطح سوخت و ساز و متابولیسم، کمک به رشد استخوان ها و … بسیار مفید باشند. گردو، بادام و بادام زمینی در کمک به ساخت توده عضلانی و افزایش کلاژن و نیز بالا بردن سرعت سوخت و ساز در بدن نقش زیادی دارند. از طرفی این آجیل ها حاوی آمینو اسید نوع فنیل آلانین هستند که برای کمک به بهبود وضعیت عصبی و ایجاد آرامش در افراد می توانند مفید واقع شوند. آجیل ها می توانند سطح انرژی بدن را بالا نگهداشته و برای افرادی که دچار افت قند هستند نیز کمک کننده اند.

آمینو اسیدها در کدام موادغذایی وجود دارند؟

کلام آخر

آمینو اسیدهای ضروری بدن باید از طریق مواد غذایی تأمین شود، زیرا بدن خود قادر به ساخت آن ها نیست. مواد غذایی طبیعی که آمینو اسید طبیعی را در خود دارند عبارت از: تخم مرغ؛ انواع گوشت های سفید و قرمز، پروتئین سویا، انواع آجیل ها هستند. آمینو اسیدها نقش مهمی در بهبود توده عضلانی، اصلاح خلق و خو، تقویت سیستم ایمنی بدن، تنظیم قند خون و نیز بالا بردن سطح سوخت و ساز و افزایش متابولیسم بدن دارند.

نویسنده

احسان یاقوتی

در 28 سالگی بعد از کنجکاوی در دنیای سئو و طراحی سایت، به مدیریت محتوا و ایجاد محتواهایی متفاوت و جذاب علاقه مندشدم. که البته همه اینها به مهندسی معماری که در دانشگاه خوندم ارتباط خاصی نداره :)

اشتراک‌گذاری مطلب:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا